Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Lubāna Mitrāja Infocentrs | 7.jūlijs 2017, 14:26 | 3 komentāri | 4144 skatījumi

Tīrāka vide ap Lubāna ezeru!

Pie Lubāna ezera un Aiviekstes upes posmos jau ar pavasari izvietotas kopskaitā desmit atkritumu urnas, vietās, kuras iecienījuši makšķernieki un atpūtnieki. Aicinām ikvienu būt atbildīgu pret apkārtējo vidi, rūpēties lai aiz ikviena no mums, tā paliek sakopta un kārtīga, tā lai arī citiem būtu patīkami baudīt atpūtu mūsu apkārtnē.

Jau kādu brīdi pie Lubāna ezera ir izvietotas vienotas astoņas atkritumu urnas, kā arī divas gar Aiviekstes upi, posmos, kurus iecienījuši makšķernieki un atpūtnieki. Astoņas atkritumu urnas izvietotas posmā no Zvidzes kanāla sākuma līdz Zvidzes putnu vērošanas tornim, kā arī pie vecā koka tilta braucot uz Dienvidu dambja putnu vērošanas torni un pie paša torņa. Vienotas atkritumu urnas izveidotas projekta „Envionmental challange accepted” ietvaros. Aktivitāte īstenota “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros ar Eiropas Savienības finansējuma atbalstu.

Atkritumu urnas gar Aiviekstes krastiem veidoja Madonas novada Degumnieku pamatskolas bērni un tās tika izvietotas pasākumu cikla “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju jaunie reindžeri – dabā ar izpratni” ietvaros, kas norisinājās no 27.-29. jūnijam dabas liegumā “Lubāna mitrājs”, kur arī piedalījās paši atkritumu urnu veidotāji.

Izvietoto atkritumu urnu apsaimniekošanu uzņemas Lubāna mitrāja informācijas centra darbinieki. Ņemot vērā, ka iepriekš apkārtnē nebija nevienas atkritumu urnas, tad šobrīd ceram, ka šajos posmos atkritumu tomēr atradīs ceļu līdz atkritumu urnām neviss paliks dambja malās un bojās patīkamo skatu, kas paveras braucot pa dambi. Aicinām ikvienu būt atbildīgu pret vidi un ar cieņu izturēties pret dabas teritoriju, kur atrodaties. Izmetiet atkritumus vietās, kur tas paredzēts, kā arī, ja redzat dabas lieguma teritorijā lielus daudzumus ar atkritumiem ziņojiet Dabas aizsardzības pāravldei vai caur aplikāciju VIDES SOS.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Winnie

Paldies par pareizām "kustībām"!

07.07.17 Atbildēt | Ziņot 2
ashukainis

Ļoti nepieciešama lieta makšķerniekiem un atpūtniekiem! Super!

09.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

Katru gadu braucot pa Aivieksti, nākas secināt, ka baigās cūkas tās krastos dzīvo. Vai tiešām upe ir labākā vieta kur samest visus savus mēslus? Reiz nācās redzēt amizantu skatu, krasta kraujiņā ūdele spēlējās ar tukšu 0.5l colas pudelīti, nesa kalniņā un ripināja lejā, skrienot pakaļ un cenšoties noķert. Jauki, tiešām jauki 21 gadsimts.

16.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager