Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aprinķis.lv | 1.decembris 2016, 20:11 | 5 komentāri | 6526 skatījumi

Mazajā Baltezerā pieķerti trīs zemūdens mednieki

Foto: Ādažu pašvaldības policija

Pievakarē Ādažu pašvaldības policija saņēma informāciju par to, ka pie Mazā Baltezera krasta atrodas aizdomīga tumšas krāsas automašīna. Norādītajā vietā apskatot automašīnu bagāžas nodalījuma saturu caur stiklu, kārtības sargi konstatēja, ka tur atrodas melna plastikāta materiāla vanna, termoss un tā saucamais "kukans".


Fakts, ka automašīnas dzinēja pārsegs vēl bija silts, liecināja par to, ka automašīna novietota pirms neilga brīža. Tāpēc pašvaldības policijas inspektoriem radās aizdomās, ka Mazajā Baltezerā notiek zemūdens medības, un tika pieņemts lēmums ierīkot slēpni un veikt personu novērošanu.

Foto: Ādažu pašvaldības policija

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis, aptuveni pēc pusotras stundas inspektori pamanīja, ka zem ūdens ar lukturīti krastam tuvojas kāda persona. Sagaidot vīrieti krastā, tika noskaidrots, ka viņam rokās atrodas pleznas, lukturis un harpūnas šautene, kas liecināja par to, ka vīrietis ir nodarbojies ar zemūdens medībām vietā, kur tas nav atļauts. Vīrietis arī nevarēja uzrādīt derīgu makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karti, kā arī dokumentu, kas ļautu identificēt personu. Minētai personai lomā zivis gan netika konstatētas.

Apmēram pēc desmit minūtēm viens no policijas inspektoriem pēc gaismas stariem pamanīja, ka krastam tuvojas vēl viena persona. Arī tai rokās bija pleznas, lukturis un pielādēta harpūnas šautene. Inspektors nekavējoties deva rīkojumu veikt harpūnas šautenes izlādi, ko vīrietis arī izdarīja. Arī viņš nevarēja uzrādīt derīgu makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karti.

Foto: Ādažu pašvaldības policija

Pēc vēl aptuveni desmit minūtēm gaismas stari liecināja, ka krastam tuvojas vēl viena persona. Izkāpjot krastā, arī šim vīrietim rokās bija pleznas, lukturis un pielādēta harpūnas šautene, bet pie jostas piestiprināts "kukans", uz kura atradās piecas zivis. Zivis bija cauršautas un bez dzīvības pazīmēm. Vīrietis uzrādīja derīgu makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karti. Lomā vīrietim bija divi asari, divas līdakas un viens zandarts.

1967., 1987. un 1997. gadā dzimušajām personām policijas darbinieki izskaidroja pārkāpuma būtību un sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolus. Lietas materiāli nodoti Valsts vides dienesta amatpersonām.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
marciic

Un ar pēdējiem noteikumiem šiem visiem darboņiem rokas tika atraisītas. Nu jācīnās ar sekām...

02.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
SerBar

kapec neraksta to urodu uzvardus? ja butu krievu tautibas ta sen dzimtene zinatu savus varonus

02.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
jeeska

Varbūt pats esi urods. Kāpēc makšķernieki drīkst ķert , bet mednieki nedrīkst savu hobiju izmantot....kāda starpība. Noteikumi vieni.

02.12.16 Atbildēt | Ziņot -4
Malikis2011

Vai tad nezini , pie mums visi vienlīdzīgi, bet citi vienlīdzīgāki par citiem un pēc "kārtīga" makšķernieka uzskatiem viņiem vienīgiem tiesības bez maksas un bez ierobežojumiem, slaktēt zivi visos ūdeņos, jo viņu pienesums ekonomika ir milzīgs un lai pārējie aizveras un pazūd no ūdeņiem :D;D;D

02.12.16 Atbildēt | Ziņot -4
Alcans

Njā.. Daugavā tonnām nelikumīgi zvejnieki ķer, bet te par dažām zivtiņām tāds troksnis.

03.12.16 Atbildēt | Ziņot -3
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager