Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
KarpuLietas | 6.jūnijs 2020, 13:22 | Komentēt | 2312 skatījumi

Kā Placēns Pareizam pogas izgrieza

Šajas dienās katram pašmāju karpiniekam ir jāizvēlas – doties uz Baļoti, trenēties Latvijas Čempionātam, kas panākuma gadījumā varētu nozīmēt ceļu uz Latvijas izlasi un dalību Pasaules līmeņa mačos vai izmēģināt laimi tur, kur karpu varbūt ir mazāk nekā Baļotē, toties cerības uz ievērības cienīgu trofeju lielākas.

Jānim Placēnam intuīcija ir stiprā puse, tādēļ viņš pēc samērā veiksmīga starta Barons Baits kausā Baļotes ezerā pirms pāris nedēļām šo nedēļas nogali nolēma izmēģināt citā ampluā. Proti, pakutināt Normunda Pareiza nervus vēl mazliet, mēģinot viņu gāzt un Latvijas karpinieku neoficiālā rekordista troņa. Pirms pusotra gada, tumšā septembra naktī Taurages ūdenskrātuvē Lietuvā Normundam Pareizam uz pašrullētas boilas devītajā sektorā paņēma monstrs 27,825 kg vērtībā. Rekords, tā bija lielākā karpa, kas noķerta ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas karpinieku vidū Baltijas valstu teritorijā. Jā, no Horvātijas, Rumānijas, Francijas ir nākušas bildes ar vēl lielākām karpām, bet pašmāju ūdeņos šis bija rekords.

Kopš šodienas šis rekords ir palicis lielāks – 29.4 kg un pieder Jānim Placēnam no Sakret komandas. Tajā pašā Taurages ūdensktātuvē, tikai šoreiz no sektora nr 3. vakarnakt pieteicās patiešām iespaidīgs monstrs.

Jānis stāsta, ka intuīcija viņam jau bija teikusi priekšā, ka kaut kam nopietnam šoreiz ir jābūt. Lai arī bija zināmas aizdomas, ka Tauragē varētu būt sācies karpu nārsts, izbrauciens tika organizēts ar vislielāko rūpību. Pat Namejs kluba krekls mīlošās sievas rokām izgludināts! Kārtīgi nomarķējis sektoru, Jānis bez liekas trokšņošanas un spombošanas nobaroja kants malu ar pašrullētām škīstošajām boilām. Vakarpusē karpu ēdienkarte tika papildināta ar kaņepēm un vēl vienu porciju grieztu boilu katrā punktā. Pavadiņai izmantota kombinētā versija – fluorkarbona cietā daļa un 5cm garš mīkstais gals. Galā Gardner Mugga 4. numura āķis un pašrullētā boila ar oranžu cepurīti. Interesanti, pavadiņa tāda pati, kā Normunda rekorkarpu piemānījusī. Un visas manējās lielākās karpas arī uz tādas pašas. Kaut kāda sakarība veidojas – lielās karpas nespēj tikt galā ar kombinēto pavadiņu!

Jānis turpina stāstīt, ka pustrijos naktī pāris pikšķi, tad pauze vairākas sekundes…. Arī Normunda rekordkarpai bija līdzīgi – pāris pik un pauze. Lielā karpa ir gudra - zina, ka ir uzkodusi āķi, tomēr neskrien vis panikā prom, kā to dara dumjākās māsas. Lielā karpa paliek stāvēt uz vietas, mēģina purināt galvu un izkratīt āķi laukā. Bieži vien tas arī izdodas un karpinieks paliek ar garu degunu. Visbiežāk pie vainas ir mazliet neass āķis vai nedaudz neprecīzi uzsieta pavadiņa, mata garums. Ar Jāņa pavadiņu šoreiz viss bija kārtībā, tādēļ pēc vairāku sekunžu gaidīšanas beidzot atskanēja jaudīgs pīii. Tad gan piecirtiens, pamatīgs smagums galā, monotona un jaudīga cīņa uz pavadiņas izturības robežas vismaz 20 minūšu garumā. Tumsā zivs svaru noteikt grūti. Tikai tad, kad saskaries ar vēl nebijušu sajūtu, kad karpu ar visu sačoku pacelt ir praktiski neiespējami, saproti, ka ir noķerts kaut kas tiešām liels. Jānis saudzīgi ievietoja karpu uzglabājamajā maisā līdz rītam, bet dienas gaismā, vairāku liecinieku klātbūtnē sertificēti svari uzrādīja 29.400 – jauns Baltijas rekords, apsveicam!

Normunda Pareiza nu jau kritušais 2018.gada rekords 27.825kg

A.Rudzinskis

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.25 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager