Muša pret spini, zobs pret zobu, Andis pret Mārtiņu
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Intriga | 11.oktobris 2020, 11:00 | 11 komentāri | 4253 skatījumi

Muša pret Spini

Kas labāk ķer zivis – spinings vai mušiņmakšķere? Mēs salikām aci pret aci Latvijas Čempionu mušiņmakšķerēšanā pret vienu no vadošajiem sporta spiningotājiem, lai noskaidrotu patiesību. Mēs noīrējām laiku Vangažu dīķos, izstrādājām noteikumus un pieaicinājām profesionālu fotogrāfu. Mēs pat uzzīmējām pasākuma logo un uzražojām cepurītes – katram dalībniekam pa vienai.

Noteikumi: Sacensības notiek divās kārtās

  • Pirmajā kārtā makšķerēšana notiek divas reizes pa 15 minūtēm mazajā dīķī. Dalībnieki izlozē, kurā dīķa pusē katrs makšķerēs pirmās 15 minūtes. Pēc tam dalībnieki mainās vietām.
  • Pirmās kārtas uzvarētāju nosaka pēc kopējā noķerto zivju skaita, summējot gan pirmajās, gan otrajās 15 minūtēs noķertās zivis. Sportists, kas noķēris vairāk zivju, saņem 1 punktu. Ja zivju skaits ir vienāds, sportisti katrs saņem 1 punktu. Ja neviens no sportistiem nenoķer nevienu zivi, abi saņem 0 punktu.
  • Otrās kārtas sacensības notiek lielajā dīķī un ilgst vienu stundu. Šajā kārtā 1 punktu saņem makšķernieks, kas noķēris skaita ziņā visvairāk zivju. Tāpat 1 punktu saņem makšķernieks, kas noķēris vislielāko (smagāko) zivi.
  • Otrajā kārtā atļauta brīva sportistu pārvietošanās pa dīķa perimetru.
  • Vienīgais atļautais makšķerēšanas veids katram dalībniekam ir attiecīgi spiningošana un mušiņmakšķerēšana. Sacensību pirmajā kārtā izmantojami bezatskabargu āķi. Spininga māneklis nedrīkst būt no silikona vai mušiņa. Mušiņmakšķeres mušiņa (strīmeris) nedrīkst būt aprīkota ar rotējošu metāla lapiņu. Aizliegtas jebkura veida dzīvās vai ēdamās ēsmas (tārpi, pastas utml). Aizliegta mērķtiecīga zivju aizciršana (cemmerešana).

Mazajā dīķī zivju ir daudz, bet tās nav lielas. Lielajā to ir daudz mazāk, bet tās ir dūšīgi paaugušās. Gan svarā, gan prātā. Uzvarai būs nepieciešama ne tikai prasme rīkoties ar makšķeri, bet arī spēja izstrādāt pareizo taktiku un stratēģiju. Pirms starta pamēģināt makšķerēt dīķī nav ļauts, bet foreles aktīvi lēkā un aicināt aicina piedāvāt tām kādu mānekli. Kuru mānekļa veidu tās izvēlēsies –vizuli vai mušiņu? Ir oktobra piektdienas pusdienlaiks un mēs sākam.

Kurš uzvarēs? Izsaki savu prognozi komentāros un lasi reportāžu no Latvijā pirmā Muša pret Spini mača oktobra žurnālā!

P.S. tiem, kas žurnālu lasa aplikācijā un jau saņēmuši oktobra numuru, lūgums nekomentēt

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[11] Komentāri | dilst | aug
 
andreiko

Dīķī (nav jau strauja upe) spinim būtu jāvinnē.

11.10.20 Atbildēt | Ziņot 2
ZivjuZaglis

Spinis vinnēs i upē, i dīķī ;)

11.10.20 Atbildēt | Ziņot 5
sandis88

Šogad Salaca noveroju mušiņmakšķerataju. Šīs metaja man pretī preteja krastā. Secinajums bija viens. laiks bija nedaudz lietains un vejains. Sim metiens padevas katrs ceturtai. Un copes ziņā. Man pa to laiku bija viens aizgaja un izvilku 1m vel blakus bija kas izvelk zivis visas uz spinigu šim pa 00.

11.10.20 Atbildēt | Ziņot 3
showtime

Tu jau nezini varbūt tas mušotājs pirmo reizi izmēģināja. Paskaties FLY vs JERK muša strādā, tikai jāmāk

12.10.20 Atbildēt | Ziņot 0
sandis88
sandis88 > showtime:

Protams es viņu neizjautaju kads viņam skils. Tas tik bija mans noverojums. Protams ari zinu kad seklās un straujās upe ar daudz akmeņiem muša strādā daudz labāk kā spinigs. Tā kā katrā situacija savs ierocis kas der visam neder nekam)))

12.10.20 Atbildēt | Ziņot 3
BrunoL

Vai viedais eksperts varētu paskaidrot, kā iespējama mērķtiecīga zivju aizciršana cemmerēšana, ja nav atticīgu rīku un aprīkojuma?

11.10.20 Atbildēt | Ziņot -7
Karlis_K

Penšiem grūti pielec, saprotu. Jebkuru spininga mānekli, kuram trijžuburis vai vairāki, var izmantot cemmerējot zivis. Piemēram Kaņierī esmu sastapis fruktus kuri mērķtiecīgi iet uz brekšu cemmerēšanu, ar parastiem spininga mānekļiem, sekls ūdens un liels brekšu bars un to izdarīt ir pavisam viegli. Tāpēc skaidrs ka neieskaitīs zivis kuras būs aizcirstas no ārpuses, mazā dīķī kur liela zivju koncentrācija, tas ir aktuāli.

p.s. sacensties MM ar spini gan man liekas visai muļķīgi, kā zirgam ar moci, vai skrējējam ar roteņbraucēju u.t.t.

13.10.20 Atbildēt | Ziņot 1
BrunoL
BrunoL > Karlis_K:

Pamēģini un sapratīsi. Jā, spiningojot gadās aizcirst, bet tikai tad, ja zivs uzbrūk un kā saka- aizšauj garām. Mērķtiecīgi, nē. Kā piemēru varu minēt sīgošanu Peipusā. Jaunības muļķībā un neprasmē, dienām esmu nogulējis lūrot āliņģī un mēģinot aizcirst. Zivis zem paša ledus. Biezā “putrā” un pie tam iespaidīgā izmērā(2-3,5kg) riņķo ap mānekli, berzē gar auklu. Neko aizcirst. Tik pamūk.

13.10.20 Atbildēt | Ziņot -2
Vits
Vits > Karlis_K:

nu par to zirgu un moci ir ļoti pārspīlēts, lai neteiktu, ka galīgi aplam ;) . pats esmu piedalījies līdzīgās sacensībās, eksperimentos. iznākums ne tuvu nav viennozīmīgs. viss atkarīgs no ūdens rakstura. bij priekšrocības mušai – galvenokārt straujos un salīdzinoši seklos ūdeņos, spinim – dziļumos un atklātās vietās. beigās secinājums – 50/50 ;)

14.10.20 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K
Karlis_K > Vits:

nekas nav pārspīlēts, tāpat kā MM un spinim būs priekšrocības katram savos apstākļos (MM viendienīšu laikā vispār sakauj jevkuru spiningu), tāpat arī zirgs uzveiks moci šķēršļotā apvidū vai lēkšanā pāri barjerām, bet mocis atstās zirgu uz šosejas. Abi copes veidi ir tik atšķirīgi, ka tik pat produktīvi var sacensties grunteņotāji ar pludiņotājiem.

14.10.20 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Sacensties un noskaidrot, kurš produktīvāks- muša vai spinis, piekritīšu Sulas teiktajam. Uzskatu, ka makšķerēšanā lielu lomu nospēlē veiksmes faktors.

Ļoti bieži, no laivas un ne tikai, pat visai regulāri spiningojam divatā ar brāli. Rīki, mānekļi stipri līdzīgi. Pieredze mērāma četros, pat piecos gadu desmitos. Ir dienas, kad 1.vijoli spēlē viens un citudien otrs.

13.10.20 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager