Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Biedrība MēsZivīm | 13.jūlijs 2017, 20:38 | 2 komentāri | 3852 skatījumi

Biedrība MēsZivīm pateicas talkotājiem

Biedrība "Mēs-Zivīm" pateicas par izrādīto interesi Vedzes upes sakopšanas talkā 08.07.2017.

Pēc pirmās talkas Vedzes upē, kas norisinājās 20 maijā, biedrību uzrunāja vairāki cilvēki, makšķernieku biedrības, medību kolektīvi, jaunsardzes dalībnieki, kas arī vēlējās piedalīties šādā pasākumā. Tāpēc tika rīkota atkārtota talka, kurā varēja piedalīties ikviens interesents!

Talka uzsākās ar nelielu vilcināšanos, bet jāsaka, ka talcinieki bija izslāpuši pēc darba. Pēc īsas apspriedes un darāmā ierādīšanas visi bija gatavi pārvarēt jebkurus šķēršļus. Ceļš līdz upei nebija ļoti viegls, jo tā ir meža ieskauta un kalnainiem krastiem. Kā jau tuvāk Ērgļu novadam klājas, te kalns, te leja. Tieši tā arī ir, ejot gar Vedzes upi. Kad nonācām līdz upei, pavērās skats uz iepriekšējā talkā sakopto posmu. Talciniekiem uzreiz radās priekštats, kādai jāizskatās tīrai upei. Paejot aiz pāris līkumiem viņi varēja pārliecināties, kāda izskatās nekopta upe! Tur arī metāmies visi darbā un kopīgi attīrījām 1 km garu upes posmu no iekritušajiem kokiem, kas, paliekot upē, maina straumes tecējumu un veicina krastu izskalošanu.

Talkā piedalījās 33 talkotāji, no kuriem tālāko ceļu bija mērojuši dalībnieki no Mellužiem, bet tuvākais pat neizgāja no sava īpašuma! Jāsaka, iepriekš mani brīdināja, ka pie upēm saimnieki esot neatsaucīgi. Tagad varu apstrīdēt šīs ziņas! Vismaz Vedzes upei peiguļošo zemju īpašnieku attieksme ir pozitīva. Viņi paši saprot upes sāpi, piedalās tās novēršanā, viņiem ir upes tālākās attīstības redzējums.

Pēc šīs jaukās un saliedētās talkas sakām lielu "Paldies!" VISIEM, jo bijām vienoti un darījām kopēju lietu. Tāpēc īpaši neizcelšu atsevišķus talciniekus vai viņu pārstāvētās organizācijas. Talkoja visi, un tie bija: brīvprātīgie, upei pieguļošo zemju īpašnieki, motorzāģi, jaunsargi no Ērgļiem, biedrība "Zivju Gani", biedrība "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem", MMK "Pērkons", Foodout.lv. un Mēs-Zivīm.

Kopā mēs varam darīt labas lietas!

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
zivjuedis

Es nekādi nesaprotu kāpēc jāuzkopj, pēc manas pieredzes zivis un cita dzīvā radība no sakoptajiem upes posmiem bēg, jo trūkst barības bāze un dabīgie slēpšņi.

26.07.17 Atbildēt | Ziņot 1
kamitis

tas ie tavas domas

29.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager