Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Pļaviņu Novads | 26.maijs 2017, 00:29 | 9 komentāri | 6268 skatījumi

Pašvaldības policija uzsāk kontroli uz ūdeņiem

Pļaviņu novada pašvaldības policija uzsāk zivju resursu aizsardzību un uzraudzību Pļaviņu novada administratīvajā teritorijā, veicot kontroli uz iekšējiem ūdeņiem.

Policija kontrolēs, vai ūdens transporta līdzeklis ir reģistrēts, vai tā vadītājam ir tiesības, vai vadītājs nav alkohola reibuma stāvoklī, vai braukšana nav agresīva. Tāpat policija kontrolēs makšķerēšanas noteikumu ievērošanu.

Neaizmirstiet iegādāties makšķerēšanas kartes.Kuģošanas līdzekļa vadītājam ir pienākums uzrādīt policijai kuģošanas līdzekļa reģistrācijas, kā arī vadītāja kvalifikāciju apliecinošo dokumentu, makšķerēšanas karti un personu apliecinošu dokumentu.

Par nepakļaušanos prasībai apturēt kuģošanas līdzekli piemēro naudas sodu no 430 līdz 570 eiro, kā arī atņem vadīšanas tiesības uz laiku no 2-3 gadiem. Neaizmirstiet aprīkot atpūtas kuģi ar glābšanas līdzekļiem. Viens no populārākajiem pārkāpumiem ir glābšanas vestu neesamība vai neatbilstība cilvēku skaitam kuģošanas līdzeklī. Par atpūtas kuģiem noteikto drošības aprīkojumu var iepazīties Ministru kabineta noteikumos Nr. 201. “Noteikumi par kuģu drošību”. Glābšanas vestēm ir jābūt ar CE marķējumu un to skaitam jāatbilst cilvēku skaitam attiecīgajā kuģošanas līdzeklī.

Atcerieties, ka veste, kas paredzēta pieaugušajam, nederēs bērnam. Bērniem līdz 12 gadu vecumam veste kuģošanas laikā jānēsā obligāti. Pārējie var izvēlēties vai vesti brauciena laikā uzvilkt.

Glābšanas vestes vietā atļauts izmantot glābšanas vestei līdzvērtīgu sertificētu peldtērpu (tērps, kas notur personu virs ūdens), kuram jābūt uzģērbtam, atrodoties kuģošanas līdzeklī.Par pamanītajiem pārkāpumiem ziņojiet policijai 65134104; 26458996; 110 vai p.policija@plavinas.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[9] Komentāri | dilst | aug
 
eerls

To jau vajadzēja darīt visu laiku, nevis tad kad zandarti izdauzīti no to nārsta vietām! laikam laiks bijis pa aukstu lai vizinātos!?!?!bet kā saka labāk vēlāk nekā nekad ;)

26.05.17 Atbildēt | Ziņot 3
ZivjuZaglis

vārdus man no mutes izrāvi :)

26.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

3.1. atpūtas kuģis - sportam vai atpūtai paredzēts jebkura tipa kuģošanas līdzeklis, kurš ir reģistrēts vai reģistrējams Latvijas Kuģu reģistrā;

Tā arī nesapratu, vai Pļaviņu novada administratīvajā teritorijā makšķernieki ar kugiem copē?

26.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Temiida

Pirmkart, kads ir aizmirsis, kadam markejumam jabut uz operativa transporta lidzekla. Saja gadijuma uz peldlidzekla. Lai mani pamegina apstadinat vienk balta laiva.

Otrkart. Ar zivju resursu aizsardzibu, seit bus maza saskarsme. Kartejais pasvaldibas projekts, ka iekaset naudu par sikiem parkapumjem. Piemeram vestem, kas raksta ir skaidri un gaisi pateikts.

Treskart. Kadi noteikumi nosaka, kada ir agresiva brauksana uz udens?!

28.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Tāpēc arī LV vairs laivā sēsties negribās.SWE var justies pilnīgi brīvi....

29.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
kraft

jūs labāk lietuviešu braļukas kas ņem zemmērus pievaktējiet. Tie tur pagājušo gadu labi izpaudās savos mikro pūšļos. Es varu tikai nolamāties, ko arī darīju, bet ietekmēt viņus nevaru.

29.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
Valeryevich

Leiši - hudožņiki ne vietējie. Atbrauca, piegeraijoja visu, aizbrauca. I figu no šiem sodu ieksēsi. Bezjēdzīgi karoče. Vot no savējiem - cita lieta! Tie nekur nespruks! Apmaksās protokolus un pildīs kasi :D

31.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
maksi

Ko līdzīgu arī es redzēju pat vairāk- mēģināju aizrādīt,bet todien sapratu ka esmu bezspēcīgs pret to visu skudru pūzni/baru kas jau mēnešiem iekartojušies uz tās mini saliņas ar ēntiem kātiem apkārt visai salai,cik noprotu ar mērķi noķert ūsainos tai pašā laikā vizinoties ar laivām :(.

Šīm baram vis ir po..., jāpiemēro likums,kāds risinājums!? savādāk tas labi nebeigsies..

10.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
Valeryevich

"Atcerieties, ka veste, ................ Pārējie var izvēlēties vai vesti brauciena laikā uzvilkt.

Glābšanas vestes vietā atļauts izmantot glābšanas vestei līdzvērtīgu sertificētu peldtērpu (tērps, kas notur personu virs ūdens), kuram jābūt uzģērbtam, atrodoties kuģošanas līdzeklī."

Nu kas tas par sviestu par " jābūt uzģērbtam, atrodoties kuģošanas līdzeklī" ? Jopcik!

31.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager