Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 30.novembris 2016, 17:01 | 2 komentāri | 3779 skatījumi

Indzera ezerā vairs nebūs iespējams veikt rūpniecisku zveju

©Enik

No 2017. gada 1. janvāra Indzera ezerā vairs nebūs iespējams veikt rūpniecisku zveju. To nosaka grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 23. decembra noteikumos Nr.796 „Noteikumi par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos”.

Alūksnes novada pašvaldība 2016. gada aprīlī vērsās Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā “BIOR” ar lūgumu veikt izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, liedzot Indzera ezerā rūpniecisko zveju.

Pašvaldības aģentūra “ALJA” izvērtēja nozvejas apjomu Indzera ezerā no 2010. līdz 2015. gadam, kur vidējā nozveja sastādīja 306,4 kg/gadā jeb 2,36kg/ha, savukārt Indzera ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi (Latvijas zivsaimniecības pētniecības institūts, 2002) nosaka, ka ezera ikgadējā potenciālā galveno “rūpniecisko” zivju sugu kopējā nozveja, ieskaitot rūpniecisko zveju, makšķerēšanu, kā arī citas iespējamās nereģistrētās nozvejas, varētu būt ap 40 kg/ha, kas pie ezera laukuma 130 ha ir ap 5000 kg/gadā. Pieņemot, ka bez rūpnieciskās zvejas makšķernieki noķer tikpat daudz, cik rūpnieciskās zvejas veicēji, kā arī prognozējot iespējamās nereģistrētās nozvejas, uz doto brīdi nozveja varētu sastādīt ap 5kg/ ha, kas būtu ap 650 kg/gadā.

Ņemot vērā šos apstākļus, ir pamats domāt, ka ezera zivju resurss uzskatāms par noplicinātu un lūgtās izmaiņas par rūpnieciskās zvejas limita ierobežojumiem ņemtas vērā.

Indzera ezerā pašvaldības aģentūra “ALJA” šogad ir ielaidusi 13 000 zandartu mazuļu, tos plānots pavairot arī nākamgad, pēc tam iecerēts papildināt līdaku krājumu ezera. Šiem mērķiem tiks gatavoti projektu pieteikumi Zivju fonda finansējuma saņemšanai. Ministru kabineta noteikumu grozījumos iedalīti komerciālas zvejas limiti Muratu un Sudala ezeriem.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
Gedis

Kad Liepājas ezerā rūpniecīskā zveja tiks apturēt?

30.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
savejais

Engures ezerā drīzumā arī vairs zivju nebūs tur ir tikai tīkli un tīkli. ...

30.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager