Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
D.A.P | 28.aprīlis 2017, 18:12 | 3 komentāri | 6510 skatījumi

Par copes ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās

©daba.gov.lv

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) atgādina, ka pavasarī zivju nārsta laikā, ir spēkā ierobežojumi, kurus ievērojot, krietni palielinās izredzes vēlāk tikt pie varena loma. Jāņem vērā, ka makšķerēšanai kādas īpaši aizsargājamas dabas teritorijas (ĪADT) ūdeņos papildus Makšķerēšanas noteikumiem var būt noteikti arī citi ierobežojumi.

Patlaban spēkā ir trīs makšķerēšanas ierobežojumi. No 1. marta līdz 30. aprīlim ir noteikts līdaku makšķerēšanas lieguma laiks, un šajā laika posmā aizliegta arī makšķerēšana no laivas, kā arī nedrīkst makšķerēt kanālos un caurtecēs, kas savieno, piemēram, ezerus ar upēm vai jūru. No 1. marta līdz 15. maijam aizliegts makšķerēt meža vimbas. Savukārt no 16. marta līdz 15. maijam spēkā ir alatu makšķerēšanas liegums.

ĪADT individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi attiecas arī uz tādu makšķernieku aprindās ļoti iecienītu ezeru kā Ķīšezers, kas atrodas dabas liegumā “Jaunciems”. Dodoties pēc loma uz šo vietu, jāatceras, ka no 15. marta līdz pat 1. jūlijam Ķīšezera Pils kaktā ir noteikts sezonas liegums. Šo teritoriju ar laivu šķērsot drīkst, bet tas jādara pa īsāko ceļu no Ķīšezera Pils kaktā esošajām laivu piestātnēm, nepārsniedzot ātrumu 5 km/h. Ierobežojums noteikts, lai lieki netraucētu šeit ligzdojošos ūdensputnus.

DAP vides inspektori, uzraugot normatīvo aktu ievērošanu ĪADT, kontrolē arī iepriekš minēto makšķerēšanas ierobežojumu ievērošanu. Tādēļ pirms doties makšķerēt uz kādu ĪADT, aicinām iepazīties ar tās izmantošanas un aizsardzības noteikumiem DAP tīmekļa vietnes www.daba.gov.lv sadaļā Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas vai Latvijas Republikas tiesību aktu portālā www.likumi.lv.

Tāpat aicinām pret dabu izturēties saudzīgi un draudzīgi, savācot aiz sevis izmantoto ēdiena vai kādu citu iepakojumu un iztukšotās dzērienu pudeles. Ignorējot likumdošanā noteiktos ierobežojumus, iegūtais loms beigās var izmaksāt bargu naudu.

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
andris-gu

It kā nopietna institūcija, bet ar to likuma izprašanu arī garām, un turpinām maldināt makšķerniekus un tautu... Nav tāda lieguma - līdaku makšķerēšanas...Ir liegums to paturēt... Tas pats arī par citām sugām. Žēl, ka maldināšana un prātu jaukšana turpinās.

28.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
TincaTinca

A kur zandarts?? Tam nav liegums visu maiju?? Kas ir raksta autors?

28.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
Pluume

1 no nesakarīgākajiem raxtiem šajā portālā :D

29.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager