Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Marfim | 7.septembris 2017, 14:19 | 5 komentāri | 5281 skatījums

Ar lāpām uz muižu

Nepieciešamas pārmaiņas, kaut kas jāmaina, vajag savādāk ... skan pēc Latvijas izlases rezultātiem PČ spiningošanā no laivām.

Lai būtu skaidrība, par ko diskusija, būtu nepieciešams saprast dažas pamata lietas. Pirmā un galvenā, nepietaisīt aku, no kuras pašiem pēc tam būs jādzer. LMSF ir valsts un starptautiski atdzīta organizācija un tikai LMSF tika un tiks uzdots organizēt Latvijas čempionātus, veidot izlasi un, ja novērtē starptautiski, tad tikai LMSF tiks uzticēts organizēt Pasaules čempionātus šeit. Pasaules čempionātus LMSF ir organizējis un par to organizēšanu, cik man zināms, ir saņemtas tikai labas atsauksmes. Šīs LMSF rīkotās sacensības nevajadzētu jaukt ar citām, kā Latvijas Valsts meži vai citu organizāciju rīkotām vai atbalstītām sacensībām šeit vai citur Eiropā, pasaulē.

LMSF Latvijas čempionātu spiningošanā no laivām rīko ilgstoši, ja godīgi, tad neredzu, kas kardināli būtu jāmaina. Ir lietas, kuras jāuzlabo, jāsakārto, bet mainīt? Varbūt nepieciešams sākt ar to, ka apzināties, ka LČ ir klasiskas sacensības, kuru mērķis ir labāko sportistu, komandu noteikšana un rezultāti ir pamats valsts izlases veidošanai? Noteikumiem pamats ir starptautiskie noteikumi, nevis vakar tā nolēmām. Tās nav un nebūs komerciālas sacensības ar šova elementiem, kur spīdīgas un vilinošas balvas un lieli čeki uzvarētājiem. Nevajag jaukt valsts čempionātu ar World Predator classic vai citu uz reklāmu, šovu skatītājiem, reklāmdevējiem orientētu pasākumu. Vajag tomēr nodalīt šīs lietas, komercsacensības un valsts čempionāts.

Ja uz komercsacensību fona Latvijas čempionāts šķiet ... nenovērtēts, pliekans, slikti organizēts? Tad kas liedz taisīt komercsacensības vai pie pietiekošas intereses, šādas sacensības vairākās kārtās? Neviens likums vai noteikumi to neaizliedz. Kur ir tās superīgi organizētās sacensības Latvijā ar mega balvu fondiem? Nemēdz būt tā, ka tukšums paliek neaizpildīts. Diemžēl, kad nonāk līdz darīšanai, piedodiet, tirgus potenciāls un reklāmas budžets priekš Latvijas ir tāds, ka visbiežāk to starptautiski uzņēmumi neizdala ... citiem vārdiem neesam interesanti, pērkam tik maz, varam atļauties tik maz, ka ir pie vienas vietas vai šeit kaut kas tiek pārdots vai nē. Ja kādam bija naiva cerība, ka nāks ārvalstu onkulis ar lielo maku un vietējiem bāleliņiem uzsauks ballīti ar makšķerēšanas elementiem, tad varbūt ir laiks pamosties? Utopiju panākt neizdosies.

Līdz ar to jāapzinās, ka Latvijas čempionātu rīkojam paši sev, tas ir un tam jāpaliek par klasiku, nav par katru cenu LČ jāpārvērš par komercsacensībām. Tiem, kuri vēlas skaļus komercmačus, ja nevēlaties lai LMSF zaudē savu statusu un reputāciju starptautiskā vidē, taisiet savas sacensības, nespiež neviens piedalīties LČ. Ir būtiska atšķirība ... nevienas komercsacensības, lai cik lielas vai mazas tās būtu, Jums nedos valsts čempiona statusu. To pašu statusu, kuru daži nevērtē, šeit uz vietas izsakās visādi, bet, nokļūstot starptautiskā apritē, izziņo kā pirmo, jo tas ir patiesais panākumu apliecinājums. Kur ir atšķirība, man šķiet, ka tikai pie mums ir LČ augsto vietu ieguvēji, kuri neciena organizāciju, kura viņiem šo titulu ir piešķīrusi.

Ar to nevēlos pateikt, ka sacensībām nevajag meklēt atbalstītājus, vienkārši jāapzinās, ka ar mūsu tirgu ir jābūt pateicīgiem par katru, kurš atbalsta makšķerēšanas sportu. Tiem, kuri vēlas pārmest stagnēšanu, pārmaiņu noraidīšanu iesaku panākt izmaiņas šaha noteikumos, kad izdodas, atgriezīsimies pie makšķerēšanas. Cik no tiem, kuriem viss ir slikti un LMSF lielākā makšķerēšanas sporta bēda, Jūs esat dzirdējuši konkrētus priekšlikumus. “Kaut kas jāmaina un par to jālemj visiem” nav priekšlikums, tā būs laika tērēšana, kur labi izpaudīsies cilvēki, kuri patiesībā nevēlas darīt, bet izceļas ar runāšanu. Tā kā pirms atkārtot to, ko runā citi, ņemt rokās lāpas, lai dedzinātu visu veco nost ir vērts aizdomāties, ko vēlaties panākt un kas ir slikti tieši Jums, jo beigās var izrādīties, ka lielākie aktīvisti pasmiesies par tiem, kas sēdēs pie sasistas siles.

Turklāt 30. septembrī, 1. oktobrī tiek plānots Latvijas kauss. Kā es sapratu tad Latvijas kausa nolikums atšķirsies no LČ nolikuma. Lūk, Latvijas kauss ir iespēja ieviest un izvērtēt jaunievedumus, ka arī lieliska iespēja visiem pacīnīties ar Latvijas labākajiem, saprotams, ja Latvijas kausa rezultātus ņems vērā, veidojot Latvijas izlasi. Katrā ziņā novēlu nepaļauties atsevišķu cilvēku provokācijām, skaidri izvērtēt kādas būs sekas vienam vai otram priekšlikumam. LMSF novēlu, ja arī nolemjat apzināt kādas pārmaiņas nepieciešamas, aptaujājiet visus LMSF biedrus, nevis tikai izredzētos. Var sanākt tā, ka tiem, kas klusē ir vairāk ko teikt, nekā tiem, kas ar bļaustīšanos vēlas lietas pakārtot sev.

Ja kļūdos palabojiet.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.7142857142857 no 5
(7 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
Docents

0 kometāru, par kaut ko tomēr liecina.......

08.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

tas liecina ka viss uzrakstīts pareizi ;)

08.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nu jā. Atvainojot, patraucēšu tuksnesīgo idilli.

Jo diemžēl, tieši šis ir bezjēdzīgs muldēšanas piemērs:

1. Vai kāds apdraud federāciju? Cer to likvidēt?

Diez vai uzstādījums, ka jābrauc labākajiem un noteikumiem jābūt kā PČ - spēj ko nodarīt federācijai (un ja spēj, nu kas tā par federāciju...)

2. Vai tiesa, ka daži labi sportisti nevēlas vairs piedalīties pasākumā, jo savulaik bija pašiem daudz jāpiemaksā par dalību un pēc tam nespēja sanumurēt, kur tā nauda iztērējusies?

Tā nav nomelnošana, bet jautājums, uz kuru jāatbild - bija tā vai nebija. ( un nez vai tāds anonīms marfims spēj par to spriest, pats ne reizi nestartējot ).

3. Salmo ir jauks zīmols, lai dzīvo Salmo. Nav nekas pretī, lai hegemonē, lai jau Stiikuta kungs ietekmē katru soli līdz nelabumam. (cik mums vispār to LV uzņēmumu, cik tādu copes teorētiķu, lai tak).

Bet draugi, cik pagāja, lai panāktu ka federācijas lapa ir federācijas lapa, nevis blodziņš, riebjas pat atcerēties. Ja gribat ietekmēt un vadīt, tad ejiet uz augšu un uzlabojiet, nevis govs lai sprāgst, ka tikai mēs pie pupa, tas ir uzskatāmi.

Piemēram, vajadzētu tomēr apjēgt, ka normāla federācijas lapa izskatās šādi lhf.lv/lv

Paskatieities, cik tur atbalstītāju logo un dzīves.

Kur nu mums ar hokeju cīnīties, ne. Bet tak arī makšķerniekiem vajadzētu apdrošināties, gribētos džipus uttml., jādomā plašākā tirgū, atbalstītāji radīsies.

Protams, ka man nav priekšlikumu. Bet ma n ir drusku apnicis ko priekšlikt, jo jums ir sava spēle, tāpēc spēlējiet un nečinkstiet, ka nav priekšlikumu.

08.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
ramex

Par lhf.lv tur jau ar tikai pavisam nesen viss izmainijas uz labo pusi. kad tika gāzts cilvēks kurš bija iedomājies ka ir neaizvietojams un bez viņa viss hokejs latvijā apstāsies :-)

08.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim

Nav jau svarīgi kas rakstīts, jo komentārs ir par citu.

Izskan, ka brauc labākie nestrādā, tad kā uzstādījums vai kuri ir tie, kuriem automātiski, vajag vietu izlasē?

Vai jautājums ar ietvertu atbildi ir jautājums? Sanāk sportisti nezina, kur naudu iztērējuši? Jeb federācija nav samaksājusi par to, par ko ir bijuši iedalīti līdzekļi no valsts? Ja tā tad lūdzu faktus. Saprotams par to var spriest neanonīmais Andris Akmentiņš kurš ... arī nav ne reizi bijis izlasē

Interesanti, tad kad Andris Akmentiņš bija ciemos mājās pie tā pašam visu ietekmējošā Salmo Stikuta lai mācītos mušiņmakšķerēšanu ar viss bija līdz nelabumam, jeb kad ciemos tad smaida, aiz muguras internetā ar mierīgu sirdi par nelabumu rakstam?

Federācijai ir sava lapa? Ir aizņemta adrese internetā, bet informācija no vienas lapas ir pārgāja uz citām vietām. Tiem, kuri nav reģistrējušies facebook vai copeslietas vēl šis tas ir palicis iepriekšējā vietā. Darbs bez atlīdzības, brīvprātīgo nav. Tad kas ir panākts? Tikai tas, ka lapu vairāk neuztur Stikuts, tas tiešām ir panākums!

Kas ir rūdītā reklāmista komentāra pasūtītājs, jautājumu sev esat uzdevuši?

p.s. komentārs ar 2. un 3. ir nepārprotami vērsts pret LMSF, diemžēl LMSF nav mugurkaula, lai palūgtu kungam, biedrībai kuru viņš pārstāv, izskaidrot viņa rīcību un nepieciešamības gadījumā pieņemt attiecīgus lēmumus

09.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager