Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Saldsabols

Sveicināts. Kādu pludiņmakšķeri budžeta klases ieteiktu kā iesācējam? Cope ir plānota ezerā no laivas

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ar pludiņmakšķerēm ir tā, ka veikalos, vasaras otrajā pusē, izvēle ir pavisam niecīga. Pārsvarā palikušas ir dārgās copenes vai lētās "pātagas". Skatoties pēc sava naudas maciņa biezuma, noteikti makšķeri ( par cik viņa būs teleskops) izvelc visā garumā un paņemot rokās, pašūpini. Ja strādā viss kāts kā parabols, tad es neieteiktu tev tādu pirkt lai cik viņai būtu simpātiska cena vai "krāsojums".... Aukla pīsies ap spici, piecirst laicīgi nevarēsi un tā te varētu turpināt, bet iesaku izvēlēties kātu kam vispirms nostrādā tievais gals. Ar šādu kātu būs ērtāk strādāt. Vēl pievērs uzmanību auklas caurlaides riņķu daudzumam. Jo to ir vairāk, jo labāk.

Atbildēts: 28.jūlijs 2019, 08:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Olcis

Sveiks! Kur var nopirkt 5 gr lielās spalviņas - Rīga.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nemācēšu tev pateikt, jo Latvijas copes lietu veikalos iepērkos ļooooti reti.

Atbildēts: 26.jūlijs 2019, 17:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

LABDIEN. JAUTAJUMS PAR KARPAM. 2 REIZES KARPU DIKI LABI NOSTRADAJA PIRKTA KUKURUZA UN BARIBA. TRESAJA REIZE TIKA IZMANTOTA CITA VEIDA SALDA KUKURUZA UN BARIBA. PA VISU DIENU NEVIENA COPE. VAI IEMESLS BIJA BARIBAS UN CITAS KUKURUZAS IZMANTOSANA.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tu zini par karpu lietām labāk pajautā Aivaram. Es māku viņas noķert. zinu uz ko un kā, bet daudz precīzāk tev apskaidros Rudzinskis.

Atbildēts: 25.jūlijs 2019, 16:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā arcabalts

Sveiks Einār.Jautājums par līņiem.Rideļu ezers.Kā tu domā kur šobrīt līni meklēt no laivas vai no krasta.Braucu uz 3 dienām.Kādu tagad tu varētu man ieteikt barību priekš ši ezera.Kādiem aromātiem .Paldies par atbildi,

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Par šādu ezeru neko nezinu, vai pareizāk sakot, neesmu bijis. Ja jau uz trim dienām, tad gan var izvērsties :))))) Ņem jau ierastās līņu barības, sajauc 50 : 50 ar vietējo zemi, pieliec slieku atraktoru un vairāk ne ar ko neeksperimentē. Es tavā vietā izvēlētos kādas trīs vietas un tās iebarotu. Ja redzi daudz mazās zivis, tad barošana jāturpina, bet tas prasīs daudz iebarojamās barības:))))). Varbūt labāk izvēlies iebarošanu sākt ar vēlu vakara stundu, teiksim ap plkst. 21 un tad sagaidīt copi tumsā, bet ik pa brīdim uzbarojot to labāko momentu tu noteikti sagaidīsi rīta gaismai austot. Vismaz es tā darītu.

Atbildēts: 25.jūlijs 2019, 16:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kristaponkul

Sveiks! Doma ir pameginat noķert līni, ezera tur kur taisos barot ir apm 2m dziļš, varat vrb ko ieteikt kā labāk? Kādas barības utt.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pirmkārt, tev jāzina kāda ir attiecīgā ezerā gultne. Dziļumam, kas ir tavā gadījumā 2 metri, ir nozīme tikai un vienīgi iebarojamās barības sagatavošanā ( pēc barības bumbas konsistences). Respektīvi , jo seklāks, jo iebarojamās barības bumba ir mazāk cieta. Attiecībā uz pašām barībām, tad es izmantoju ļoti dažādas ieskaitot Traper, Salmo, Sensas, NG MIX, Dragon......Svarīgākais ir ko tu liec pie barības klāt un kādā daudzumā.

Atbildēts: 25.jūlijs 2019, 15:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MV-F

Sveicināts!

Jūs kārdreiz (kad strādājāt veikalā) tirgojāt COLMIC makšķerkātus.

Kāds veikals tos pašlaik tirgo un pie kā tos varētu pasūtīt.

Interesē bolonēze COLMIC FIUME 110-S Super light 7 m un 6m, vai COLMIC ROYAL 100-S Super light 7m un 6 m.

Paldies par atbildi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, tirgoju un patiešām labi kāti. Kalpo man vēl tagad un esmu ļoti apmierināts, bet diemžēl Latvijā, domāju, ka nevienam ar šo itāļu kompāniju sakaru nav. Nu vismaz neesmu dzirdējis. Iemesls varētu būt viens, ka ja ņem nelielā daudzumā produkciju, tad ir lielas cenas, ja kvantumā, tad var tirgoties. Mēs ņēmām daudz un prece patiešām bija un ir ļoti izcila!Cena gan, mazlietiņ kož...:)))))

Atbildēts: 17.jūlijs 2019, 12:52 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kkzev7

Sveicināti. Vai ir iespējams, ka iebarota vieta nostrādā pēc 20h? Vai pirmajā reizē aplaužoties jaunā vietā, nākošā reizē mēģināt citu pleķi meklēt vai turpināt turpat? Vai ar pašu vārītu putru(grūbas, dažādi putraimi) ir iespejams iekārdināt līni? Vai obligāti barības krāsai jasakarīt ar grunts krāsu? Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Par tevis nosauktajām stundām runājot iespējas ir ļoti daudz. Var trāpīt tā, ka nav pat jābaro, un vari nosēdēt uz iebarotas vietas vairākas dienas, bet rezultāta nav. Ar to gribu teikt, ka tev jābūt ņuham, ka līnis šajā vietā vispār ir. Ja ir, tad baro un gaidi, bet īpaši ar iebarošanu nesteidzies. Vienā reizē, vienā vietā iemet kādas 7 bumbas un pagaidi. Dzīvē tas reāli standartā izskatās tā, ka ja tu ap plkst 18 iebaroji, tad sāc copēt ap plkst. 22. Kaut kādam rezultātam ir jāparādās. Ja rezultāta nav, tad tas nebūt nenozīmē, ka līņu šeit nav. Ir jābūt burbuļošanai kas norāda līņu klātbūtni. Kas attiecas vasaras siltajā laikā uz grūbām, kviešiem, un citiem miltu izstrādājumiem, tad ja tu pie manis ar tādu iebarojamo barību parādītos, es tevi aizdzītu pie paša nelabā...:))))) Ūdens ir ļoti silts, bet šī barība jau pēc pāris stundām sāk ūdenī ieskābt. Pēc tam tu šajā vietā varēsi nerādīties vismaz 5 dienas. Iebarojamās barības krāsai gan vajadzētu pieskaņoties grunts nokrāsai. Ne asakas.

Atbildēts: 17.jūlijs 2019, 12:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashulis

Cik liela iespēja šadā laikā (ap 13C un palielu vēju) tikt pie zolīdas līņu copes?

Atbild Einārs Siliņš

Teikšu kā ir, ka diezgan vāja. Līnis rokas pa iebarojamo barību, bet nebarojas. Tam patīk smarža, bet nerosinās apetīte. Katrā gadījumā lomi ir švaki un ķeras tikai mazie ( ap 300 gr) līnēni. Taču vēl jau cope būs.:))))

Atbildēts: 7.jūlijs 2019, 08:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gkirsis

Sveiks,

Gribēju uzjautāt, makšķerējot Līņus ar slīdošo pludiņu un slīdošo svinu, cik tālu vajadzētu likt pirmo stoparu svinam no āķa un cik daudz ļaut svinam staigāt.

vai 5 gramu pludiņš nav pa smagu veiksmīgai līņu copei?

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Cik noprotu tad tu laikam pavadiņu nelieto. Neteikšu, ka tas ir nepareizi, jo katram ir savi uzskati un viedokļi. Savukārt par svina stoporēšanu un attālumu līdz āķim, var vadīties pēc pavadiņas garuma ko parasti lietojam balto zivju ķeršanā. Ja tev ir sekla vieta, pat līdz 0,5m, tad attālums var būt 30 cm. Īsāku gan nevajadzētu kaut tā arī būtu pamataukla. Ja dziļums ir lielāks, attālums no svina līdz āķim ir ne mazāks kā 0,5 m, un ne garāks par 0,8 m. Vienmēr pacenties paturēt prātā domu, ka lielākie līņi mājo tiešā zāles tuvumā un iekšpus tām. Tātad pirmais gājiens būs pa taisno zālē, bet tur ir visas iespējas līnim aptīt auklu ap zāļu stiebru. Patiesībā tāpēc jau arī lieto pavadiņas.:)))) 5 gr pludiņš ir vidējs smagums pludiņam līņu copē, un tātad ideāla, pareiza versija.

Atbildēts: 29.jūnijs 2019, 09:11 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā pops

Labdien Meistar. Jautāšu par Lobi. Maija mēnesī līņu cope bija laba, jūnijā pēdējās 3 copes reizes pa tukšo , barība ng+ zeme+ kāds tārps, ēsma pirktās sliekas,baltie, ap 18 esmu ezerā, iebaroju kādas 5-7 bumbas. Līdz 23 pat nesāk burbuļot, cenšos saprast kas par iemeslu neveiksmēm, es sliecos novelt vainu uz dendroniem,

jeb pirktajām sliekām, ļoti gribētu zināt Jūsu viedokli un ieteikumus!

Ne asakas

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Varu tev pateikt, ka neiespringsti, jo pilnīgi visās ūdenskrātuvēs, kur mājo līņi, šīm zivīm, kādā brīdī iestājas ēšanas pauze. Tas ir pilnīgi normāli, ka pat nedēļas divas kad iepriekš viss ir bijis kā ierasti labi, pēkšņi iestājas tukšums. Katrs aizdomājas par to, ko viņš nepareizi dara? Līnim, atšķirībā no līdakām, asariem, brekšiem, raudām.....nārsts ir pat mēneša un vairāk garumā. Tas gan nenozīmē, ka līnis šajā laikā neķeras, jo visa izmēra līņi reizē nenārsto. Līnis ir ļoti kaprīza zivs un te ir jāņem vērā arī trakās laika pārmaiņas Latvijā kad vienā dienā ir + 30, bet otrā + 15. Mainās atmosfēras spiediens un tas šai zivij nav pa prātam. Vēl ir variants ( ja ūdenskrātuve ir pēc lieluma kā Lobes ezers, tad iespējams, ka vajag krasi nomainīt copes vietu ezerā. Respektīvi kaut kur pavisam citā nostūrī un pēc iespējas tālāk no iepriekšējās vietas. Pamaini dziļumus, jo līnis nebūt nav super silta ūdens mīļotājs kā daudziem no mums šķiet.

Atbildēts: 29.jūnijs 2019, 09:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager