Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā dim

Sveiks!

Vēlos pajautāt par Traper barībām (Tu droši vien labi pārzini to sortimentu). Man jau kādu gadu vai divus stāv 2 kg paka universālās barības (diezgan gaiša un smalka), kuru gribētos atjaukt ar 1 vai 2 kg citas barības, lai izmantotu fīderim (droši vien copei lielajā vai mazajā Nabas ezerā). Kādu no citām Traper brekšu vai universālajām barībām labāk būtu izmantot šim mērķim? (Traper barības praktiski vispār neesmu lietojis un droši vien sūtīšu internetā, tāpēc atkrīt variants bodē pašam paskatīties)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Traper barības ir tās ar ko copēju jau daudzus gadus. Ir šis tas kas man viņās nepatīk, bet tā atpazīšana, tieši par barību, nāk tikai ar laiku un izskaidrot nebūs tik vienkārši. Tagad breksim vari ņemt visparastāko SEKRET sērijas barību, bet vēlams tai pievienot motiļa vai sliekas aromātu. Ja nav nopērkams, tad kapā sliekas, piepērc baltos un būs ok. Vari izmantot saldās melases, jo ūdens vēl ir silts. Arī šķidrie aromāti noderēs.

Atbildēts: 15.augusts 2019, 20:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Olcis

Ko tagad labāk likt uz āķa breksim slieku vai balto vai ir vēl kāds labākās variants. Māras dīķis darbošanās vieta.

Atbild Einārs Siliņš

Vispirms jau labdien. Breksim vienmēr ir garšojis jebkurš tārpiņš. Ja breksis ir cimperlīgs attiecībā uz slieku vai baltajiem, tad Rīgā ir veikali kur var nopirkt arī vasarā motili. Motils ar balto veido neatvairāmu breksim kombināciju.

Atbildēts: 15.augusts 2019, 20:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bass

Sveiki , vai jūsu veikala Ogre ir pieejami ziemas motiļi ?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Sāksim ar to, ka man Ogrē nav veikala. Kas attiecas uz motili, tad Daugā tas mēdz būt piektdienās, bet tad arī atved ap 100 gr un ne vairāk.

Atbildēts: 14.augusts 2019, 14:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gkirsis

Sveiks,

Vēlējos uzzināt, kā un kad pareizi barot līni,tā lai to nepārēdinātu un neizbaidītu.

Es esmu iesācis šādi - sākot copi pa 18:00 iemetu +/- 1/3 barības ik pa laikam piemetu kādu bumbu klāt. (ne vairāk par divām bumbām un ne biežāk kā 70 min), jo tāpat ķeras rauda utt.

nākot vakaram uz 21:00 sametu visu barību, kas ir. un tad gaidu līni.

barības daudzums uz copi man ir 2-3 kg zeme un 4 kg barība + klāt piejaucu baltos tārpus (tos vairāk laika posmā no 18 - 21) uz pēdējo barošanu pielieku klāt 20 gab sasmalcinātus nakteņus.

dziļums vietā, kur copēju ir līdz 1m

esmu mēģinājis arī barot ap/pēc 22:00, bet šķiet, ka tas ir nedaudz pa vēlu un izbiedē līni.

šķiet, ka līnim vajadzētu būt tramīgam un pēc 22:00 un nakts laikā nevajadzētu barot, lai neizbiedē viņu.

ko sakiet par manu barošanas paradumu?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pēc būtības viss ir pareizi, bet nakts stundā nav jābaidās iemest ik pēc laiciņa pa kādai iebarojamās barības bumbai, jo līnis no viena vai diviem šādiem plunkšķiem nebaidīsies.

Atbildēts: 14.augusts 2019, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā herald

Vai zini, kur var nopirkt cirkulāķus?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ļoti reti sastopama manta.

Atbildēts: 11.augusts 2019, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dziivniex

sveiciens!

ejot uz līni..

ir kada nozīme pludiņa sistēmai: stacionārais vai slīdošais?

ja ir, tad kādos gadījumos/apstākļos kuru izmanto?

paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Protams, ka ir. Vadāmies pēc vienkāršas formulas. Ja zāļaina apkārtne, tad reālākais variants ir slīdošais pluds. Ja apkārtne nav dziļāka par 2 metriem un zāļu maz, tad labāk stacionārais. Tā zāļainība gan būs jāizvērtē pašam :)))))

Atbildēts: 8.augusts 2019, 10:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egilss

Sveiks Einār,

lasu Tavu grāmatu "Copes meistara padomi".

Stāstā par krasta velci uz butēm, ir teikts, ka uz katras no pavadiņām rotējošas metāla lapiņas. Kas tās par lapiņām, kur to konstrukciju var redzēt, vai tas ir kas līdzīgs rotiņiem?

Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tieši tā. Tās pašās lapiņas ( apaļās) kas ir 1 NR. rotiņam. Vislabāk sudraba krāsā.

Atbildēts: 2.augusts 2019, 13:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashulis

Lādzēnu ezeros tagad vēl var cerēt uz līni vai jātaupās nākamajai sezonai jau?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Viss joprojām notiek, un atkarīgs no meistarības.:))))) Diena no dienas ir ļoti atšķirīgas. Es pats darbojoties redzu, ka it kā tu dari visu pareizi un pat sēdi un baro vienā un tajā pašā vietā, bet šodien ir, savukārt rīt var būt pilnīgs abloms.:)))))) Drausmīgi kaprīza zivs. Viena nianse....nav jābrauc uz nakti. Tagad līnis te ņem pa dienu.

Atbildēts: 2.augusts 2019, 13:37 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Olcis

Sveiks! Vai līni un karūsu uz kukurūzas ķert var vai tas nav prātīgi

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Uz karūsām šī ēsma atbilst pilnībā visās ūdenskrātuvēs, bet līnim gan šī ēsma ir jāiepazīst. Ja kukurūzu ir konkrētā ūdenī izmantota kā iebarojamā barība uz citām zivīm, tad līnis šo ēsmu atpazīs un ņems.

Atbildēts: 1.augusts 2019, 08:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andriits

Sveiks! Kaadu piito auklu vari ieteikt uz liini? Un ja lieto pats piito, varbuut vari padaliities ar informaciju kadu pats lieto :)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Te man nāksies tevi apbēdināt, jo pīto auklu kā pamatauklu uz līni, es nelietoju, bet ja copēju izteikti zāļainā vietā, tad šad tad uzsienu kā pavadiņu. Resnums 0,10 mm. 4dzīslu, vai 8dzīslu nav nozīmes. Nozīme nav arī krāsai, bet rēķinies, ka pinas šāda pītās auklas pavadiņa daudz vairāk kā monofilā vai fluorkarbons.

Atbildēts: 28.jūlijs 2019, 08:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager