Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 25.februāris 2017, 18:29 | 7 komentāri | 17238 skatījumi

Pēc pirmās dienas - otrie. Papildināts

Pirmā sacensību diena sākās ar sacensību sektoru izlozi un ēsmas kontroli. It kā ar jau esošo spriedzi nepietiktu, laika apstākļi bija uzstādījuši arī savus pārbaudījumus, plašā spektrā, vienu brīdi saule, tad sniegs, vējš, putenis, atkal saule, vējš, sniegs ... un tā pa riņķi vairākas reizes visu trīs sacensību stundu laikā. Lai gan laika apstākļi traucēja arī noteikumu ievērošanā, apgāza karodziņus, padarīja nemanāmus konkurentu āliņģus, apžilbināja un apgrūtināja redzamību, tiesneši ļoti rūpīgi uzraudzīja savus sektorus un piefiksēja katru neprecizitāti un pārkāpumu. Atšķirībā no treniņu dienām, dalībnieki pilnībā bija pārslēgušies sacensību režīmā, lieki nesarunājās, zivis centās nerādīt un maksimāli izmantot atvēlēto laiku makšķerēšanai. Trīs stundas pagāja ļoti spraigi un ātri. Izskanot ceturtajam signālam, dalībnieki nodeva savus lomus tiesnešiem un saglabājot intrigu devās atpakaļ uz viesnīcu gatavoties svēršanas procedūrai, kurā tiks noskaidroti pirmās dienas rezultāti.

Mazliet atgādinot par lomu un rezultātu apkopošanas norisi:

Katrs dalībnieks noķertās zivis uzreiz ievieto maisiņā, kas tiek izsniegts pirms strata. Pēc sacensībām lomu maisiņi tiek aizzīmogoti un savākti katra attiecīgā sektora mucā, kas arī tiek aizplombēta un nogādāta svēršanas vietā. Mucas tiek atvērtas tikai žūrijas un visu dalībnieku klātbūtnē, un tad var sākties svēršana, kas ir viena no intersantākajām procegūrām visu sacensību laikā. Katrs dalībnieks tie izsaukts priekšā, zivis tiek izpakotas, novietotas uz sieta, tad iebērtas svaru traukā un visu acu priekšā nosvērtas. Paralēli uz ekrāna tiek rādīti sektora rezultāti, tādejādi uzreiz var sekot līdzi arī vietu izkārtojumam attiecīgajā sektorā. Rezultātu svēršanu verēja vērot arī tiešraidē WIFC Facebook lapā.

Pēc pirmās dienas rezultātiem Ukraina ir izvirzījusies vadībā, tai seko Latvija, Lietuva un Krievija. Igaunija un pirmo sešinieku noslēdz ASV.

Normunds Grabovskis, Latvijas izlases kapteinis: Viss norit pēc plāna. Rezultāts ir stabils, kā arī tika treniņos plānosts. Trešā, ceturtā vieta zonā ar aprēķinu uz komandu iegūt ap 20 punktiem. Mums ir divi super rezultāti un divi kritumi, bet viss ir normas robežās. Rīt veiksim izmaiņas sastāvā, kā iepriekš bijām vienojušies, sliktākais rezultāts tiks nomainīts ar rezervistu. šajā gadījumā Krišjāni Lisovski nomainīs Māris Āriņš. Vairāk nekādas kardinālas izmaiņas netiks veiktas. Pieregulēsim makšķeres, saglabāsim labu noskaņojumu un apņēmību labi nostartēt rīt. Gribu pateikt milzīgu paldies līdzjutējiem, copmaņiem, kuri bija atnākuši, stāvēja zonās, reāli juta līdzi, iedvesmoja, deva padomus un visādi citādi atbalstīja. Kā saka, sportistiem pat māju sienas palīdz, mums šie līdzjutēji, cilvēki no malas bija milzīgs atbalsts.

Damir Shykhotarov, Ukrainas skomandas pārstāvis: Jūtamies ļoti labi, tomēr atrāviens no pārējām komandām nav tik liels, lai rīt nevarētu mūs kāds apsteigt, tādēļ mēs pret to attiecamies ar vēsu prātu. Rītdienai mūsu stratēģija ir vienkārša, rīt ir jauna diena, rīt sāksim visu no jauna, tā it kā šī rezultāta nebūtu. Mums tulīt būs komandas sanāksme un rītdienas stratēģiju izstrādāsim tā ir kā startētu no jauna, un šo rezultātu nemaz neņemsim vērā. Par sastāva maiņu pagaidām neko nevaru komentēt, tas tiks izlemts sapulcē un būs zināms pēc tās. Mums ļoti patīk šī čempionāta organizācija, esam ar visu apmierināti. Ezers atbilst sportiskajam formātam, un priekš mums mazliet nepierasti ir tas, ka tuvumā ir jūra un ezers ir ar to savienots, tādējādi rodas ūdens līmeņa svārstības. Pie mums Urkainas ūdenstilpnēs tā nenotiek, līdz ar to situācija šeit sākotnēji likās neprognozējama, tomēr neskatoties uz to bijām treniņos, cītīgi strādājām un cenšamies piemēroties šiem apstākļiem.

Egils Draudiņš, galvenais tienesis: Jau vakar treniņā iezīmējās tas, ka sportisti vairāk pievērsās ezeram šīs dienas sektoru pusē, un lielāko daļu no treniņa laika atvēlēja darbam pie to robežām. Izpētīja situāciju un jau apmeēram iezīmēja tās vietas, kur darbojās šodien sacensību laikā. Priecē tas, ka ledus joprojām ir un glābēji lieliski dara savu darbu, seko līdzi un vajadzības gadījumā tiek pārvietota drošības zona. Drošība pāri visam! Jā, sakarā ar vēja stiprumu un virzienu, ūdens līmenis ir pacēlies, kā rezultātā arī ledus lenām cēlās sugšā, bet tas sacensības neietekmē, tikai uziešanu un noiešanu.

Šodien iedevu startu un trāpīju lielajā spilvenā, burtiski līdz ar starta šāvienu sākās putenis. Nezinu kā tas ietekmēja zivis, bet šīs dienas laika apstākļi sportistiem bija labs pārbaudījums. Vienu brīdi bija tāda purga, ka nevarēja redzēt trīs zonas, pēc brīža atkal spigta saule... Lai nu kā visi ir sveiki un veseli un gatavi startēt atkal rīt.

Gribu uzteikt tiesnešu darbu. Viņi bija labi noinstruēti, skrupulozi izgājām cauri visiem nolikuma punktiem. Tā kā lielākā daļa no tiesnešiem ir sportisi, viņi pret visiem sportiskajiem noteikumiem attiecās ļoti striki, kā rezultātā ir daudz aizrādījumu un arī dzeltenās kartiņas, kas galvenokārt tika dotas par attālumu neievērošanu (āliņģu attālums ir 5m). Lielākais aizrādījums tika izteikts Krievijas komandai, kas izgāja uz starta ar neatbilstoša izmēra iebarojamo barību. Iebarojamās barības apjoms tika samazināts, bet ņemot vērā nestandarta situāciju, kas ir žūrijas kompetencē, žūrija piešķīra komandai dzelteno kartīti.

Gundars Kurzemnieks, Orgkomitejas priekšsēdētājs: Esmu gandarīts, ka šodien sacensības apmeklēja Einārs Fogelis, Latvijas Sporta Federāciju Padomes prezidents. Viņš bija ļoti patīkami pārsteigts par organizatorisko pusi, lielo dalībnieku skaitu kā arī skatītāju izrādīto interesi. Par pasākuma norisi tiek saņemtas labas atsauksmes gan no dalībniekeim, gan preses, gan ārvalsatu viesiem, tā kā esmu priecīgs, ka esam paveikuši mums uzticēto darbu labā līmenī. Tāpat mani patiesi priecē Latvijas izslases pirmās dienas rezultāti un vieš optimismu, ka mēs noturēsim savas pozīcijas spēcīgāko komandu saraksta augšgalā Starptautiskās Sporta Makšķerēšanas Federācijas - FIPSed reitingu tabulās.

Vēl gribu atzīmēt - ņemot vērā to, ka FIPSed pretendē uz olimpiskā statusa piešķiršanu makšķerēšanas sporta disciplīnām, jau tagad tiek ievērotas visas tās pašas procedūras, kas attiecināmas uz olimpiskajiem sporta veidiem. Šī iemesla dēļ arī šodien tika veika dopinga kontrole. Pirms svēršanas procedūras dalībnieki tika informēti, ka pirmās un ceturtās vietas ieguvējs tiks aicināti doties uz dopinga kontroli, ko veiks Valsts Sporta Medicīnas Centra darbinieki, kas ieradušies viesnīcā.

Neskatoties uz skarbajiem laika apstākļiem, šķiet, ka visi dalībnieki jūtas labi un cītīgi gatavojas rītdienai, izšķirošajam raundam, kad mēs noskaidrosim un sumināsim uzvarētājus.

1
2
3
4
5
6
8
10
11
12
13
14
15
16
17

Informāciju sagatvoja Evita Zeiļa

fotogrāfs: Armands Ērglis, PRo-Plan Latvija

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(11 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[7] Komentāri | dilst | aug
 
Girts7

Ne asakas rīt. Malači.

25.02.17 Atbildēt | Ziņot 3
D0cents

Tev pašam acis malā, kabaci :DDD :DDD :DDD

P.s. Makšķerniekiem - veiksmi :)

25.02.17 Atbildēt | Ziņot -2
ZivjuZaglis

Turam īķšķus!

25.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
eMKa
eMKa :

Par to maiņu man vienmēr ir bijis viedoklis, ka tas ir gājiens 70/30.

Var "izšaut" rezervists, tobiš iegūt augstāku vietu nekā iepriekšējais. Vai komanda no tā vinnē?! Teiksim 9 vai 5 vieta?

Vai arī iepriekšējās dienas startējošais ir sapratis savas kļūdas, kuras ir apspriestas un gala rezultātā pat var novinnēt zonu.

Tīri psiholoģiski ir grūti iet uz maiņu, jo zini, ka diktā atbildība (paša pieredze, gan citā disciplīnā, bet arī PČ).

Protams, apstākļi ir dažādi, cilvēki dažādi.

Veči- maucat! :)

25.02.17 Atbildēt | Ziņot 3
samins

Tā turat veči pamainat taktiku mošk bišķīt lai var;etu pretendēt uz 1mo vietu!

Ne asakas !

"Kad asaris ledu grauž!"

Citāts no Igora Dzilnas!

25.02.17 Atbildēt | Ziņot 1
belijs23

Turās veči un veiksmi, ne asakas!

26.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

v e i k s m i !

26.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager