Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Māris Olte | 1.augusts 2017, 16:20 | 13 komentāri | 9096 skatījumi

Tev nav kādu 4000 lai atbalstītu sportu?

Jau kuro reizi iemainīju Novada svētkus pret Sacensību dunu. Latvijas Čempionāts spiningošanā no laivām III posms Daugavā bija patiesi grūts. Asaru katliņi nenotika, zivis bija patiešām jāizdomā... Vinnēja stabilāko sistēmu Lucky John, eBoat pāratāvji. Maču labi izcēla vietējie – Stream ekipāža.

Ko mēs? savu Honda 30HP un uzlaboto Krim laiviņu priekšā palaidām vien piecas Liellaivas. Kopā ar Pēteri Lideri atkal iekļūstot Latvijas izlases kandidātos.

Pasaules Čempionāts notiks Krievijā, neviens no vinnētājiem īsti uz turieni negrib braukt. Dārgi un stulbi ir mačoties ar godkārīgajiem bizantiešiem viņu sētā.

Izlases kandidātu sapulcē patiesi sajutos kā lauku radinieks, kurš atvedis nokautu cüku (un ja mani iekšā nelaidīsi, ielīdīšu pa lūku! ©Reigani). LMSF naudas treniņiem nav, sponsorus piesaistīt vajagot laiku. Bet laika nav...

Tev nav kādu 4000 lai atbalstītu sportu?

Piedevā pāris mūsu bildīšu no Daugavas.... Lai dzīvo Team Pasars Mazie Svētki!

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.375 no 5
(8 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[13] Komentāri | dilst | aug
 
PikeAndMore

Tas ir kā? Neviens no vinnētājiem uz Krieviju negrib braukt - kāpēc eBoat nolec?

01.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
kraft

Kur tev tāda informācija , ka eboat nolec? Pirmo reizi dzirdu.

01.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
PikeAndMore
PikeAndMore > kraft:

nuu pēc raksta tā varēja saprast. Lai veic.. ftu- ne Asakas Krievzemes čempī!

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
andris-gu

Man nav...

01.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

nu sportam moš kāds vēl iedotu, a tā - plezīram un hobijam, šaubos ;)

01.08.17 Atbildēt | Ziņot 4
maksi

Ņjaaaa,skumji gan...

Sanāk LČ kā jau visus gadu tik olu kauja un krāniņu mērīšana vien tik i..

Ja pat Esi Mega Pipars,stāvot uz pjedestāla pierādot ibio ka zivis ķert proti,iztērējot naudas čupi- saņem pretī tik dzelž čupiņu :D a tālāk domā pats.....Labi ja vel būsi pāris dienas Topā sarunu līmeni :D.

Sākotnēji jābūt skaidri sponsori/budžets kaut neliels plāns lai the Winner pēcāk rēķinās uz atbalstu,attiecīgi būs stiprāki konkurenti,dāudz vairāk gribētāju šo iespēju izraut...........

Pašam vienmēr dīdīja nemiers piedalīties,bet kur ir jēga tam visam!!?? Kas manam nav kur naudu bāzt,da labāk nopirkšu to izperētu piķi uz jaunu eho :D..

Ne asakas!

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 1
marciic

Faktā jau vajadzētu būt tā, ka LČ uzvarētājiem federācija garantē dalību pasaules čempionātā un uzvara to arī nozīmē, ka pēc tam pārstāvi valsti starptautiskā arēnā. Citādi viss tā nenopietni šķiet..

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 1
NG-NG
NG-NG > marciic:

parādiet kaut vienu sporta veidu, kur uzvara Latvijas čempionātā garantē apmaksātu dalību valsts izlasē :), ir Latvijas čempionāts , kur cīnās par Latvijas čempiona titulu, par ieiešanu Latvijas vēsturē, jo tas viss tiek oficiāli iedokumentēts.

Komandu dalībai Pasaules čempionātā var veidot pēc dažādiem principiem, ja ir nauda, tad primāri būtu tikai sportiskie rezultāti , ja naudas nav, tad sportiskie rezultāti paliek uzreiz pēc tām, kad dalībnieks var par sevi samaksāt..., var teikt, ka tā ir nepareizi u.t.t., bet tieši tā mēs jau 17 gadus piedalamies Pasaules un Eiropas čempionātos :).

Ir ziemas PČ, kur Latvijas komanda ir starp favorītiem un tur ir atbalstītāji, kas palīdz komandai aizbraukt, bet summas nav mazas :), teiksim 2018.gada PČ Kazahijā uz komandu, lai varētu pretendēt uz medaļām, vajag ap 20 000 eiro...., Latvijā no makšķerēšanas nozares firmām neviena pat gribot to nevar atļauties nosponsorēt... , kaut ko meklēsim un lasīsim , bet tas ir sportam, kur ir cerības tikt medaļās un kur esam Pasaules TOP 3 , ko teikt pludiņam, fīderim, kur mums komandai pat teorētisku iespēju nav pacelties virs vidus..., nebraukt, vai tomēr "slimajiem" pašiem sakrāt pa sezonu naudu, lai aizbrauktu uz lielāko gada pasākumu...

lielākoties visi sporti turās tikai un vienīgi uz slimajiem entuziastiem :), spiningošana nav izņēmums

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 4
Marfim
Marfim > NG-NG:

Atvainojos par iejaukšanos.

Interesants vārdu salikums “apmaksāta dalība valsts izlasē” :) Izklausās samaksā x naudiņas par to, ka ieliek tavu vārdu izlases sportistu sarakstā + izlases formu iedod.

Valsts izlašu budžeti atšķiras no sporta veida un biedriem, kuri veido federāciju. Ja makšķerēšanas sportā būtu nepieciešamas pārmaiņas, tad tās notiktu, bet, ja vairākumu viss apmierina, tad kāpēc lai kaut kas mainītos? Pasūdzas, izkrata sirdi, izsaka sāpi, paliek vieglāk ... kad runa nonāk pie darbiem, tā kafija izdzerta, cepums apēsts, jāsteidzas uz mājām, jo darbu līdz kaklam un nav laika.

Ar to nemēģinu pateikt, ka viss ir kārtībā. Ja 17 gadus zeķes žāvē ledusskapī, pēc norādes - mēdz būt savādāk, arguments “mēs jau tā 17 gadus dzīvojam” izklausās ļoti pārliecinoši un spēcīgi.

Būtu nepieciešams tiekties uz to, ka uzvarai LČ vajadzētu nodrošināt vietu Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Latvijas izlases budžetam un sponsoriem nevajadzētu būt saistītiem vai atkarīgiem no tā, kādi sportisti izlasē nokļūst un tam būtu jāsedz visi izdevumi, kas saistīti ar dalību PČ. Saprotams ir izņēmumi. Ja kāda sportista reputācija, ētika un rakstura īpašības var sabojāt sponsora tēlu, tad piespiest atbalstīt izlasi, kurā ir šāds sportists, nevar un pie nepietiekama atbalsta jārēķinās, ka dalība var prasīt līdzfinansējumu.

Tomēr ceru, ka piekritīsiet, ka meklēt atbalstītājus pēc LČ beigām ir par vēlu, tāpat kā algota darba apjomu nevar ilgstoši un kvalitatīvi pildīt sabiedriskā kārtā, tas ir brīvprātīgi, bez maksas, bet tā jau ir pavisam cita diskusija.

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
NG-NG
NG-NG > Marfim:

:))) tavs nākošais posts ir logisks un izsaka to pašu ko es jau te mēgināju pateikt ;)), bet šeit tu aizej teoretizēšanākā vajadzētu būt :)), bet virtuvi tu nezini :)), ne LV copes sporta ne citu blakus valstu šī sporta virtuvi tu nezini :), pat tādu lielo tirgu kā Krievija un Amerika sportisti atseviškos sporta veidos piemaksā lai varetu aizbraukt, uz šī gada ziemas PČAmerikas komandā visi pielika no sevis pa 2000 dolāru, krievi uz pludu un fīderi sedza ap 50% no izmaksām paši, poli neaizbrauca uz PČ pludā, jo ... izkrita no reitinga 10 un federacijai netika dotacijas ..., tas ir valstis kur ir ieksejais tirgus, vairaki lieli tirgotaji un razotaji saja nozare .

Es un jebkura sporta virziena vaditajs ar lielako prieku nodotu visu savu sporta veidu vadisanu "īstam vecim", kurš zin ko un kā darīt, un paši aizietu pensija :)), bet... nenak tie laimes lači :)

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 3
Marfim
Marfim > NG-NG:

Pareizi atzīmēts, varu rakstīti tikai par teoriju un novērojumiem, bet teorija un prakse bieži atškiras. Ja godīgi nezināju, ka tādā valstī kā ASV, sportistiem sponsorus grūti atrast, tad ko runāt par mums.

Vienīgais kas mani pārsteidz, noteikti ne nenoniecinot citus sporta veidus, bet kā finansējumu atrod ... šautriņām, kērlingam ... kur iesaistīto skaits noteikti ir mazāks nekā +/- 100 000, ko piemin rakstot par makšķerniekiem? Šķēpmešana, cik ir veikalu kuri pārdod šķēpus?

p.s. cerams, ka laimes lāča vietā kāds Susaņins nepieteiksies

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim

LČ spiningošanā no laivām sekoju nesen. Pēc maniem novērojumiem, šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, izpalikusi diskusija par Latvijas izlases veidošanas principiem. ...tomēr ir lietas, kuras nemainās...

Kā sapratu, nav izpalikušas runas par palīdzību “no malas”, kurai bija jābeidzas ar dalībnieku numuru ieviešanu. “Makšķerēšanas noteikumi” attālumu starp laivām nenosaka. LČ nolikums attiecas uz dalībniekiem, kurus tagad var viegli atpazīt. Attiecīgi laiva bez numura labā vietā, stāties blakus nolikums neaizliedz. Aizsist vietu no malas vairs nesanāk.

Katru gadu notiek diskusijas par sacensību vietām un citiem organizatoriskiem jautājumiem. Taja pašā laikā visiem zināms, ka atbildīgie par konkrēto disciplīnu, sacensību organizēšanu pilda savus pienākumus bez maksas, no darba brīvajā laikā. Ja prasību izvirzītāji vēl atrodas, tad izskatās, ka ar palīgiem tā pašvakāk.

Katru gadu tiek veidota Latvijas izlase un katru gadu diskusija ir par to, ka atbalsta šai izlasei praktiski nav. Nerakstīšu savus minējumus, kāpēc tā notiek, bet vienkārši tā pašlaik ir un viss. Turklāt tas ir zināms, to neslēpj ne no tiem, kuri dalību ņēmuši iepriekš, ne no jaunpienācējiem. Tomēr, dažiem tas vēl aizvien ir pārsteigums un sašutums par to ir apgriezti proporcionāls vēlmei reāli palīdzēt.

Pēdējos gadus neapmierinātie principā ir vieni un tie paši, kuri publiski nekaunas ... (kā lai tā maigāk pasaka?) ... slikti izteikties par LMSF, un tajā pašā laikā daļa bez sirdsapziņas pārmetumiem turpina piedalīties LMSF organizētos pasākumos vai dižojas ar LMSF piešķirtiem tituliem, kuri iegūti tādās sacensībās, kuras tiesāja tiesnesis par kuru titulētais izsakās nievājoši, nekaunoties no morālas rupjības

Saprotams ir lietas ko pilnveidot utt. tikai atvainojos, bet ir robežas, kuras ar brīvprātīgo bezatlīdzības darbu pārkāpt nevar. Viss nāk ar laiku. Ja dotajā brīdī sakārotu lietas tā, kā te daži cenšas uzspiest, tad tie daži būtu pirmie, kuri aiz dārdzības atteiktos no dalības, atstājot pārējos pie LČ, kurā vairums nevarētu atļauties piedalīties.

Starp citu, nekur nav pazudušas sarunas par to, ka makšķerēšana nav tehniskais sporta veids un tāpēc būtu ierobežojams maksimālais braukšanas ātrums. Lai gan viedokļi par to, vai jaudīgs motors ir, vai nav, priekšrocība dalās, starptautiskie noteikumi paredz maksimālā ātruma noteikšanu, par pamatu ņemot vidējo ātrumu. Pie mums ... jāprasa kāpēc tā nenotiek? Iespējams, lai samazinātu iespēju, ka komanda ar mazu budžetu tiek izlasē, kur būtisks ir paša finansējums dalībai Pasaules čempionātā. Savādāk ... būtu nesmuki ka 1-7 atsakās no dalības PČ, jo nav naudas un aizbrauc tie kas spējīgi maksāt.

Jebkurā gadījumā jāvērtē tas, ka iekļūt LČ un cīnīties ar labākajiem ir relatīvi viegli, novērtējiet to kamēr tāda iespēja ir un ja viss tā nepatīka, ka pēc tam raksti jādrukā, varbūt ir vērts saudzēt savu nervu sistēmu un izvēlēties citus, sirdij tīkamus pasākumus...

03.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
Winnie

Kāds ir "federācijas" budžets? Cik atlgotu funkcionāru? Kādas tiem algas? Un vispār, kā tiek veidota un vēlēta "valde"? Aktīvie makšķernieki ir ar tiesībām, vai tikai ar iespēju nopirkt gada licenci?

Ja 17 gadu "zeķes žāvē mikroviļņu krāsnī", tad vainīgie meklējami vadības rindās. Tā tas ir jebkurā institūtā. Ja sistēma nestrādā, tad vainīgs ir vadītājs.

19.08.17 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager