Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā rambo

Sveiks,pēdējā copē līņus ķēru uz vis parastāko spirāļbarotavas grunteni teikšu godīgi biju pārsteigts par labiem rezultātiem.Ar diviem kātiem viens pludiņš otra gruntene un kopā pa nakti uzglabājamā tīkliņā bija 29.līņi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Izcils rezultāts.

Atbildēts: 10.jūlijs 2018, 19:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rambo

Sveiks Eini jautāju tev varbūt ka zini atbildi.Es šogad makšķerējot līņus neesu noķēris nevienu ruduli.Iepriekšējos gadus nelika mieru.Runājot ar večiem tiem ar nav bijuši .Un tas ir vairākās ūdens tilpnēs.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu ko lai tev saka. Priecājies, ka tas asaku kamols tev nav klupis virsū pie līņu copes.:)))))) Es jau būtu pilnīgā starā, bet man gan viņi nav likuši miera, un pazuduši arī nekur nav, diemžēl. Taču lielie ruduļi nav nemaz tik smādējami. Jāmāk tikai pareizi sataisīt un nevis vienkārši uzmest uz pannas un izcept. Sakarā ar neierasto un ļoti agri uznākušo karstumu, piemēram, vēžiem gan daudzviet ir iznācis pēdējais rāpojums. Tas gan tā skumīgi. Piemēram Babītes ezerā ir vietas kur guļ kaudzēm vēžu čaulu, jo iekšpusi jau apēduši ciltsbrāļi.

Atbildēts: 10.jūlijs 2018, 10:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Sveiks,

šogad esi bijis uz Ladzēnu purvu? Ja esi, kādi rezultāti?

Un ko ieteiktu braucot tur pirmo reizi? Mērķis līnis

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Šogad neesmu tur bijis, jo dzīvojos pa Babītes ezeru, Ezerkrasti laivu bāzi. Vienkārši nesanāk laika. Taču saimnieks tur ir uzmeistarojis un ielicis ezerā vairākus pontonus no kuriem notiek līņu cope. Pontoni ir ļoti pareizi uztaisīti, jo ir klusi. Tie, mani paziņas, kas uz turieni ir devušies ir ļoti apmierināti. Līnis tiek nepārtraukti barots un turas šajās vietās kā piesiets. Tikai laicīgi jāuzzvana un šādas vietas jānorezervē.

Atbildēts: 7.jūlijs 2018, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks kadu eheloti ieteiktu pazudusu inventaru meklesanai dziluma 3-5mir vajadziba paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Uz šo jautājumu man gan nebūs atbildes, jo inventāru ar eholoti nekad neesmu meklējis. Kas pieder dzelmei, tas pieder dzelmei. Uzzvani cilvēkam kam ir lielāka saprašana par eholotēm pa m. 22190648.

Atbildēts: 1.jūlijs 2018, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andriits

Sveiki! Liinjus parasti kjeru uz pludinja , shovasar esmu izdomajis pamegjinat 1 makšķeri uz pludinja otru uz method feeder taalaka dziljaka distancee. Jautajums vai esi megjinajis lini kjert uz method federa un ko liec uz mata, ja boilinjas , tad kadas liinis atziist par labaam? Paldies ;)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Par līņu ķeršanu ar fīderi esmu jau daudz rakstījis. Kāpēc jāsarežģī lietas un jāķer līnis uz mata? Šo variantu gan neuzskatu par pareizu, jo tev, pie šādas ēsmas, būs līnis jāpieradina. Ja ir daudz brīva laika, konkrēta vieta, zini kas šajā ūdenskrātuvē līonim patīk un esi gatavs viņam, vispirms, iedot spaini konkrētas garšas un smaržas boilu, vari mēģināt. Es diez vai uz tādu kāzusu parakstītos, jo parasti uz līņiem dodos uz vienu dienas rītu, jeb vakaru. Man pietiek :)))) Ja par smaržām, tad vari mēģināt marcipānu vai piparu. Vienmēr, vairāk vai mazāk, bet stabili strādā sliekas atraktori vai pats tārps. Lai veicas.

Atbildēts: 29.jūnijs 2018, 11:49 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā jurciks66

Sveiki! Man ir viens jautājums, kas man jau kādu laiku neliek mieru. Jums tas gan jau šķitīs smieklīgs, bet nu tomēr riskēšu pajautāt - kā jūs domājat, vispār ir jēga doties copēt (ar domu par brekšiem) uz kādu svešu vietu bez jebkādas informācijas vai tajā brīdī zivis tur uzturas, vai kāds tur ir iebarojis, un taml.?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Neko smieklīgu es te neredzu. Pirmkārt, breksis ir Latvijā viena no tām zivīm kas mājo praktiski visās ūdenstilpnēs, ja vien tas nav piemājas dīķis 2 x 2 metru apmērā. Otrkārt, ja svešā vietā gribi tikt saprašanā kur breksis atrodams vispirms iemet vietas nosaukumu copeslietas.lv meklētājā. Varbūt kaut ko izmet no komentāru vidus, nu un protams, bez iebarošanas nez vai breksis tik ātri pienāks. Nu kaut kā tā. Tagad gan lielākajā Latvijas teritorijā breksis nārsto.

Atbildēts: 3.jūnijs 2018, 18:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks Einār.

Nopirku tavā veikalā leišu barību DEEPEX POPULAR FIDER 800g.Vai viņa strādā tikpat labi kā TRAPER FIDER jeb jāliek vairāk aromatizatori(ja jauc ar zemi 1/2?un vai TRAPER aromātus vaiNG MIX var jaukt?))))))) Iesvētiju jauno fīderi Volžanka4,20,180g,ar mīkstāko oriğinālo spici 90grami mkun 40 gramu barotavu rāda pat mazākā plicīša copi,600 gramu breksēns jau loka augšējo trešdaļu kāta))) Tu jau mani nobiedēji ka derēs tikai 5 kilo brekšiem un jūrai,grasījos pārdot)))! Paldies par atbildēm!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Labāk nobiedēt priekšlaicīgi nevis nobīties pēc tam kad jau kaut kas ir noticis.:)))))) Attiecībā uz aromātiem un barībām valda divejāds uzskats, jo divas versijas jau vien ir iespējamas.:)))) Es cenšos un praktiski šo kā likumu arī ievēroju, ka divu ražotāju produktu kopā nejaucu. Ir jāpiešaujas pie viena un jāstrādā ar barībām un aromātiem tikai ar vienu ražotāju. Salīdzināt Traperi ar Jaukas nevar. Trapers ir ķīmiskāks, Jaukas maigāks, un tas jau ir sen zināms. Aromatizatorus var lietot vienmēr, arī ziemā, bet jautājums, vai vajag? Tas ir jāizlemj pašam uz vietas. Es parasti sadalu iebarojamo barību divās daļās. Viena ir tikai ar zemi, bet otra ( arī kopā ar zemi) gaida kas notiks ūdenī ar to pirmo. Ja cope vāja, tad sāku aromatizēt. Vasarā noteikti saldā melase + konkrētai zivij domāts aromatizators. Bet nepārspīlē it īpaši ar ķiploku vai zemeni. Līnim, piemēram,tagad ļoti patīk marcipāns.

Atbildēts: 30.maijs 2018, 09:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Man ir īsais 2,80m austriešu fīderisVANGARD kuru pirku tavā pirmajă copes veikalā Makšķernieks))tam ir 3 spices ar testu/100/140/180/gr))pielăgoju Browning spices ar testu 1,5un2 oz ) sanāca jūtīga spice un ciets kāts)smagākas barotavas par50gr ar viņu nemetu)) spices ir stiklašķiedras:) Var mēğināt uzlikt Volžankai kādu M spici(50-60)gr.(stiklašķiedras)? Paldies par atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

Tu jau pats iedevi atbildi uz savu jautājumu :))))) ....."smagākas barotavas par 50 gr ar to nemetu". Ja tev pašam šķiet, ka tev ir tā ērti, tad kāda starpība kas tev ir rokās, lazda vai kombinēts makšķerkāts. Patiesībā, mēs te visi gudri runājam, dodam viens otram padomus, bet pati būtība slēpjas tevī pašā un tavā rīcībā. Ja tevi apmierina tas ar ko tu rīkojies un rezultāts, tad viss ir OK. Lai veicas un ne asakas!

Atbildēts: 25.maijs 2018, 12:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks! Par lētu naudu tiku pie fīdera Volžanka,4,20m,tests180, ir3spices,90/130/180/grami,vai viņam var likt kādu mīkstāku spici 2oz(56gr)(lai labāk redz copi)?

/Rakstīts ka fīderis izgatavots no ugļeplasțik(tā ir stiklašķiedra?///////Paldies par atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu ja uz brekšiem, tad ar šo testu laikam uz 5 kilogramīgiem...:)))))) Ja nopietni, tad īsteni labs šis kāts būs jūrai butēs. Burtiski ideāls! Breksim es tomēr izvēlētos ar gala testu ap 60 - 80 gr. Spicītes maiņa? Manuprāt sanāks tāds nesabalansēts hibrīts. Nekad neesmu tādā veidā mēģinājis mainīt kāta testāciju. Katram posmam ir paredzēta sava loma. Uzliekot 50 cm garu tievāku spicīti manuprāt tu iemetienā vai piecirtienā varētu viņu salauzt, jo pārējā fīdera daļa būs daudz neelastīgāka.

Atbildēts: 25.maijs 2018, 09:25 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā forsis

Sveiks.

Kā lietot zirņus kā ēsmu..svaigus,saldētus no burkām?Un ko tu vispār saki pa viņiem kā ēsmu?

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pirmkārt lieto tikai šķeltos zirņus. Iepakojumā gaiši zaļgani un dzeltenīgi. Uz āķa es viņus nelieku, bet iebarošanai noder ļoti labi. Ieber verdošā ūdenī un vāri kamēr ārējā daļa ir mīksta, bet iekšpuse paliek cieta. Vislabākais un efektīgākais moments ir kad zirņi ir izvārīti un uzreiz dodas ūdens virzienā.Vasarā, kad ūdens silts, nav ieteicams lietot lielā kvantumā vietās kur zivs var būt nelielā daudzumā.

Atbildēts: 20.maijs 2018, 16:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager