Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
mammadaba | 6.jūnijs 2017, 11:49 | Komentēt | 2906 skatījumi

Divreiz noķerta līdaka un 86cm prāvs loms

Maijā konkursam „Atlaid mammu!” iesniegti astoņi derīgi pieteikumi. Dižasaru lomu starp tiem gan vēl nav, tomēr noķerto un atlaisto līdaku kopgarums sasniedz jau 5,25 metrus. Prieks dalībnieku vidū redzēt „Atlaid mammu!” draugus no iepriekšējās sezonas, kā arī jaunpienācējus – Oskaru Gudevicu un Valeriju Masko.

Maija mēneša, kā arī visas jaunās sezonas garākais loms – Jura Bārtuļa “iespiningotā”, 86 centimetrus garā zaļsvārce no Gulbju ezera, pieteikuma iesniedzējam bijis priecīgs pārsteigums. Talsenieks Juris saulainā un vējainā 23. maija dienā noķēris vēl trīs līdakas, bet nevienu tik dižu.

Lielākais “Atlaid mammu!” 2. sezonas pārsteigums sekojis pēc Normunda Ikomasa 20. maija Kaņiera ezera līdakas pieteikuma. Makšķernieka uzņemtajā attēlā redzamā 72 centimetrus garā zivs izskatījās pārsteidzoši līdzīga tai, ko 13. maijā iesniedzis Staņislavs Pinka. Tā arī ķerta Kaņiera ezera vienīgajā atļautajā zonā.

Konsultējoties ar zinātnes pārstāvjiem, tika nonākts pie slēdziena, ka abos pieteikumos redzamajām zivīm ir “dvīņumāsu” līdzības, un pastāv ļoti liela varbūtība, ka abi makšķernieki noķēruši vienu un to pašu līdaku ar nedēļas starplaiku.

Līdakas ir teritoriālas un agresīvas zivis – atguvušās no vienas sagūstīšanas, tās pēc laika atkal uzbruks māneklim. Staņislavam tas izdevās, izmantojot vobleri, savukārt Normundam – džerku. Tomēr zinātniskus slēdzienus pēc fotoattēlu līdzībām gluži nevar veikt. Šādā gadījumā līdakai būtu jābūt marķētai. Neraugoties uz to, „Atlaid mammu!” žūrija lēmusi, ka abos iesniegtajos attēlos redzama viena un tā pati zaļsvārce, tāpēc par maija 2. garākās līdakas pieteicējiem tiek atzīti abi makšķernieki. Savukārt par 3. garāko līdaku tiek nominēta vēl viena Normunda pieteikta, 68 centimetrus garā zaļsvārce.

Visi konkursanti LVM ezeros makšķerējuši saulainā laikā un copes kvalitāti vērtē dažādi – no 1 līdz 8 ballēm. Vislielākais pieteikumu skaits nācis no Kaņiera ezera (pieci pieteikumi), divi nākuši no Lielauces ezera, savukārt viens, bet pagaidām lielākais - no Gulbju ezera. Maija pieteikumi atklāj, ka līdakas LVM ezeros nav bijušas ļoti izvēlīgas un noķertas gan uz rotējošajiem vizuļiem, gan gumijzivīm, kā arī vobleriem un džerkiem.

Atgādinām, ka konkurss „Atlaid mammu!” līdz 30. novembrim norisinās LVM apsaimniekotajās ūdenstilpnēs – Kaņiera ezerā, Lielauces ezerā, Gulbju ezerā un Tērvetes ūdenskrātuvē. Vairāk informācijas un konkursa pieteikuma anketa atrodama www.mammadaba.lv

Katru mēnesi sadarbībā ar LVM, Salmo, Lucky John, Eboat.lv, Rapala un Anglers Studio tiks apbalvoti trīs garāko līdaku (sākot no 50 centimetriem) un divi garāko asaru (sākot no 36 centimetriem) pieteikumu iesniedzēji. Par maijā iegūto balvu un Goda Makšķernieka nozīmju saņemšanu „Atlaid mammu!” organizatori ar konkursantiem sazināsies personīgi.

Pareizi noķertas un atlaistas zivis turpina dzīvot, augt un priecēt makšķerniekus.

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager