Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
eBoat Fishing Team | 3.septembris 2017, 21:21 | 47 komentāri | 22533 skatījumi

Laiks uzstādīt augstāku latiņu un lielākus mērķus!

Nu ko, draugi - #vissslikti un #Ļotislikti, - lai gan mums kā EFT pieredze bija fenomenāla un nenovērtējama! Par to esam priecīgi un gandarīti! Pabūt 8 stundas laivā pie Krievijas zvaigznēm Šabaļina un Eftisova vien ir kosmoss!

Mēs zinājām, ka šāda šmuce var sanākt tomēr uzņēmāmies risku tieši pieredzes gūšanas dēļ. Vai varējām labāk? Vienmēr var labāk! Tomēr pavisam godīgi - uz medaļām necerējām ne brīdi, tad bija jānotiek brīnumam, bet brīnums nenotika un šis rezultāts ir diezgan likumsakarīgs. Nu labi, 5., 6., 10. vieta psiholoģiski liktu justies labāk, gan mums, gan jums, bet pēc būtības tā nemaina neko, ja primāri Latvijas izlases mērķis ir piedalīties nevis uzvarēt.

Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija - ir īstais laiks reformām! Ja mēs visi, - jūs kā organizācija, mēs kā sportisti un mēs kā līdzjutēji arī šajā disciplīnā vēlamies Latvijai medaļas, tad ir pilnībā jāpārstrādā izlases veidošanas plāns, jāmaina stratēģija no "piedalīties" uz "uzvarēt"! Sportistiem ir jādod iespēja un laiks normāli sagatavoties!

Finansiālā puse, kas daudzviet tiek uzsvērta kā galvenais iemesls treniņu trūkumam ir tikai atruna - finanses var sagādāt un sponsorus piesaistīt, ja vien ir laiks un vēlēšanās.

Katru gadu notiek viens un tas pats scenārijs, vai nu beidzot nebūtu laiks to mainīt un uzstādīt augstāku latiņu, lielākus mērķus un uzņemties atbildību?

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.2 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[47] Komentāri | dilst | aug
 
gahans

skatos ka pat lenie Igaunji ir LV prieksa.bet nekas,vinji mums ir daudzas lietas prieksa.

03.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
Marfim

Viņi uzrādīja iepriekšējā PČ lomu, tāpēc arī priekšā :)

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
iviis

Redz ka nemaz tik lēni nav, reiz lasiju kā www.islammusli.lv (džeka blogs) apraksta it kā lēnos Igauņus kuri paņem pirmās vietas laivu spiningošanā.

17.10.17 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Bet kas tad līdz šim visu to, kas rakstā minēts, ir liedzis darīt? Kāpēc nav sameklēts finansējums, kāpēc nav aizbraukts uz treniņiem, kāpēc, kāpēc? Kāpēc tikai tagad LMSF ir pamodusies? Bet, varbūt, arī ir labi, ka vispār ir pamodusies...

03.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

TOTAL FISH - 0 !!! eBotam? Neticu savām acīm! A pričom te federācija?

03.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Vits
Vits :

Ups! Super. Paldies, veči! Derībās vinnēju konīti! Prozit! ;)

03.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Zigs
Zigs :

Piekrītu krumujancim kapěc kāpěc un velreiz kāpěc ????? Varbūt nepareizie veči aizbrauca..... kur problĕma?

03.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
iconcept.lv

Nekas, tādi zaudējumi liek aizdomāties, tātad kaut kas tiek darīts nepareizi, vajag restartēties. Būtu gaužām nepareizi vienam otru vainot, kur nu vēl sportistus, ticu, ka viss tika darīts uz 110% atdevi, ir tā kā ir. Visiem jāsēžas pie kopēja pārrunu galda un jāmeklē kopsaucējs, kā attīstīties tālāk. Mums ir gudras galvas, labi sportisti, vajag tikai ievirzīties pareizajā virzienā un agri vai vēlu rezultāti būs.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 5
rio.
rio. :

Es kaa EFT komandas dalibnieks gribētu vērst uzmanību ka šeit paustais ir tikai EFT(Eboat Fishing Team) komandas viedoklis ,NEJAUCAM !!!ar LMSF(Latvijas Makškeresanas Sporta Federacija) Viedokli!!!

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
johanson

Ehh... Protams žēl ka tā, bet kritizētājiem varu teikt sekojošo:

Dotajā brīdī makšķerēšanas sportā Latvijā (visās disciplīnās) viss balstās tikai uz sportistu entuziasmu, kā arī sava laika un personīgo līdzekļu ieguldījumu. Līdzfinansējums, kā nu kurā disciplīnā, bet principā ir minimāls. Tādēļ kādam no sportistiem pārmest, ka par saviem līdzekļiem un savā brīvajā laikā ir aizbraukuši un slikti startējuši, ir muļķīgi. Faktiski varam teikt, labi ka vispār ir kāds kas aizbrauc un kaut kādas zināšanas un pieredzi atved. Vieta ir tāda kāda ir - domāju viss beigu beigās ir atbirstoši iespējām un ieguldītajam laikam... Lai cīnītos par pjedestālu, sportam ir jākļūst par darbu - kurš no mums to var atļauties?

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
kraft

Pilnībā piekrītu.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Valeryevich

Tā nu tas ir. Fakts.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
JOHNNYR

Kāds te sakars līdzekļiem? Ja tu divatā pa 8h nemāki noķert nevienu zivi. Nožēlojams rezultāts manā skatījumā.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Antuuns
Antuuns > JOHNNYR:

->JOHNNYR: Kurš teica, ka netika noķerta neviena zivs???? Tak skaidri tika uzrakstīts, ka Gatim ar Amundu pirmajā dienā bija 20 zandarti laivā, tikai neviens nebija mērā. Tā gadās! Pagaidām nav info, cik zivis bija otrajā dienā, bet tam vairs nav nozīmes šobrīd. Diemžēl lietotājs parastais jau redz tikai ciparus tabulā un, pat necenšoties iedziļināties apstākļos, izgāž savu kritikas devu sportistu virzienā. Vecīt, ja esi tik labs makšķernieks, laipni lūgts piedalīties kaut vai LČ un pierādi savu meistarību, izcīni iespēju aizbraukt uz PČ un tur noķer kaut vienu zivi. Protams, ja pa ceļam kaut kur neapmaldīsies tajos plašumos, kur pa lielam esi pirmo reizi un pat nezini, kurā virzienā labāk braukt. Visticamāk būsi apmaldījies jau Burtniekā, nemaz nerunājot par Koknesi un kur nu vēl Konakovo. Gudrinieki, ibio!

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

Makšķerēšana, gluži kā kāršu spēle ir tikai un vienīgi izklaide ar azarta piegaršu. Tas, ka pāris komercorganizācijas (salmo, ebots) mēģina mums visiem pārdot šo nodarbi kā sportu ir saprotami no mārketinga un biznesa viedokļa, taču apšaubāmi no satura un formas. Visu cieņu gan salmo, gan ebotam, taču pieprasīt, lai tauta sametas viņu biznesa līdzfinansējumam jau būtu perebors ;)

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 7
Lizzy
Lizzy > ZivjuZaglis:

ZivjuZagli - Tu pats saproti ko raksti? :D Makšķerēšana kā sports ir visā pasaulē, ne tikai Latvijā! Samesties biznesa līdzfinansējumam - kādā sakarā, kurš to prasa? Arī LV izlasei neviens neprasa "samesties"! Tiek piesaistīti sponsori un dalībniekiem par savu naudu nav jābrauc. Nevajag izplatīt kaut kādu nepatiesu informāciju par ko pašam nav vispār sajēgas!

04.09.17 Atbildēt | Ziņot -1
JOHNNYR
JOHNNYR > Antuuns:

Es ar to domāju ieskaites zivis. Tāpat ja tu ar komandas biedru 8 stundās noķer 20 zemmērus, tad pēc kādas 10-15 zivs tā kā vajadzētu mainīt taktiku. Nemaz nerunājot par otro dienu! Tava žults vispār nevietā! Es tikai izsaku savu viedokli.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
Marfim

Kurā sporta veidā Latvijā tevi noķer un bāž kabatās naudu lai Tu ar to nodarbotos?

Pa lielam, viss sports balstās uz sava laika un personīgo līdzekļu ieguldījumu, biežu vien neatgriezenisku.

Cik tad mums ir to profesionālo sportistu saskaitot visus kopā un kas viņiem algas maksā?

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > Antuuns:

Visiem ir lieliska iespēja sevi pierādīt sacenšoties par Latvijas kausu, notiks 30.septembris/1.oktobris, Rīgā.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
stiiv_lee
stiiv_lee > ZivjuZaglis:

Kā tev liekas, gadījumā visi sporta veidi nav izklaide? ja nav, tad kuri:D:D

Par kādām cenām tad (JUMS VISIEM) Salmo pārdod šo nodarbi:D:D

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > ZivjuZaglis:

Būs jāpiesakās darbā tajā Salmo vai eboat, ne katru dienu uzzini ka Latvijā īpaši nereklamējoties darbojas pasaules mēroga uzņēmumi ar pasaules mēroga vēsturisku ietekmi.

Biznesa apjomi nopietni lai uztaisītu viltus starptautsku organizāciju, dabūtu atdzīšanu no ES un Latvijas struktūrām, neīstu Pasaules Čempionātu makšķerēšanā no ledus uztaisīt un tas viss lai ... spekulējot uz azartu vienu lieku kastīti ar baltajiem iesmērētu makšķerniekam un uz tā nežēlīgi uzvārītos. Lūk tas ir domas lidojums :)

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
ilgezeem

Būtu daudz interesantāk palasīt, kas tad bija tas Krievijas komandas kosmoss un savas komandas dienas gaitas.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 9
badapiicka

+++

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Eesti malachi!

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 4
snitraM

Ir reizes ka vienkārši neiet, jānošpļaujas pār bortu un būs citreiz.

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
stiiv_lee

Tur jau arī parādās tā meistarība, aizbraucot uz pilnīgi svešu vietu un pāris dienās saprast, kur, kā un uz ko. žēl

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 5
avaruna204

Laikam visi bijāt ar Šabaļinu un Eftisovu kosmosā uzlidojuši...

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim

Visā šajā stāstā (CL un Facebook) man neiet kopā viena lieta.

Vadoties no dažu personu komentāriem, rakstiem, sabiedrībā paustā LMSF ir viens “intrigantu kantoris”, kurš nav spējīgs organizēt labu (godīgu) LČ spiningošanā no laivām un pareizi nokomplektēt Latvijas izlasi dalībai PČ, utt. Tajā pašā laikā LMSF uzticēja organizēt Pasaules čempionātu zemledus makšķerēšanā un šī pasākuma organizācija, publicitāte, pozitīvās dalībnieku, un ne tikai, atsauksmes neliecināja par intrigām vai organizatorisko nespēju. Slikti organizē LČ un labi PČ, man tam negribas ticēt, līdz ar to ir jautājums vai dažas lietas no atsevišķu personu puses netiek apzināti pārspīlētas un saspīlētas savam labumam?

Starp, citu visos sporta veidos vienmēr ir jautājums par izlases veidošanu, vienmēr ir kāds neapmierinātais, bet tādas pūles izziņot publiski par jumtiem, intrigām, kā makšķerēšanas sportā, neatminos turklāt ganīties ilgstoši un sistemātiski, no kā rodas jautājums, ja tā nepatīk, tad kāpēc jāmokās?

Ir citi veidi, kā risināt jautājumus, tikai neslavas celšana LMSF, LMSF reputācijas bojāšana nav viens no tiem. Starp citu, šī visa publiskā zākāšanās tieši ir tas, kas bojā LČ prestižu un mazina ticību godīgām sacensībām. Starp citu LMSF nav tikai laivas un nav tā ka nebūtu risinājumu jautājumu, bet kaut kā tie tiek risināti, bez pārliekas ažiotāžas.

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

un vēl LMSF ir ļoti kompleksaina organizācija. katru neglaimojošu komentāru uztver kā neslavas celšanu un reputācijas bojāšanu ;) . Ja reiz tauta cepas, tad tas nozīmē, ka nav vienaldzīga. ;) un tā ir vērtība, ko gudri manageri izmantotu lai atsijātu graudus, nevis lai uzmestu lūpu ;)

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 5
Marfim
Marfim > ZivjuZaglis:

Ir kritka, konstruktīva kritika un ir ...., nodalīt var. Viens uzraksta vajag nodrošināt lai nav palīdzība no malas, stigrāk tiesāt, mainīt ūdeņus, savadāku ieskaiti. Citiem komentāri līdzīgi kā šie "Startā Krievijā piedalījās 3 LMSF valdes locekļi, tie paši, kuri pirms gada balsoja par interesēm/attiecībām nevis par sportu un taisīja savu virtuvi. Šis rezultāts ir tiešas sekas ilgstošai stagnācijai un aizkulišu virtuvei." . Izlobi kaut ko no pēdējā :) ja neizdodas, tad kāds ir rakstītā mērķis? Censties uzlabot vai bojāt reputāciju?

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Chalitis

Lielos vilcienos nekas traģisks nav noticis! Visvairāk iespārda "dīvana pirdēju" un "makšķerēšanas expertu" komentāri! Jo tālāk no makšķerēšanas sporta, jo lielāks experts jūties!

05.09.17 Atbildēt | Ziņot -4
Zigs
Zigs :

Čalīti lěnāk pār tiltu!!! Tu gribi teikt , ka makśķernieki kuri nepiedalās sacensībās ir dīvānā pirději???

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
Chalitis

No kurienes Tu to izzīdi?! Tu jau redzi, to ko gribi redzēt, nevis tā kā izskatās! Tavs "cepiens" būtu vietā, ja es rakstītu tā: visi kas nav piedalījušies sacensībās ir "dīvānā pirdēji"! Vai es to biju rakstījis?! Te pat runa nav par makšķerēšanas sportu! Par jebkuru sporta veidu! Ja ir panākumi, tad OK! Malači, Varoņi, utt. Ja zaude, tad līkājaini, līkrokaini pe..ņi! Tāda tīri latviska mentalitāte ar slāvisku piesitienu!

Visi nekad nevar būt sportisti un nevajag arī! Tikai pirms komentēt sacensības, vajadzētu kaut nedaudz iedziļināties lietas būtībā! Saprast, ko tu komentē!

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
avaruna204
avaruna204 > Chalitis:

Jā tīri latviska mentalitāte....ja būtu labi nostartējuši butu lielišanās un varoņu telosana,kad sudigi meklē visādas atrunas.....acimredzot neistie čali aizbrauca....kas tā par attieksmi ja tagad var rakstīt ka uz medaļām necerēja nevienu bridi un izlases mērķis ir tikai piedalīties!!!

06.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Chalitis
Chalitis > avaruna204:

Nu, tā ir reāla savu spēku izvērtēšana. Visi, kas piedalās jebkura veida sacensībās, savā starpā cīnās! Paši krievi savā "mājas stadionā" palika tikai trešie! Pie visa tā, ka viņi ūdenstilpni pārzināja, zināja zivju uzvedības specifiku, trennejās, utt.! Atbraukt uz milzīgu ūdenskrātuvi, kuru praktiski nepazīsti un pateikt ka brauc cīnīties par medaļām...hmm

07.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
avaruna204
avaruna204 > Chalitis:

Kāda starpiba kuri krievi palika!!!! Kā tad rumaņi un poļi tika pie medaļam....Pat Dienvidāfrika labāk nostartēja....ja 2dienās nevienu zivi nenoķer viennozimigi ka nepareizie veci aizbrauca...

07.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
fazator1

Tiešām izskatās ka šeit tik daudz copmaņu profesionāļu kas vienmēr varētu visu izdarīt labāk par citiem tik žēl ka tālāk par klaviatūras spaidīšanu un gudru runāšanu netiek. Pienācis būtu īstais laiks pierādīt sevi ar darbiem nevis forumos citus zākāt, 30 septembrī būs Latvijas kauss visi laipni gaidīti un parādīt savu varēšanu.

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
kelvis

EFT malaci :D

ja buutu labi nostartejusi neviens nebutu vainiigs, viss butu labi

uzreiz butu raksts trenera taktika nostradaja :D

Es domaju katrs kurs nosedejis ieprieksejo nedelu udens tilpne kur notiks sacencibas savilks pa tockam zivis ;)

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
brekingems

Žēl ka tā, pēdējie jau nu noteikti nebijām pelnījuši palikt !!!

Bet lai nu paliek, pēc kara visi gudri, tā teikt!!!

Kaut kur šis čempis pierāda, ka esam iesūnojuši pāris ūdenstilpnēs, kur ''točkas'' +/- zināt, attīstībai, smadzeņošanai beigas !

1. Alkometrs pirms un pēc starta visai laivas ekipāžai - laiks kļūt nopietniem !!!

2. Telefonu spaidīšana - kategoriski izslēgts !!!

3. Atbalsta laivas, palīgi - kategoriski izslēgts !!!

4. Distances un ātruma ievērošana !!!

5. Noteikumi skaidri saprotami !!!

6. Zivis mēra tiesnesis, nevis dalībnieks !!!

7. Uz PČ brauc stiprākie !!!

8. Utt

Ja pārkāpts 1 punkts, brīdinājums, 2-3 punkti, diskvalifikācija 5 gadi.

Protams, ja brauksim izklaidēties, tad izklaides un sētas līmenī tas pasākums arī notiks. Varat teikt, ka esmu izkūkojis prātu, bet demokrātija šeit nelīdzēs !!!

05.09.17 Atbildēt | Ziņot 4
Marfim

Ar vēlmēm uzmanīgi tās var piepildīties.

1. LMSF iepērk sertificētus alkometrus, atestē vienu tiesnesi veikt šīs darbības, veic aparātu kalibrāciju atbilstoši valsts standartam, nolikumā paredz 0 vai 0,5 promiles, ja piedalās LČ 3 gadu :), visi no rīta rindā iziet pārbaudi... konstatējot pārkāpumu diskvalifikācija, bez tiesībām veikt atkārtotu mērījumu vai nodot analīzes

2. LMSF iepērk rācijas, komandā vienam jābūt attiecīgam sertifikātam, telefonus nodod tiesnesim, saziņa tikai pa noteikto kanālu, konstatējot komandas dalībniekam raidītāju, kurš norāda atrašanās vietu vai saziņas līdzekli, kuru nav piešķīris vai, ar izsniegtu sertifikātu, atļāvis lietot LMSF, diskvalifikācija.

3. Ūdenstilpi uz sacensību dienām slēdz, nekādu laivotāju, atpūtnieku, peldētāju, tiesnesis ar LMSF piešķirtu aprīkojumu patstāvīgi patrulē akvatoriju, pamanot personu ūdenī vai krastā, tie ņemtas asins analīzes, kuras salīdzina ar dalībnieku, atbalstītāju (īpašnieku un darbinieku) iepriekš iesniegtiem paraugiem, un, konstatējot attālu radniecību, attiecīgās komandas netiek pielaistas pie starta vai tiek diskvalificētas.

4. LMSF iegādājas GPS raidītājus ar attiecīgi kartogrāfijas programmatūru, kas ļauj noteikt ekipāžas atrašanās vietu, konstatējot laivu tuvošanos vienu otrai tuvāk par 50m, 10 min pēc starta, no dalības sacensībās tiek diskvalificētas abas komandas. Par Latvijas normatīvos aktos noteikto ātruma ierobežojumu pārkāpumu arī diskvalifikācija.

5. LMSF sacensības organizē tikai tad, kad visu komandu, visi dalībnieki, tai skaitā tiesneši, rezervisti ir rakstiski apliecinājuši, ka noteikumi viņiem ir skaidri un saprotami. Ja šādus apliecinājumus nevar saņemt, sacensības atliek, kamēr noteikumi nav uzrakstīti tā, ka visi apliecina, ka tie ir skaidri.

6. (ņemot vērā, ka laivas tiesnesis kopš 2017. gada ir arī komandas dalībnieks) LMSF maina esošo kārtību un nodrošina ekipāžu ar tiesnesi, kura izmaksas, pilnībā sedz komanda. Tiesnešu prasības attiecībā uz atalgojum, uzturēšanās apstākļiem un citām lietām LMSF iesniedz komandām iepriekš.

7. (Uz PČ brauc stiprākie !!!) Pēc LČ, tie organizētas vairākas sacensības spēka sporta veidos, obligātās disciplīnas svarcelšana, bokss, sumo un citi sporta veidi kas palīdzēs noteikt stiprākos. Sacensībās jāpiedalās tieši tiem pašiem dalībniekiem kuri ieguva piedalījās LČ, rezervisti tikai tad ja tie startējuši vienu pilnu posmu.

8. Utt . ...par diskvalifikācijas apstrīdēšanu, diskvalifikācija

07.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
avaruna204
avaruna204 > Marfim:

Ko tu tur murgo.....

07.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > avaruna204:

Par to ka visas vēlmes var ievērot :)

07.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Antuuns
Antuuns > Marfim:

LAAABS!!! :D :D :D

08.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
MartinsSi

kaads man var izskaidrot, ko noziimee skaitlis 47 zem "penalties".

tas ir par ko? 47 soda punktus vini nopelnija? par ko?! :)

06.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager