Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Jānis Stikuts | 22.aprīlis 2017, 15:57 | 25 komentāri | 14379 skatījumi

Startējis Pirmais Latvijas Čempionāts Spiningošanā Dīķos

foto: Jānis Stikuts

Šodien sākās pirmais Latvijas čempionāts mums jaunā disciplīnā - spiningošanā dīķos. Šī disciplīna pretendē uz tās iekļaušanu FIPSed starptautiski atzīto disciplīnu sarakstā.

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.6666666666667 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[25] Komentāri | dilst | aug
 
daugavietis

:(Agrāk ņirgājāmies par teicienu-cope akvārijā.Tas ir īstenojies,Pie tam ar čempionātiem. :)))Pasaules čempions spiningošanā spainī.:(Izklausās bēdīgi,bet ja esam tik tālu,tad nākotnē pavisam ticami.Atvainojiet,bet tie peļķu čempionāti velk paralēles ar kabatas biljardu.Dariet to,bet lepoties... neredzu par ko.Iedomājaties-tituls-Dīķa čempions.Skumji.

22.04.17 Atbildēt | Ziņot 5
Marfim

Agrāk arī bija tāds teiciens, ka makšķerēšana ar iebarošanu ir tas pats, kas medības vistu kūtī. Tagad iebarošana vairumam ir pati par sevi saprotama.

Notiek sacensības karpu makšķerēšanā, to arī var nosaukt par copi akvārijā un pieminēt visus tos pašus argumentus, kurus izmantoji zemāk un sazīmēt ne sliktākas ainas.

Pasaulē foreļu spiningošanai dīķos ir vēsture, pie mums 3-4 gadi. Var teikt ka viss tas ir kaķiem zem astes, cope akvārijā un ignorēt pasaules attīstības tendences, tikai neesmu dzirdējis, ka tas noved pie kā vairāk kā provinciālisma.

Katrā ziņā, jāņem vērā, ka šajā gadījumā sacensības notiek akvakultūras uzņēmumos, mākslīgi izveidotos dīķos, kuros salaistas audzētavās audzētas zivis, līdz ar to dabīgai videi, dabīgiem ūdeņiem šādas sacensības kaitējumu nenodara un, kaut aiz šī iemesla vien, ja nesaprot ko citi tur atraduši, tad nevajadzētu nievājoši izturēties pret šo pasākumu.

Aizspriedumiem liels spēks, bet varbūt, tā vietā lai nesaprotu = nekā laba tur nav, der aizdomāties, ka vismaz 48 cilvēki šajā lietā kaut ko ir atraduši, pieskaita atbalstītājus, tiesnešus līdzjutējus, apšaubāmi, ka visiem viņiem būtu aptumšojies prāts un iesaistījušies "kabatas biljardam" līdzīgā pasākumā.

Ar to makšķerēšanu ir tā - katram patīk kas savs un katrā makšķerēšanas veidā ir sava daļa pievelkošā, saprotams ne visiem, tikai tāpēc ka nesaskatām sev ko saistošu, nevajadzētu nievājoši par to izteikties. Pietiek ar to, ka pietiekoša liela daļa sabiedrības visus makšķerniekus, neatkarīgi no tā kur, kā un ko ķer, uzskata par dzērājiem gumijas zābakos.

23.04.17 Atbildēt | Ziņot -4
badapiicka
badapiicka > Marfim:

un kas vainas provinciālismam?

23.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > badapiicka:

Principā nav ne vainas, var pie uzvalka vilkt baltas zeķes un zandales, ja patīk.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
badapiicka
badapiicka > Marfim:

tas nav provinciālisms. uzvalks ar sandalēm ir neziņa/neprasme saskanīgi apģērbties, nevis provinciālisms.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 2
Marfim
Marfim > badapiicka:

Kas tad tavā skatījumā ir provinciālisms? Esi lasījis šī vārda skaidrojumu? Ar neziņu un neprasmi var visu attaisnot, ja malies savā sulā tad arī uzvalks ar baltām zeķēm šķiet glauni. Tas nenozīmē ka visam jāskrien līdz, jānotetovē ciska un nabkaris jānēsā, ir klasiskas lietas, ir kas uz šādu statusu pretendē.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka
badapiicka > Marfim:

manā skatījumā provinciālisms nav uzskatu atpalicība, nesajēga par sabiedriskajām norisēm u.tml., kā to augstprātīgi skaidro "neprovinciāļi". Es labprātāk esmu provinciālis, nekā, teiksim, kosmopolīts.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > badapiicka:

Lūdzu nejauc vārdus provinciālisms un provinciālis. Otrā vārda primārais skaidrojums - provinces iedzīvotājs nav saistīts ar pirmā vārda primāro skaidrojumu - cilvēks kas atpalicis no .... utt. Tas ka nedzīvo galvaspilsētā uzreiz nenozīmē provinciālismu un otrādi, arī galvaspilsētā var gadīties kāds kurš ir pārliecināts ka zeme ir plakana, to tur trīs ziloņi, kuri stāv uz vaļa. Šajā gadījumā biju domājis, ka visa jaunā un nesaprotamā noliegšana un nespēja pieņemt un izprast ne pie kā laba nenoved.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka
badapiicka > Marfim:

Tur jau tas "sāls", ka ne viss jaunais un nesaprotamais ir jāpieņem, kāpēc tas tiek uzstādīts kā galvenais aksiomiskais rādītājs? Ja reiz nepieņem(abet lai kas tas arī būtu), tātad automātiski zīmogs virsū ar visādiem prievārdiem par fobijām... Atceros kaut kādu reportāžu no LV notikušā "praida", kur viens dalībnieks viszinīgi deklarēja, ka "Pastāvēs, kas pārmainīsies!"- neatceros jelkad dzirdējis tik truli, slimi pārgrozītus Raiņa vārdus. Provincialsimam ir savi trūkumi, to nevar noliegt, bet mūsdienu kontekstā tam ir vairāk plusu, nekā mīnusu, ko nevar teikt par kosmopolītismu.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > badapiicka:

Diskusija ir par vispārīgo vai par konkrētu lietu? Japānā n-tos gadus tiek praktizēta foreļu spiningošana dīķos, tā kļuvusi populāra Krievijā un ne tikai. Mānekļi, inventārs, aprīkojums, darbs akvakultūras uzņēmumiem, zivju audzētavām utt.

Vēlies pateikt, ka šis makšķerēšanas veids grauj ģimeniskās vērtības, tā atbalstītāji ir kosmopolīti un tas ir tikpat nepieņemams kā praids?

p.s. turpinot par beztēmu, kad droši vien ir interesanta daļai CL lasītāju, noteikti piekrītu tam ka kosmopolītismā nekā laba nav, bet ... vari izskaidrot kas ir labs provinciālismā?

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka
badapiicka > Marfim:

vai tad teicu, ka dīķu cope kaut ko grauj? Vēl jo vairāk - ģimeni? ;DDD Dīķos nesacenšos, bet ar puiku uzcopējam gan, 6gadīgam bērnam vajag garantētu efektu, līņošana nederēs ;)))

Atkārtošos, ka, pretēji oficiālajam viedoklim, ka provinciālisms ir tupa atpalicība, es to neuzskatu par atpalicību, nezināšanu vai ko tamlīdzīgu. Man provinciālisms nozīmē nosacīti savrupu dzīvesveidu, ar savu(dīvainu/lētu/ātru vai nē, vienalga) nostāju praktiskos un ne tikai jautājumos, bez vēlmes dzīvot supermārketā. Tas tā ļoti aptuveni

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > badapiicka:

Labi ka vismaz tikām ar tiem dīķiem galā :)

Vārda provinciālisms skaidrojums ir dots skaidrojošā vārdnīcā, tas nav viedoklis. Cik saprotu, ar šo vārdu saproti pavisam ko citu. Līdz ar to nepareizi izlasīji to, ko uzrakstīju.

Lai kā, neredzu nekā slikta nosacīti savrupā dzīvesveidā, ar savu (dīvainu/lētu/ātru vai nē, vienalga) nostāju praktiskos un ne tikai jautājumos, bez vēlmes dzīvot supermārketā un neredzu saistību starp šādu dzīves veidu un sekošanu vai nesekošanu aktualitātēm vai pasaules vai tās daļas kādas jomas attīstības tendencēm.

Varu pateikt vēl vairāk, bieži vien šāda dzīves veida piekritēji izrādās erudītāki un inteliģentāki, par tiem, kuri uzskata sevi par pilntiesīgiem birģeriem.

Vārdi kuriem ir nozīme un skaidrojums tomēr būtu jālieto pēc to būtības, nevis izpratnes, kas atšķiras no to būtības. No otras puses tas nav retums, šaubos vai daļa no tiem kuri pie katras izdevības lieto vārdu demagogs ir informēti ko šis vārds nozīmē.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka
badapiicka > Marfim:

tas "viedoklis-skaidrojums" aspekts ir saprotams, vnk nejauki sanāk- vārda sakne ir "province"- un sanāk, ka pašai provincei ir nepelnīti piešķirta tāda nozīme/saturs. Līdzīgi, kā ar "zilajām" asinīm- tās ir aristokrātiskās, cēlās-baltā ādā redzamas zilganas vēnas-jo nestrādā-neatrodas zem saules. Pārējie ir no provinces/laukiem- un tur ir tikai "halopi", kalpi-zemnieki, "čerņ", nedižciltīgie, prastie, neizglītotie.

Lai nu kā, asinām āķus ;)))

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka
badapiicka > Marfim:

vnk domāju, ka provincei-provinciālismam ir nepelnīti/nejauki piespriests/piekarināts esošais šābrīža skaidrojums.

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > badapiicka:

piekrītu

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Precīzāk - Voldemāra dīķu čempions! Tas skan lepni!

26.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
aigarsx

Iesaku pašam pamēģināt sacensties dīķī. Nav tik vienkārši. Pirmie divi iegājieni vel ok, pēc tam sāk kustēties pelēkās šūniņas.

22.04.17 Atbildēt | Ziņot -5
daugavietis

Kādas šūniņas???Pēc bildes redzams-ja zivs ēsmu nepaņems,tad tikai laimīgas sagadīšanās pēc netiks izcēmerēta.Ka auklās nesapinās.Noteikti pēc tāda BARA uzbrukuma,tām vienīgā iespēja ir pieplakt gultnei un lūgties.Tur takš zivtiņa nesapinusies auklās nevar papeldēt.

22.04.17 Atbildēt | Ziņot 7
vladz84

Gaļiniekam pelēkās šūniņas trūkst, lai objektīvi spriestu. Labu apetīti.

22.04.17 Atbildēt | Ziņot -6
Marfim
Marfim > vladz84:

Saprotu, ka tā ir tā saucamās "jaunās kustības" spilgtākā iezīme, neaizrauties ar diskusiju, bet uzreiz oponentu nosaukt par gaļinieku, ar to uzskatot, ka paša viedoklis ir argumentēts un pareizs.

22.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
daugavietis
daugavietis > vladz84:

Vegāns atradies!!!Bildēs līdakas aiz acīm turi.Tas gan ir nožēlojami,ka nemāk zivis paņemt.Akā dirsējs.

23.04.17 Atbildēt | Ziņot 7
krumujancis

Jā, skats pie tā dīķa tāds, pat grūti atrast vārdu, nu tāds zivij bailīgs. Tik daudz nežēlīgu ģīmju.

23.04.17 Atbildēt | Ziņot 2
jeeska

Lielu zēnu "smilškaste".....attīstība ir tāda 5 gados tāds pats kā 80. Tad jūs esat pa vidu. Gandrīz virsotni sasnieguši...kurš uz augšu, kurš leju :-) Smieklīgi.

23.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
daugavietis

Lielākā profesionalitāte te ir nepieciešama,lai neizbakstītu otram binokļus.

23.04.17 Atbildēt | Ziņot 5
BrunoL

Kāda rutka pēc,vispār, būtu jāsacenšas dzīvu radību ķeršanā?

25.04.17 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager