Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
M.O.S.P | 7.februāris 2017, 23:24 | 17 komentāri | 9701 skatījums

Aicina aktīvos makšķerniekus izteikt savu viedokli

Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvās padomes sastāvā strādājošā Makšķerēšanas Interešu grupa (MIG) aicina aktīvos makšķerniekus dalīties ar saviem viedokļiem.

Lūdzu uzrakstiet savu priekšlikumu par kanāliem un caurtecēm, kuros zivju pavasara nārsta periodā vajadzētu ierobežot makšķerēšanu. Piemēram - Varkaļu kanālā - liegumam, mūsuprāt, jābūt noteikti dēļ augstās zivju koncentrācijas, bet kanālā starp Baltezeriem aktīva nārsta migrācija pavasaros vairs nav aktualitāte līdz ar ko makšķerēšanu tur nevajadzētu ierobežot.

Šobrīd tiek precizēts Makšķerēšanas Noteikumu punkts 24.2. (∗) un Makšķerēšanas interešu grupa strādā pie tā, lai šo punktu ievērojami saīsinātu un tajā būtu minēti tikai skaidri ūdeņi, kuros liegums pastāv. Darām to tāpēc, lai mums pavasaros nebūtu jāprāto par to - kur drīkstam makšķerēt un kur nē.

Kuri nevēlas rakstīt šeit - lūdzu rakstiet uz e-pastu: m.o.s.p@inbox.lv

Ar cieņu un - paldies tiem, kuri atsauksies!
MIG

(∗) –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

24. No 1. marta līdz 30. aprīlim aizliegta jebkura veida makšķerēšana:

24.1. no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visos ūdeņos, izņemot makšķerēšanu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņos;

24.2. kanālos un caurtecēs, kas savstarpēji savieno ezerus vai savieno upes un ezerus ar upēm, vai savieno ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[17] Komentāri | dilst | aug
 
Girts7

Vajag aizliegt tiklus un murduS Liepajas ezera jo pavasari tur visas vibas nonak. Un ne tikai asari un breksi ari

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 6
krumujancis

Tīkli un murdi iekšējos sabiedriskajos ūdeņos ir jāaizliedz vispār. Privātajos lūdzu - kā gribu, tā daru. Pats audzēju un pats zvejoju. Savādāk uz sabiedrības rēķina pietuvinātie privāti gūst labumu. Kaut kas nav pareizi!

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 5
close24

Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvās padomes10.02.2016 Protokols Nr. 4.1-27/1/2016

Darba kārtības jautājums Nr.1. Zemkopības ministrijas izstrādājamie akti un politikas plānošanas dokumenti zivju resursu izmantošanas un pārvaldības jomā, Padomes konsultāciju nodrošināšana attiecīgo dokumentu izstrādes procesā.

N.Riekstiņš informē, ka padomē 2016.gadā ir plānots izvērtēt iespēju izveidot sarakstu ar kanāliem un caurtecēm, kur no 1.marta līdz 30.aprīlim būtu aizliegts makšķerēt (Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu (turpmāk MVZMN) 24.2. punkts), ar to aizstājot vispārējo makšķerēšanas aizliegumu šāda veida ūdeņos. Šis jautājums tika aktualizēts izstrādājot MVZMN un padome vienojās, ka atgriezīsies pie tā risināšanas šogad.

Šo jautājumu Padome izskata visu 2016.gadu, savācoties par vienu reizi mazāk nekā noteikts statūtos.

Man ir jautājums tiem, kuri strādā pie kāda un tiem, kuri kādam dod darbu – ko jūs darītu ar darbinieku, nodaļas vadītāju nodaļu, kurš/kura vienu elementāru jautājumu risinātu gadu bez rezultāta un kavē 25% no paredzētajām darba dienām?

Izrādās šādi cilvēki ir nepieciešami Zemkopības ministrijai, kāpēc? - domājiet paši.

Varu piebilst, ka līdz šīs padomes izveidošanas, šo jautājumu skatītu visi, kuriem tas interesē un līdz reālām izmaiņām paietu maksimums 6 mēneši.

Pie tam jautājums ir gluži vienkāršs. Ir divi fakti, viens - kanālos un caurtecēs pavasarī notiek zivju migrācija uz un no nārsta vietām, tāpēc no resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības puses liegums ir pamatots un to mainīt nevajadzētu, otrs – nav tāda dokumenta kā Latvijas upju un caurteču saraksts. Līdz ar to, ja skaidrībai tādu sarakstu neieciešams ievietot noteikumos, tad jāuzdod kādam šo sarakstu izveidot. Šaubos vai tiem ir jābūt makšķerniekiem.

Kas attiecas uz MOSP aicinājumu, Jums nešķiet, ka Makšķernieku viedoklis tiek prasīts stipri novēloti? Kāpēc MOSP makšķernieku viedoklis neinteresēja visu 2016.gadu, kad padome cītīgi strādāja pie šī jautājuma? Ko un cik daudz no MOSP esat dzirdējuši par notiekošo Padomē iepriekš?

Pie tam, stipri interesanti, šis pats MOSP savā valdes sēdē lēma, pēc būtības, ka citas organizācijas, kuras nav MIG sastāvā nedrīkst pielaist pie Makšķerēšanas noteikumu izstrādes un līdz noteikumu pieņemšanai cīnījās par to. Sabiedrisko apspriešanu ar nosauca par kļūdu un tur pausto nav jāņem vērā.

Starp citu, MOSP jau ne pirmo reizi lūdz kaut ko makšķerniekiem. Jautājums tiem, kuri kaut ko MOSP ir sūtījuši – Jums pēc tam kaut ko atbildēja, informēja par to kas sanācis ar Jūsu ieteikumu?

Starp citu, makšķernieki, Jūs zināt kas Latvijas makšķerniekus padomē pārstāv A.Grīnberga vietā? Kad, kas un kā viņu tur nozīmēja un ievēlēja?

Ņemot vērā notiekošo, piedodiet. Ir pāris secinājumu. MIG ir tas pats MOSP, jo abās šajās organizācijās MOSP biedri nodrošina MOSP un MIG vadītājam, kas abos gadījumos ir viens un tas pats, iespēju darboties un izteikties makšķernieku vārdā, neņemot vērā makšķernieku viedokli un tās makšķernieku organizācijas, ar kurām MOSP vai MIG vadītājs neuzskata par vajadzīgām sadarboties.

Zemkopības ministrijai esošais MOSP un MIG vadītājs, kā arī Padomes vadītājs ir ļoti tīkams, jo var gadu imitēt darbību, bet kungi jūtas ļoti svarīgi un izredzēti, nāk uz sanāksmēm, var novietot auto ministrijas stāvvietā.

Principā ar MIG un MOSP darbību maz var uzzināt faktus, MOSP valdes sēžu protokoli vairs netiek publicēti, MIG sanāksmju protokoli ar beidzas 2015.gadu. Līdz ar to stāstāmo var pielāgot klausītājam un katram stāstīt ko citu.

Principā sen bija zināms, ka Zemkopības ministrijai pārmaiņas nevajag un nav vajadzīgi tie, kuriem pārmaiņas interesē, lai to panāktu arī ir šī padome – instruments lai nekas nemainītos.

Piemēram, Jūs zinājāt, ka saskaņā ar Likumu, sen vajadzēja nēģiem noteikt nozvejas limitu, ja tāds būtu noteikts un to kontrolētu, no tik daudz murdiem Daugavā nebūtu jēga. Lūk, arī miniet, kas pietrūka lai šo jautājumu izskatītu padomē - vēlēšanās vai prāta? Un kāpēc ministrija pati šo jautājumu nevēlas cilāt?

No otras puses, domāju ka daudziem tāpat ir skaidrs, ka šis aicinājums ir MOSP reklāma, kaut kas taču MOSP vadoņa atbalstītājiem būs jāstāsta gada noslēguma sanāksmē, bet par 2016.gadu nekā izņemot skandālu ar LMSF nav!

p.s. uzzināju, ka Zvaigzne MOSP izdoto bukletu legāli atdzīst par labu esam

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
kinvik

piekrītu.

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
Kewey

Liepājas ezerā vajadzētu aizliegt makš. līdz 31 05 g.........

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 5
bushmans

..divas lietas, kas būtu jāsakārto :

1. Noteikumu NEiespējamība dažādai interpretācijai!

piem. (Nevar paturēt, nav aizliegts makšķerēt...tā pati līdaku *dzenāšana* nārsta laikā) !

2. Jau esošo noteikumu kontrole!

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 4
akmens

p.s. uzzināju, ka Zvaigzne MOSP izdoto bukletu legāli atdzīst par labu esam

Tu tā vienmēr par sevi runā?Tad gan bēdīgi,slimība atrauji progresē.:)))

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
samins

Labāk nenodarbojaties ar hujņu bet drat ko lietas labā lai aizliektu rūpniecisko zveju vispār latvijā!

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 3
skutans

Samiņ, bet ko tad ēdīs tie ,kas ar copi uz "jūs" ? Tikai importētos zivīšus :)

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
samins
samins > skutans:

nu man daugava blakus spaiņiem ivi varu nest mājās bet tas nav vajadzīgs es viņu laiž vaļā a pēctam tās kuces viņas sasmeļ tīklos!

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
akmens

Redzi Samiņ,šis kungs neko citu arī darīt nemāk,kā to lietu ko pieminēji,jo kā tas nāk, ka 20 reizes publicēt infu ka MIG padome neko nedara - pietiek spēka, bet iesniegt kaut vienu iesniegumu - nav spēka.

rakstīt, ka neizskatīs un pārbalsos - arī bija spēks.

tad jau runa ir par prastu nomelnošanu

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 2
samins

jap jap

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
close24

Akmens, tāds jautājums, ko personīgi Tu esi izdarījis un kur var iepazīties ar tavu iesniegumu?

kā pats raksti "tad jau runa ir par prastu nomelnošanu"

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Strādājiet labāk pie zvejas ierobežošanas un kontroles sakārtošanas, nevis par absolūti neko neuzlabojošu ierobežojumu uzlikšanu makšķerniekiem.

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 3
sanjok4

Par licencēto makšķerēšanu Varkaļu kanālā. 1 jums neliekas ka 5 EUR ir par daudz!!2 ja tada lieta vajag uzlikt tur cilveku kurs atbildes par kartibu! satirit tos sudus kuri metajas gar krastu! uzlikt toletes!

3 ir daudz privatu ezeru kur cilveki ielaiz zivi un niem par copi 5-7 EUR un vinjem sanak nopelnit no ta bet par ko te maksat es nesaprotu!!!!!!!!

08.02.17 Atbildēt | Ziņot 2
aldeens

Runājot par kanāliem un caurtecēm,manuprāt,jāvērtē katrs gadījums atsevišķi.Piemēram,Meirānu kanāls savieno Lubančiku ar Aivieksti,it kā pavasara zivju migrācijas ceļš.Bet,par cik lielā mērā migrāciju ierobežo Kalnagala slūžas,nav dzirdēts,ka tur pavasaros tiktu vilkti kādi megalomi.Domāju,ka tur nevajadzētu liegt makšķerēt cauru gadu.Rēzeknes upē tikai nesen atcēla makšķerēšanas aizliegumu no 1 oktobra līdz 1maijam.Šoziem makškernieku atskaitēs vispār netiek pieminēta,tātad tukšums.Kāpēc tad ntos gadus tur makšķerēt bija liegts?Es tikai par to,lai katru vietu vērtētu atsevišķi,nevis aizliedz visur..

11.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
tralis

Obligāti, Lielupe,Buļļupe,Varkaļu kanāls,nārsta aizliegt rūpniecisko nozveju. Tas ierobežo vimbu migrāciju uz nārsta vietām,tīklos nonāk arī citas vērtīgas zivju sugas,kuras protams netiek atbrīvotas. Vispār nārsta laikā totālu rūpnieciskās zvejas liegumu.

22.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager