Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Meisters | 9.jūlijs 2017, 21:13 | 1 komentārs | 3444 skatījumi

Vējš un viļņi nav šķēsrslis foršai copei Somijā

Piektdienas vakarā atgriezāmies no superīga copes brauciena uz Somiju. Šodien beidzot saņēmos spēku, salikt nedaudz plašāku izklāstu.

Īsumā: cope īpaši neatšķiras no jau ierastās copes Latvijā, tikai zivju koncentrācija ir ievērojami lielāka un arī aktivitāte ir lielāka. Viennozīmigi jāmin arī fakts, ka zivs ir ievērojami spēcīgākas kā saldūdenī. Pirmās 1-1.3kg līdaciņas uz roku sākumā likās kā stabilas divnieces. Nedaudz nepaveicās ar laikapstākļiem. Vējš un lielie viļņi neļāva mums 3 dienas iziet no līča, kurā atradās laivu bāze, un tikt uz zivīgākajām vietām.

Līcī, kur maksimālais dziļums bija ap 13m, uz kantīm paķērām vidēja izmēra asarus un salīdzinoši nelielus zandartus. Uzreiz gan jāpiebilst, ka nebijām morāli gatavi džigot, jo asaru izmēru gumijas līdzi nebijām paņēmuši, kaut ko pa trijiem protams salasījām, bet ja pastrādāt mērķtiecīgāk, domāju, ka strīpaiņus varēja pievilkt smukā kvantumā. Uz sēķļiem varēja atrast arī līdakas, taču izmērs nebija diezko interesants. Pēdējā dienā, agri no rīta sagaidījām mierīgu laiku, un devāmies uz perspektīvākajām vietām un rezultāts neizpalika- vairākas mazās līdakas un bonusā beidzot izdevās tikt pie sakarīga izmēra zandarta ~1,5kg un normālas līdakas, nedaudz zem 4kg. Interesanti, ka visas zivis bija 2-3m dziļumā, kur grunti klāja reta zāle. Sanāca strādāt ar gumiju, to nenolaižot līdz guntij. Savdabīga tehnika, taču gana interesanta.

Ja runājam par mānekļiem tad izteikti rezultatīvākas bija gumijas, šai gadījumā 7,5'' Lunker city Swimfish "izgrieza" pogas visiem vobleriem utml. Bija pāris zivis arī uz vobleriem, šūpiņiem un rotiņiem. Visvairāk pārsteidza fakts, ka tāda knapa 50cm līdaka, lielo gumiju locīja iekšā, tā ka viņu redzēt nevarēja. Bišķ gan nācās pacīnīties ar apāķošanu, jo līdakas ņēmiens, bija izteikti no apakšas un klasiskais off-sets galīgi nebija rezultatīvs.

Lai vai kā cope bija forša, ūdeņi interesanti, zivis spēcīgas un garšīgas. Noteikti brauksim vēl, bet nākamreiz drošvien pavasarī vai rudens pusē, kad iespēja tikt pie trofejas ir vēl lielāka ;)

Plašāku izklāstu gaidiet augusta Copes Lietu žurnālā.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
FUCT
FUCT :

Gumijas pārbaudīta vērtība tur.

10.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager