Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Reportāža | 8.jūnijs 2020, 18:03 | Komentēt | 1298 skatījumi

Jauna lappuse makšķerēšanas sportā

Pirms nedēļas tiku uzaicināts piedalīties H2HFish treniņmačos spiningošanā no laivas – pagaidām nav iespējams pulcēt lielu skaitu cilvēku, tādēļ šāds H2H formāts izrādījās vispiemērotākais. Dueļu formāts, 2 pret 2, laiva pret laivu, drakonu cīņa.

16 ekipāžas reģistrējās internetā, turpat sarīkoja izlozi un noteiktā laikā satikās uz ūdens pa ekipāžu pāriem un deva viens otram startu. Daugavas, Buļļupes, Lielupes ūdeņi. Dodieties jebkur, kur vēlaties! Treniņmača laiks 5 stundas ieskaitot ceļu līdz makšķerēšanas vietai. Ieskaitē visu veidu plēsīgās zivis saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem. Vienīgais ierobežojums bija asaru izmērs, ieskaitē gāja 20cm +.

Kopējā ieskaitē 20 zivis. Dueļa uzvarētājs tiek uz nākamo treniņmača posmu. Ja uzvarēji, tajā pašā dienā vēl viens duelis. Zaudētājiem iespēja tālāk visu vērot no malas. Pasākuma laikā pretiniekiem nav nekādas informācijas par konkurentu rezultātiem. Intriga, uztraukums, adrenalīns. Katras zivs vērtība nav salīdzināma ar parasto makšķerēšanu. Priecājies par katru copi! Mega emocijas, stratēģijas izstrāde, spēle, tas ir tieši tas, kādēļ es piedalos tādos turnīros kā Latvijas Kauss.

Partneris, kurš aicināja piedalīties kopā, sagādāja laivu ar 20 zirgspēku motoru, tādēļ mēs nekļuvām par tālsatiksmes ekipāžu un visa stratēģija un vietu izvēle bija jāveido kompakti. 1.kārta. Pretiniekos Salmo komanda! Aizšāvās prom ar savu Alumokraft, ka pēc 3 minūtēm mēs viņus vairs neredzējām. Vēl pēc piecām mēs jau izslēdzām savu elektrovilcienu un klusiņām piebraucām vietā. 7.00 pirmais iemetiens, četri plaši un asi voblera rāvieni, vēl viens pēc īsas pauzes, vēl pauze .. ir, zivs galā, es saucu partnerim, neliela ... 55 cm laivā. Spēles rezultāts ir atklāts.

Pārceļamies uz citu poligonu, saprotam, ka līdakas no rīta ir aktīvas .Ķeram, tiekam pie skumīga nogājiena 80cm +, tad vēl viena nopurinās pusceļā, nenormāls azarts, uztraukums, adrenalīns, spiediens neredzēts. Pievēršos māneklim ar nosaukumu “pārsteidzu, nāc ārā”. Ņemam divas zaļās pēc kārtas 71 un 69 cm. Jau trīs, paņemam vēl vienu un dodamies testēt asari iespējamajai 2. kārtai. Asari atsaucās, 30 un 39 cm sačokā.

Viss kā pasakā, padomāju un izdomāju, ka mums jau ir vairāk nekā 20 tūkstoši punktu, un nolēmām veltīt stundu zandartam. Pēc tā nebija vajadzības, taču saskaņā ar treniņmača noteikumiem par trīs lielākajām zivīm kvadrātā pienākas 2 Lowrance eholotes, katra 750 € vērtībā. Tā nu mēs ieskrējušies, nobraucām kādas 30 minūtes, uzstādījāmies vēl 10, ķērām 20. Spēle galā. Žanis palika pie žaņiem! Eholotes paņēma citi.

Visas noķertās zivis nācās nofotografēt no viena sāna divos leņķos, kā arī nofilmēt atlaišanu un nosūtīt video un foto tiesnesim. Pretinieki, kā izrādījās, arī noķēra 5 līdakas, viņiem bija gandrīz 17 tūkstoši punktu. Bet mums bija 20 700, un mēs tikām nākamajā kārtā.

Otrajā kārtā teicu partnerim, ka pēcpusdienā rezultāti būs sliktāki, un mēs sev uzstādījām minimālo latiņu 10t punktu. Vispirms pārbaudījām asari, tas aizvērās, devāmies uz līdaku ... klusums pusotru stundu, pēc tam 3 zobainās pēc kārtas, tukšas copes utt. Rezultātā 14 tūkstoši punktu ar asti. Un visas tuvākās iestrādes starta tuvumā un apkārt palikušas neskartas. Gadījumam, ja iekļūstam finālā. Tā arī notiek, Vag Fishing komanda savāca mazāk par 7 tūkstošiem punktu. Mēs ar Edgaru esam finālā! Divdesmitnieka izrāviens!

Finālā četras komandas - FINVAL 1 un Eboat 1 no pirmās grupas, Copes Pro un mēs Fish Hunters no otrās.

Rīts, starts ir dots, pēc piecām stundām viss būs savās vietās. Laiks - mango un bezvējš. Uzreiz jāsaka, ka viss gāja uz smago pusi un ne tā, kā vajadzētu. Tukšas copes, nogājieni .. klusums .... puse laika pavadīta, mums viens asarītis 25 cm. Uz tālajām vietām vairs neaizšaut, pazaudēsim laiku ceļā. Tuvumā vietas vēl ir, bet mēs tur jau esam bijuši, piedāvāju partnerim nomainīt tēmu un vēlreiz apstrādāt tās pašas vietas, vēl viens līdakas 60+ nogājiens. Tad partneris saka, ka tūlīt viņas redzēšot un BAMs, 65cm tīklā! Pirms tam vēl mazs prieciņš uz 54cm. Laiks lido, apstrādājam piekrastes kanti, pēc tam – zāļu joslu, rezultāta nekāda. Izlikāmies par visiem 100%. Zvans no vienas komandas, un uzzinām, ka viņiem ir 51 līdaka un ka mega zivju ekipāžai no pirmās grupas Finval 1 jau pirmajā stundā bija 5 zobainās! Saprotam, ka neesam pirmie un ne ceturtie. Mēs esam līderos! 20ks Simmsos rullē!

Ierodoties bāzē uzzinām, ka Copes Pro palikuši uz nulles, un mēs ar partneri esam ieņēmuši 2. vietu! Kur Simms, tur zivis!

Pasākuma formāts bija ļoti foršs, emocijas vēl ilgi paliks atmiņā. Paldies organizatoriem, Mārtiņam Iskrovam un Robertam Valteram personīgi un visiem, kas viņiem palīdzēja, sponsoriem, tiesnešiem un fotogrāfiem. Paldies manam partnerim, paldies par sapratni un uzticēšanos Gintam un Viktoram par kuģiem, ar kuriem skraidījām uz treniņiem pirms un laikā, visiem mūsu “bandītiem” par atbalstu un visiem, kas par mums turēja īkšķus !!! Paldies sponsoriem par balvām , vietu ar lielāko asari sadalījām uz pusēm ar Finval 1 -abām ekipāžām pa 39cm “basam”. Apsveicu visus uzvarētājus, tiekamies nākamajos mačos!

Igors Fiļipovs

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager