Juris Ullas
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 17.jūnijs 2020, 18:41 | Komentēt | 1894 skatījumi

Lielupes zandarts 2020 – noķerts!

13. jūnijā aizvadītas Jelgavas pilsētas atklātās sacensības makšķerēšanā no laivām «Lielupes zandarts 2020». Sacensību galveno balvu par lielāko noķerto zandartu ieguva Juris Ullas no Kuldīgas , kurš tika pie 3,640 kilogramus smaga ilkņotā eksemplāra.

«Pirmo zivi noķēru sešu gadu vecumā. Makšķerēt man patīk, bet sacensībās bieži nepiedalos. Man arī patīk mainīt makšķerēšanas vietas – šeit Jelgavā, Lielupē, esmu pirmoreiz,» stāsta Juris. Jurim šīs sacensības izvērtās īpaši veiksmīgas, jo viņš ne tikai noķēra lielāko zandartu, bet kopā ar pārinieku Elmāru Gaili uzvarēja arī komandu vērtējumā.

Sacensības norisinājās Lielupes posmā no Iecavas ietekas līdz Svētes ietekai Jelgavas novadā, Valgundes pagastā. Tajās startēja 34 dalībnieki – 14 komandu un seši individuālajā ieskaitē. Ieskaitēs tika vērtēts viss noķertais loms (tikai plēsīgās zivis), savukārt atsevišķi vēl tika apbalvoti trīs makšķernieki par lielāko noķerto zandartu.

Godalgoto vietu ieguvēji saņēma diplomus un dāvanu kartes makšķernieku veikalā «Asaris», savukārt uzvarētāji tika arī pie žurnāla «Copes Lietas» abonementa pusgadam.

Speciālā balva – žurnāla «Copes Lietas» abonements pusgadam – tika pasniegta arī jaunākajam sacensību dalībniekam, kas šogad bija 13 gadus jaunā Sofija Kaže. Viņa sacensībās piedalījās kopā ar vectēvu Nikolaju Musorinu. «Vectēvs vēl šaubījās, vai piedalīties sacensībās, bet es viņu pierunāju. Man ļoti patīk ķert zivis!» priecīga par šodienas lomu ir Sofija, kurai šīs bija pirmās sacensības. Viņas vectēvs gan ir pieredzējis makšķernieks un 2013. gada uzvarēja sacensībās «Lielupes līdaka» ar 4,6 kilogramus smagu zivi.

Sacensības organizēja makšķerēšanas sporta klubs «Lielupes brekši» sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi «Sporta servisa centrs». To mērķis ir popularizēt makšķerēšanu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu un iesaistīt iedzīvotājus masu sporta aktivitātēs.

R e z u l t ā t i

Komandu vērtējums

Laureāti komandu konkurencē

  1. vieta – Juris Ullas un Elmārs Gailis: 8,450 kilogrami
  2. vieta – Kaspars Zviedris un Agris Miezis: 2,150 kilogrami
  3. vieta – Jānis Čirkunovs un Igors Sapeļs: 1,300 kilogrami

Individuālais vērtējums

Uzvaretajs individuālajā konkurencē

  1. vieta – Aivars Voldeks: 0,5 kilogrami

«Lielupes zandarts 2020»

  1. vieta – Juris Ullas: 3,640 kilogrami
  2. vieta – Jānis Čirkunovs: 1,300 kilogrami
  3. vieta – Agris Miezis: 0,810 kilogrami
 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager