Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
L.M.S.F | 6.jūnijs 2017, 18:54 | 2 komentāri | 5044 skatījumi

Kokneses Zandartu karalis ir kronēts!

Zandartu ķeršanas sezona sākas mēnesi vēlāk kā līdaku lieguma beigas, bet makšķernieki to gaida ar tik pat lielu nepacietību, turklāt jau vienpadsmito gadu pēc kārtas šo sezonu atklāj ar vērienīgām spiningošanas sacensībām, kurās tiek noskaidrots un kronēts Kokneses Zandartu karalis.

Arī šogad 3. jūnijā Koknesē, viesu mājas Daugavas Radzes teritorijā pulcējās ap 90 zandartu ķeršanas speciālisti, spiningošanas disciplīnas sportisti, viesi no Lietuvas un vietējie makšķerēšanas entuziasti, lai mērotos spēkiem par Zandartu karaļa titulu.

Kā jau šim gadam tas kļuvis raksturīgi, laika apstākļi bija skarbi - ap +7 grādi, brāzmains vējš, brīžiem lietus, līdz ar to Daugava bija viļņaina un ārkārtīgi neviesmīlīga, kā arī paši zandarti nīgri, kūtri un uz garšīgo mānekļu tvarstīšanu neieinteresēti. Tomēr neskatoies uz to vīri nepadevās un pa visiem kopā tika sagūstīti 23 ieskaites zandarti, lielākais no kuriem 65.5cm uzsēdās uz Konstantina Kravčenko iemestā mānekļa un sagādāja viņam jau otro Zandartu karaļa titulu! Mazie brāļi asarīši protokolos tika iereģistrēti tikai 13 gab, ar lielāko eksemplāru 36.5cm garumā, savukārt plēsoņu līdaku kategorijā pārsteigums pieķērās Andrejam Lavrenko - 112cm un aptuveni 11 kg.

Šogad tika pamainīts sacensību nolikums un sacensību rīkotāji individuālā vērtējumā apbalvoja pirmo trīs vietu ieguvējus trīs kategorijās (lielākais zandarts, lielākā līdaka, lielākais asaris), tādējādi pavisam kopā bija deviņas godalgotas vietas. Zivju kopsvaram vairs nebija nozīmes, vērtēta tika tikai katras sugas lielākā zivs.

Asaru nominācijā:

  1. Andrejs Lavrenko (36.5cm)
  2. Marijus Gružauskas (33.5cm)
  3. Andris Mileiko (32.5cm)

Līdaku nominācijā:

  1. Andrejs Lavrenko (112cm!)
  2. Jānis Briedis (76cm)
  3. Aigars Lubgāns (74cm)

Zandartu nominācijā:

  1. Zandartu karalis 2017 - Konstantīns Kravčenko (65.5cm)
  2. Aleksandrs Galicins (63.5cm)
  3. Juris Koļesņikovs (61cm)

Viesu nama Daugavas Radzes saimnieka Aivara komentārs: "Kā organizatori esam gandarīti par to, ka šīs sacensības tiešām ir kļuvušas par tradīciju un, ka neskatoties uz patiesi sliktajiem laika apstākļiem, makšķernieki nenobijās un arī šogad tās bija tik plaši apmeklētas, kā arī par to, ka netika pārspēts kāds iepriekšējo gadu anti-rekords, kad krastā tika iznesta tikai viena zivs! Tāpat organizatoru vārdā vēlos pateikt lielu paldies šī gada atbalstītājiem - Philips, kas jau vairāku gadu garumā mums sagādā lielisku balvu, LED televizoru tieši Zandartu Karaļa titula ieguvējam, un Rapala, kas šogad sarūpēja ļoti praktiskas noderīgas balvas visām nominācijām. Uz tikšanos nākamgad!"

Teksts: Evita Zeiļa / Foto: Armands Ērglis

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(6 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
Mazkukainis

Cerams kads vinjus tur ari ielaiz ne tikai izslana.

06.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

foršs tusis ar ziemasvētku smaržu ;)

06.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager