Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kristiāns Godiņš | 24.aprīlis 2017, 21:37 | 2 komentāri | 4402 skatījumi

Latvijas čempionāts dīķos jeb pirmie kucēni...

Emociju un iespaidu ļoti daudz. Pašam tas bija milzīgs pārbaudījums - salikt kopā organizāciju un startēšanu. Zinu sevi - nemāku darīt lietas tā kaut kā. Gribu rezultātu un cik vien labu iespējams. Sacensību organizācijai laika bija ļoti maz. Tikai janvārī tika nolemts, ka šādai disciplīnai ir jābūt, ka tā tiks organizēta zem Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas karoga un atbildību uzticēja man. Ar to viss arī sākās - vietas un datumu izvēle, kādas finanses būs nepieciešamas, cik būs sportistu, kādu formātu izvēlēties, kā piesaistīt atbalstītājus un padarīt pamanāmu notikumu, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk dalībniekus, lai sportistiem būtu ērti un interesanti. Neapšaubāmi galvenā mērķauditorija bija Latvijas makšķernieki, bet vēlējāmies arī piesaistīt ārvalstu sportistus, lai varam salīdzināt savu līmeni ar citām valstīm un gūt jaunu pieredzi.

Jau no pirmajām dienām liels palīgs bija Anatolijs Livdāns. Mums noticēja un aizvien vairāk jutām atbalstu no citiem. Sergey Abramov ieguldīja fantastisku darbu un mums tapa afišas dizains, čempionāta logo, Voldemāra dīķu logo un diploma dizains. Vladimir Zhilinsky un Andris Blūms bija videooperatori un ar viņu atbalstu tapa video nolikuma versija. Lieliska sadarbība izvērtās ar dīķu kompleksa Voldemāra dīķi saimnieku Voldemāru. Dīķis tika sagatavots sacensībām - nolaists ūdens, izķertas līdakas un karūsas, ievietots tīkls, lai nodrošinātu labāku zivju koncentrāciju, nolīdzināts stāvākais dīķa krasts, lai sportistiem būtu ērti, sakārtotas labierīcības. Vienojāmies par nosacījumiem treniņiem, kuri bija īpaši labvēlīgi visiem, kuri bija reģistrējušies Latvijas Čempionātam. Lieliska un ļoti korekta sadarbība. Katra puse izpildīja visu par, ko bija vienojušies.

Tā arī pagāja darbadienu vakari un brīvdienas un pienāca 22. aprīlis. Dalībnieku skaits 46 sportisti turklāt ar ļoti dažādu pieredzi makšķerēšanas sportā. Bija vairāki Latvijas Čempioni, piedalījās liela daļa sportistu, kuri startē spiningošanā no krasta, vairāki no tiem, kuri startē spiningošanas disciplīnā no laivām, bija arī tādi, kuri nav piedalījušies Latvijas Čempionātos, bija arī 10 sportistu no Krievijas. Sadalījām sportistus divās zonās, lai nevajadzētu skriet no vienas dīķa malas uz otru. Katra sportista rezultāts tika skaitīts kopā pa dienām un noteikts kopvērtējums. Gaisotne bija ļoti pozitīva, kurai netraucēja sarežģītie laika apstākļi. Atklāšanas vārdus teica arī LMSF prezidents Gundars Kurzemnieks un pirmais čempionāts foreļu spiningošanā dīķos varēja startēt. Es ar Anatoliju ļoti centāmies pieturēties pie mūsu uzrakstītās kārtības un iekļauties laikos, tas arī izdevās. Izloze visus dalībniekus sadalīja pa sektoriem, īsa instruktāža tiesnešiem un dalībniekiem un ar signālu 46 mānekļi lidoja ūdenī. Man tika sarkanais krasts un 4 nr.

Nedaudz par savu startu. Vienmēr esmu pievērsis lielu uzmanību detaļām un inventāram, bet sagatavošanās darbam sanāca veltīt ļoti maz laika. Pēdējā vakarā saliku mānekļus uz kuriem plānoju likt uzsvaru. Skaidrs bija, ka pirmos periodus izmantošu smagākus šūpiņus un tad mazināšu svaru, mainīšu krāsas un mānekļu klāstu paplašināšu ar silikonu. Pirmais periods man pret Vadimu Putkeviču. Ļoti simboliski! Sportists, kurš šogad nopietni sācis pievērsties šim sporta veidam un ar manu un Anatolija atbalstu strauji attīstījis savas prasmes. Vadims piedalījās pilnīgi visās treniņ/sacensībās, kuras rīkojām Vangažu dīķos marta mēnesī. Viņš bieži bija sastopams Voldemāra dīķos treniņā. Es viņā sajutu gan potenciālu, gan vēlmi sasniegt rezultātus šajā disciplīnā. Šoreiz man izdevās ātri noorientēties un ar 3 gramu smago Dohnu un 2,5 gramu smago Forest Pal noķēru 5 foreles un guvu uzvaru ar 5:0. Otrajā piegājienā uzvarēju Elenu Jermakovu ar 2:1 un bija manāms, ka zivju aktivitāte bija jūtami kritusies. Trešajā ar 0:2 zaudēju Igoram Tikhomirovam. Pašam viens shods pie tīkliņa un vēl 2 shodi uzreiz pēc copes. Bija kontakti, bet nemācēju izmantot. Igors mānekli vadīja ļoti agresīvi un tas deva rezultātu. 4.periodā biju pret Aivars Gaters un uzvarēju ar 1:0 un piektajā 2 shodi un 0:0 pretRenārs Plūme. Liels sarūgtinājums, jo bija visas iespējas pēc 5 periodiem izcīnīt 12 punktus, bet tā jāsamierinās ar 10, kas dod 4.vietu zonā. Pauze, kuras laikā savadām rezultātus pēc pirmajām 5 tūrēm un tad sākās pirmās dienas otrā puse. Zivju aktivitāte bija zema un pamatā izmantoju silikonu, bet rezultāts slikts. Copes un shodi bija katrā piegājienā, bet nepratu izmantot un pēc pirmās dienas savā zonā nokritu uz 9 vietu no 22 sportistiem. No 5 periodiem 1 zaudējums un 4 neizšķirti bez zivīm. Sajūtas ļoti čābīgas, jo apzinājos, ka ir jāpaveic smags darbs otrajā dienā, lai paceltos uz augšu. Pēc pirmās dienas man 14 punkti. Labam startam vajadzēja vismaz 17 punktus. Ļoti labi nostartēja Anatolijs Livdāns un ar 2 punktiem savā zonā stabili pretendēja uz cīņu par medaļām. Tikai viens bet - vēl priekšā otrā diena.

Otrā diena iezīmējas saulaina, bet ne mazāk vējaina. Izloze dod atkal to pašu krastu un šoreiz nr 10. Vakar tika ielaisti papildu 100 kg foreļu svarā no 300-350 gramiem. Tas deva cerību, ka sākumam ir jābūt laba, bet nekā. Man cīņa pret ļoti godājumu sportistu Juris Stīpiņš, kurš nav laidis garām nevienas sacensības. Sāku ar vakardienas strādājošajiem mānekļiem, bet nekā. Klusums. Tad Jurim viena paņem, bet aiziet netālu no tīkliņa. Es pāreju uz tumšākām krāsām un vieglāku svaru un uz Forest Factor 1.8 gr tieku pie copes un nākamajā metienā viena forele ir. Tad neliels kontakts un nekā. Mainu bleķi un uz Rodio Craft Noa dabūju otru foreli un varu justies mierīgāk. Pret Reinis Bičevskis pa 0:0, tad smaga cīņa ar Modri Račiku. Viņš pirmais noķer foreli un pie esošās aktivitātes apzinos, ka ar 1 zivi var arī pietikt uzvarai. Mainu mānekļus un izvēlos smagos, jo pie kādiem kontaktiem izdodas tikt tikai tālajā distancē. 1 zivi iedod Forest Pal 3,8 gr un izcīnīti 1,5 punkti. Modris ir malacis. Pirms čempionāta visai daudz konsultējās un nostartēja labi. Spēja atņemt punktus dīķu sacensībās pieredzējušākiem bukiem. Tad man 0:0 ar Uģis Circenis, kurš mani pirmajā dienā uzvarēja. Abiem pa pazaudētam māneklim un kontaktam. 5 periodā pa 0 ar Aivars Gaters, kurš bija sataustījis pareizo pieeju un pirmos 4 raundus bija uzvarējis. Skaitām rezultātus un pēc 5 periodiem nav slikti - 5 vieta. Otrie pieci raundi izvērtās ļoti labi. Akcentu liku uz silikonu un pamatā Fishup, LBaits un Berkley gumijām. Ļoti labi nostrādāja Fishup Pupa un izdevās izcīnīt 4 uzvaras (pret Vladimir Zhilinsky, Andris Blūms, Matīss Lērums un Igor Filippov) un grūtu neizšķirtu pret savu draugu Anatolijs Livdāns ar 2:2. Izdevās sajust kā animēt mānekli un pasniegt. Nebaidījos mainīt krāsas un galvas svaru. Pieķēru pie domas, ka, ja pirmās dienas otrajā pusē būtu tā animējis mānekli, tad viss būtu lieliski arī kopvērtējumā.

Skaitām punktus un otrajā dienā man 21,5 punkti un otrā vieta zonā un trešā vieta starp visiem sportistiem. Apzinos, ka ar to vajadzētu pietikt pirmajam desmitniekam. Tā arī notiek un iegūstu 5.vietu no 46 sportistiem un trešo vietu starp Latvijas sportistiem, kas saglabā labas iespējas cīnīties rudenī par godalgām Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Tomēr apzinos, ka rezultāti ir ļoti blīvi un to izdarīt būs gūti.

Uzvarēja viesis no Krievijas - Aleksejs Železkins, otrais Vadims Pupkēvičs, trešais Dmitrijs Mukhins, ceturtais Uģis Circenis un sestais Константин Колесников.

foto: Anatolijs Livdāns / FB

Paldies sponsoriem par lieliskām balvām. Paldies dalībniekiem par skaistu cīņu un bija prieks censties un tie uztraukumi, lai viss izdotos bija tā vērti. Tiekamies rudenī 9. un 10. septembrī.

P.S. Tuvāko nedēļu laikā izdarīsim secinājumus par čempionāta norisi un organizāciju. Ir idejas par zivju ielaišanu, lai iegūtu vēl labāku aktivitāti. Neapšaubāmi ir vēl pilnveidojamo lietu, bet liekas, ka esam uz pareizā ceļa.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
eMKa
eMKa :

Kristiān!

Liels paldies par atskaiti un vispārēju informāciju! Pat man, kā visu iespējamo soc.tīklu noliedzējam, ir beidzot pieejama informācija par norisēm, kas mani interesē.

Vēlreiz paldies par to, ko dari! Beidzot ir redzama kvalitāte un atdeve.

25.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

Nu tad ar pirmo! Ja notiks arī otrais posms ;), vismaz paskatīties aizbraukšu

25.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager