Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
A.L.D.A | 20.maijs 2017, 12:14 | 3 komentāri | 3501 skatījums

Limbažu novada ezerus uzraudzīs sabiedriskie inspektori

©JānisRemess

Limbažu novada dome apstiprinājusi pilnvarotās personas kārtības uzturēšanai un zivju resursu sargāšanai Augstrozes un Limbažu Lielezerā un Limbažu Dūņezerā. Katru ezeru uzraudzīs vairāki sabiedriskie inspektori, no kuriem daži uzmanīs visus ALDA (Aģentūra Lielezera un Dūņezera apsaimniekošanai) ezerus. Pilnvarotie ir tiesīgi pārbaudīt gan makšķerēšanas licences, gan gada kartes, tāpat izvilkt nelikumīgi ieliktos tīklus. To, ka viņi ir sabiedriskie inspektori, apliecina speciālas apliecības, izsniegtas uz vairākiem gadiem.

Jaunie licencētās makšķerēšanas noteikumi Limbažu Lielezerā un Augstrozes Lielezerā paredz, ka turpmāk maijā šajās ūdenstilpēs nedrīkstēs makšķerēt no laivas. ALDA direktors Jānis Remess teic, ka makšķernieki ir saprotoši un neapmierinātību nav pauduši. Daudzi piekrīt, ka zandartu nārsta saudzēšanai šādu noteikumu atjaunot vajadzēja jau sen. Viens gan bija mēģinājis copēt no laivas, bet airētāji viņam aizrādījuši un makšķernieks tūdaļ devās projām. Ar līdakām to copes sezonas atklāšanā gan klājies reti švaki – temperatūra bija –5 grādi un to aktivitātes praktiski nebijis. Tagad, siltākā laikā, gan manīts, ka līdakas lēkā.

Limbažu novada dome apstiprinājusi jaunu nolikumu (uz 5 gadiem) par licencēto makšķerēšanu Augstrozes un Limbažu Lielezerā un Dūņezerā. Jaunums – mēneša makšķerēšanas licences turpmāk nebūs jāiegādājas katram ezeram atsevišķi, derēs kopējā. Atsevišķi iegādājamas tikai dienas un bezmaksas copēšanas licences. Tāpat noapaļotas licenču cenas, piemēram, 2,85 eiro vietā ir 3, bet 7,10 vietā – 7 eiro.

a v o t s

saistītie raksti:

Maijā Limbažu Lielezeros spiningot no laivas vēl nedrīkstēs

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Vai dome vispār ir tiesīga kādus pilnvarot pārbaudīt dokumentus? Manuprāt, likumos ir rakstīts mazliet savādāk, sevišķi par tiem, kuri var pieprasīt uzrādīt un pārbaudīt dokumentus. Nu jau lēnām sāk viss aiziet mazliet šķērsām.

20.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim

Uzmanīgi jālasa! Pilnvarotās personas apstiprināja, bet kontroli veiks inspektori, kuri ir sabiedriski. Vieniem esot tiesības visu ko darīt, otri vienkārši ir sabiedriski.

Tie, kuriem izdosies atsevišķi iegādāties bezmaksas copes licenci varēs izbaudīt visu kontroles sabiedriskumu.

21.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Viss jau izskatās labi, bet jautājums, ko tie inspektori darīs ja pārkāpējs pasūtīs trīs mājas tālāk un dosies prom, ja mēģinās aizturēt paši uz tiesas sola atradīsies

29.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager