Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Rekurzeme.lv | 12.janvāris 2017, 10:57 | Komentēt | 2240 skatījumi

Bļitkotājiem – āķis lūpā

Pagājušajā sestdienā ziemas cope sākās arī Liepājā, kur vīri bija sastopami gan Cietokšņa kanālā, gan Pērkones kanālā un Liepājas ezerā. Zivis ķērās skopi. Liepājnieks Arvīds stāsta, ka uz pirmā ledus ierasti uz lieliem lomiem ir grūti cerēt, jo zivis vēl nav apradušas ar ledus vāku. Tās ir tramīgas un nedomā par ēšanu. Jāpagaida esot pāris dienu. “Tas nav kā pie bļodas pieiet un smelt. Nu tik vilks un nu tik būs – tā ir reti,” stāsta liepājnieks.

Kāds drosminieks pagājušajā sestdienā Liepājā jau kāpa uz kanāla ledus iepretim “Makšķernieku namiņam”, apgalvojot, ka arī tur ledus biezums ir desmit centimetru. Dienu vēlāk pirmo copi tur ieprovēja jau daudz vairāk vīru.

Sastaptie copmaņi visi kā viens pauž cerību, kaut sals pieturētos līdz 21. janvārim, kad Liepājā notiks Stinšu svētki. Tā būtu pirmā reize šo svētku laikā, kad sacensības notiktu uz ledus. Laika prognoze vēsta, ka visu nākamo nedēļu sals Liepājā būs vismaz mīnus septiņu grādu robežās.

Pirmie Stinšu svētki, kas izdosies uz ledus, Liepājā visiem būšot medusmaize, pērn svētku laikā pauda biologs Māris Olte.

Ziemīgie apstākļi vilina, un nereti vērojama ledus izturības pārbaude ar dažādiem transportlīdzekļiem. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) atgādina, ka pārvietošanās ar mehanizētajiem transportlīdzekļiem, tai skaitā ar kvadricikliem un mopēdiem, pa ezeriem un upēm ir aizliegta. Izņēmums ir vienīgi to apsaimniekošana, uzraudzība vai glābšanas un meklēšanas darbi.

oriģināls / foto: Uldis Dobelis



 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager