Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā copmans84

sveicinat kadu esmu varetu ieteikt doma aizlaist lidz ezeram raudas pakert gadas ka pienaak arii plakanie pagasnedel biju kautkas keraas iemetu bariibu 4xbumbinas mandariina lieluma viss aizbega ka arii pats pec 2st gaidiisanas ko ar barosanu vari ieteik ko izmantot???

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja doma par ēsmu vai copi ezerā, tagad, uz raudām, tad jābūt mājās daudz kaķiem, bet vispār viņi paliks tukšiem vēderiem....:)))) Protams, ir iespējams kaut kur aizbraukt un mēģināt ezeros noķert kādu raudiņu, bet tā būs tikai raudiņa kas vairāk paredzēta kā dzīvā zivtiņa plēsoņām. Ezeros baltā zivs ir ļoti neaktīva. Vienīgās versijas ir vietās kur strauji ienāk kanāli vai upes. Te vēl ir varianti. Es tev drīzāk ieteiktu meklēt laimi upēs. Turklāt te var straume arī nebūt. Raudas noteikti tusēs pa līčiem. Vēl labāk mesties ir uz rudens karūsām kanālos vai līčos kur ir tiešais savienojums ar jūru. Piemēram, nelielās ostiņas. Kas attiecas uz barošanu, tad labāk samaisi zemi kopā ar baltajiem un kapātām sliekām. Būs labāks rezultāts nekā ar gatavo iebarojamo barību, kaut gan, man protams, labāk būtu ja tu pirktu barību...:)))))

Atbildēts: 10.novembris 2017, 12:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurinieks

Sveiks, Eini!

Vai Ogres-Ikšķiles- "keguma apkārtnē ir kāda vieta , kur tagad ar mikrodžigu var atrst kādu asaru baru no krasta.Saprotu,ka vajag smilšainu grunti vai grunti bez dūņām.

Vai Saulkalnē Daugavā pie tās šķembu rūpnīcas, kur ir tādi kā līcīši, Ķeguma licensētā zona no krasta, Mežezers aiz Meža tehnikuma, Dubkalnu karjers, Selēku ezeriņš...?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tā reālākā vieta kur tu varētu pabiedēt asarus būtu Lobes ezers, bet tas neietilpst tevis nosauktajā posmā. Vēl asari ir lielākā skaitā sastopami Dubkalnu karjerā. Vismaz ziemā tie tur ir aktīvi un itin smukā izmērā. Saulkalnē.......jā, esam no ledus pa līča bedrēm vilkuši itin prāvus eksemplārus, bet neko neesmu dzirdējis, ka tie tur būtu arī patreiz. Ārā no rūpnīcas līča, Daugavā, tur gan no laivas var strīpainos atrast. Par Selēkām vari aizmirst tur nekā nopietna nav. Aiz Meža teh. it kā ir dzirdēts, ka kaut kas ir noķerts, bet atkal jāsaka, ka ja gribi baudīt dabu, tad ok, bet tā.....:))))) Ķeguma licencētajā zonā asariem nepatīk uzturēties dēļ lielās straumes. Tur drīzāk ir patreiz sastopami zandarti, līdakas, vēdzeles.

Atbildēts: 8.novembris 2017, 12:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Labdien Einār.

Copēju raudas M.Juglâ ar pludiņu(straumes pluds,1slīdošais svins,pavada 50-80cm.āķi Owner12-16n(ar pieturēšanu,bolonēzi)copes realizācija švaka1:3

Kādu sistēmu tu ieteiktu,vairākus svinus,garākas-īsākas pavadas?

Paldies par atbildi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es gan īsti nezinu cik tavā vietā ir liela straume un saprotams, ka to arī nevar tā aprakstīt, taču šim apstāklim ir liela nozīme. No tā izriet pludiņa lielums pēc gramiem. Tāpat svarīgs ir dziļums. Es tavā vietā neliktu vienu slīdošo svinu, bet gan pamatsvinu ( slīdošo) nostoporētu ( stopors zem svina) uz pamatauklas un no tā uz leju, ik pa 15 cm nostiprinātu kādas divas, trīs skrotis un tad pavadiņu metra garumā. Taču atkārtojos, ka nezinu kāds tev tur dziļums un straume. Vēl ņem vērā, ka rudenī rauda ir daudz uzmanīgāka kā pavasarī kad iet uz nārstu, un līdz ar to kaprīzāka. Nepārspīlē ar ēsmu uz āķa, jo bieži vien pietiek ar vienu vārītu grūbu.

Atbildēts: 15.oktobris 2017, 10:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dizuks

Sveicināts, noskatījos raidījumu Makšķerē ar Olti. Vai tad 4 kāti ir atļauti jūrā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Visticamākais, ka tas bija kāda iepriekšējā gada raidījuma atkārtojums. Tad vēl varēja ar četriem kātiem un uz katra pa diviem āķiem. Tajā pat laikā es nekad jūrā neesmu vienlaicīgi copējis ar 4 kātiem.....Neredzu jēgu šādam pasākumam.

Atbildēts: 15.oktobris 2017, 10:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā shmidzis

Sveiki ekspert,

Jautājums par līņiem, vai šie vēl ir aktīvi vai arī pamazām gatavojas ziemas atpūtai?

Brīvdienās apmeklēšu ezeru, kurā vasaras sākumā viņi ķērās, gribēju saprast, vai ir vērts viņus meklēt parastajās vietās, kur viņi bija un vai nav barībai, ēsmai kaut kas rudenim specifisks?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Līņu barībai rudenī nekas specifisks nav. Viss atkarīgs no noteiktās ūdenskrātuves ūdens temperatūras. Naktis tagad palikušas vēsas un maz ticams, ka tev kas izdosies. Protams, ir piedzīvoti dažādi brīnumi un pilnībā iespējams, ka kāds tomēr vēl piesakās. Man ir gadījies līni izvilkt vēl oktobrī, bet ne jau speciāli sēžot un viņu gaidot:))))) Tā kā......:)))))), es domāju, ka līņu puikas un meitas ir jau uz ziemas guļu.

Atbildēts: 7.septembris 2017, 17:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salis25

vel jautajums ko jus sakat par baribu Dragon elite

Atbild Einārs Siliņš

Laba barība. Es ar to strādāju no brīža kad tā parādījās Latvijā. Ļoti līdzīga Traper barībai.

Atbildēts: 3.septembris 2017, 15:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurciks66

Sveiki, Varbūt zinat kā gāja copes sacensībās Daugavā pie Ikšķiles? Jūsu veikaliņā manīju lapiņas ar reklāmu, bet man tā vieta nešķiet perspektīva, tāpēc nepieteicos. Kā jums šķiet? Vakar vakarā tur neviena cilvēka nebija...

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Lielākā zivs 1,2 kg breksis. Bonusiņi līdz 600 gr, bet pārsvarā pliči līdz 300 gr. Ļoti laba sacensību vieta, jo zivis bija visiem un 6 stundās vinnēja ar 8,2 kg. Taču šī nav tāda īsta vieta brekšu copei rudens pusē. Te ir izcili pavasarī, tūlīt pēc paliem. Tagad lielais breksis ir tieši pretējā krastā, kur tek vecā upes gultne un mazliet uz leju.

Atbildēts: 21.augusts 2017, 16:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marex1

Sveiki!

Kāda barība baltajām zivīm ir visuniversālākā, vai kombikorms (kāds tieši) un kā viņu pareizi sagatavot?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Baltajām zivīm visuniversālākā barība ir barība zem nosaukuma Universālā. Kombikorms var būt Straumes vai Dobeles Dzirnavnieka.

Atbildēts: 21.augusts 2017, 12:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Trasts

3,9m fīrers ir kādi piedāvājumi, 100gr.Ar kādiem ķer pats.

Atbild Einārs Siliņš

Fīderu klāsts ir piedāvājumā ļoti labs, liels un bez īpašiem brāķiem, ja vien tu nepērc šo kātu cenā kaut kur ap 30 eur ( bez atlaidēm). Pašam ir.......laikam 14 kāti. Nereklamēšu nevienu, bet no labākajiem ir Colmic ko tu Latvijā diez vai dabūsi. Uz breksi neeju ar lielākiem gramiem par 80, ja vien nav copes vietā lielāka straume. Pārējie ir jūrai, līnim, karpai vai copei uz plēsoņu ar dzīvo zivtiņu. Optimālā cena veikalos, pēc kā vadīties, ir aptuveni 60 - 70 eur. Protams, acīm arī ir jābūt pieres daļā, un vēlams smadzenēm nebūt uz paģirām......:))))))

Atbildēts: 21.augusts 2017, 11:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jaanis93

Sveiks Eini.

Varbūt zini kur var iegādāties straumes ''plakanos pludus? Izrakāju visu internet veikalus nekā((. Pats dzīvoju Latgalē šeit nekā nav(( mazie veikaliņi neko neieved(( esmu kokrētā izmisumā.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja iznāk braukt cauri Ogrei, tad ieskrien T/C Dauga. Te ir Copes Lietas pie Eiņa.....Gan jau tev kaut ko piemeklēšu.

Atbildēts: 18.augusts 2017, 16:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager