Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā lucius2

Labdien Einār

Kad hes remonta laikā uzturēs zemo ūdens līmeni,nogaidīt

pāris dienas pēc līmeņa krišanās lai zivis pierod(ar fìderi uz breksi)?

Ja krasta kante vairs netraucē var mēğināt tuvākā distancē par 40m(parastajā lìmenī dziļums 10-12m)?

Paldies par atbildi

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, parasti šādos gadījumos der vismaz dienas trīs nogaidīt, jo zivīm šādas situācijas nepatīk. Viss saistīts ar spiediena maiņām un tām ir ar jauno situāciju jāaprod. Kas attiecas uz tiem metriem, tad tas ir stipri individuāli katrai copes vietai. Es parasti neko nemainu un turpinu savā ierastajā attālumā no krasta kāds tas ir arī pie augsta ūdens līmeņa.

Atbildēts: 6.augusts 2017, 18:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā uniks

Un vēl viens jautājums, esmu šogad nobriedis iegādāties kaut cik normālus jūras kātus bušu copei, varbūt vari ieteikt, vai arī sarunāt ar Tevīm, ka nokomplektēsi trīs komplektus ar visām sistēmām savā veikalā un cik naudiņās tas varētu izmaksāt?

Atbild Einārs Siliņš

Tad tev ir man jāuzzvana, jo izdarīt var visu, bet man ir šis tas jāzina par tavām vēlmēm. 25407660

Atbildēts: 1.augusts 2017, 12:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuldiga12

Sveiki! Kādi būtu breksu copes pamati kur breksi meklet ? Kā jamekle vietu upē kur tad varetu but vai japievilina? Un vai abavā ir vērts maz mēğinat?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pārsvarā breksis dzīvojas pa kantīm un pēc iespējas mierīgākos ūdeņos. Tas ir ja runājam par upēm. Piemēram, Daugavā un Lielupē visierastākās vietas ir tūlīt aiz zāļu joslas. Ir gan izņēmumi, jo pats copēju vietā kur no zālēm nav ne vēsts, ir aptuveni 6 metri dziļums, bet šī vieta tiek nemitīgi barota :))))). Breksi, pie regulāras iebarošanas, ir ļoti viegli piesiet. Par Abavas brekšiem, patreizējā brīdī, man ir grūti ko teikt. Nezinu vai viņi vasarā šajā upē ir vai nav. Tas, ka šī zivs Abavā ienāk pavasarī no Ventas, tas gan ir fakts un ienāk ļoti daudz tāpat kā vimbas. Vimbas, viena daļa paliek un ir arī vēl tagad. Tikai jāmeklē bedres.

Atbildēts: 30.jūlijs 2017, 11:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā susuris

Labdien !

Uzmanīgi lasīju Noteikumus , bet skaidru atbildi neguvu. Varbūt vari līdzēt ar skaidrojumu . Divi makšķernieki , katrs savā upes krastā ar makšķeri , bet auklas sasietas , pa vidu pavada , kurai galā uz āķa sienāzis . Kaut kad sen Noteikumos šāda metode skaidri bija ierakstīta liegto skaitā , kā ir tagad tā arī nesapratu . Diskusijas par likumu interpretāciju ar inspekciju nevēlos veikt , bet reizi vasarā ir vēlme noķert lielo sapalu . Saka jau , ka nav muļķīgu jautājumu , muļķīgi ir izlikties zinam .

Paldies .

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, kādreiz šī metode bija aizliegta, bet tagad pilnīgi legāla.

Atbildēts: 30.jūlijs 2017, 11:02 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ilgezeem

Labdien, Einār.

Esmu pārlasījis tevis rakstītās atbildes, manuprāt, ir nelielas pretrunas atbildēs. Jautājums par iebarošanu. Vairākās atbildēs esi minējis, ka barība, kas ieskābst atbaida zivis.

Kā galvenos skābējus esi minējis, piena produktus, grūbas, kviešus, miežus, aizas. Tajā pašā laikā kā iebarošanas ekonomisko galu esi minējis ķieģelīti, zivju kombinēto barību, rīvmaizi, trušu barību (presēts siens?) un iebarojamās gatavās barības.

Tajā pašā laikā arī nosauktie vēlamie produkti satur graudaugus, ko esi minējis kā skābšanas veicinātājus.

Manuprāt skābst tikai piens, pārējie produti varētu pūt, trūdēt, rūgt. Ja runa ir par trūdēšanu un pūšanu, tad tas, manuprāt, ir dabīgi. Ūdenszāle jau arī pūst, no kā veidojas dūņas un sapropelis.

Piekrītu par piena produktiem, kas nav īpaši dabīgs ūdens produkts, arī raugs, kas ir maizē īsti nav pieskaitāms pie ūdens vides, bet dabīgiem augiem, manuprāt, nevajadzētu bojāt copes vietu.

Cepumi, manna, gatavās barības arī ir graudaugu subprodukts, plus vēl cukurs. Lasot izklausās, ka kaut kas nelīmējas kopā. Vai arī tiek izmantoti nekorekti apzīmējumi un termini.

Kā vispār ir ar cukuru? Cepumi, maize arī satur cukuru. Ir labs konservants. Ko tu saki par cukuru? Iekonservēsim dīķus?

Paldies. Lasu ar ziņkāri tavas atbildes, interesanti, plus vēl humora deva. Vienu grāmatu arī esmu izlasījis. Tā turpini!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja neskaita augšējo rindkopu "Labdien Einār", tad tev ir praktiski astoņas versijas par un pret. Tagad man uz tām ir jāatbild? Tik daudz izdzert es nevaru....:)))))) Šitādas mokas es pieņemu pirmo un pēdējo reizi. Pie reizes atvainojos, ka tik ilgi neatbildēju uz jautājumiem. Biju jūrā. Ģimenes pasākums un ģimeņu salidojums. Rezultātu var redzēt pie manis "feisbukā" kaut gan copēt man netika ļauts, bet es brīžiem aizmuku.:))))) Nu tad par lietu, bet ļoti minimālā izskaidrojumā. Viss, ko tu minēji ir labs, jo zivis to ēd!!!!!!!!!!!!!!! Tā nav ņirgāšanās, bet gan fakts, ka ja tu zini cik daudz ko un kur pielietot, tad viss nostrādās pareizi. Tagad tu man noteikti adresēsi tekstiņu: O, gudrinieks. Visu pareizi un būs OK. Kāds tad ir tas ok???? Es tev pateikšu ļoti vienkārši. Ja tev ir vieta, jebkurā ūdenskrātuvē, kur tu copē viens pats, tad gāz iekšā ūdenī jebkāda veida barību taču iezīmē vietu kur un ko tu esi iebēris. Turklāt cik daudz....:)))) Ja tu pārbarosi ar graudaugu daļām, tad nākamajā dienā, vai vēl pēc kādas tu tur varēsi iesēt zālāju.......zivju nebūs, bet varbūt trīs raudiņas ar pličuku kā smagsvaru. Ja tu strādā publiskā lauciņā, tad rēķinies ar to, ka tu vari trāpīt uz vietu kur kāds būs iebēris spaini sutinātas grūbas ( tas pie tā joka, ka ūdens temperatūra stāvošā ūdenī būs ap 20 - 22 grādi ). Mēs te runājam par vasara, vai ne? Zivīm vēderi pilni un āmen. BAIGI JAU HAOTISKI TĀ VISA MANA ATBILDE TE SANĀK, BET.... Tagad par veikalos nopērkamo gatavo barību. Te nepārprotami galveno daļu ieņem cemupi. Dažādi cepumi. Rūgti, saldi, piparoti, rupjāk vai smalkāk malti, malti kopā ar dažādiem citiem izstrādājumiem kā kaņepes ( maltas, negrauzdētas, grauzdētas, plaucētas, smalki maltas, rupji maltas.....), koriandrs, pipari, dažāda veida sēklas, augu garšvielas.....MAN TE TURPINĀT?????????? Dažādajiem produktiem, ko dodam zivīm, ir dažāda versija ko pielietot tieši tajā un ne citādā brīdī. Te jau ir tā fiška kāpēc sporta makšķernieki vienmēr izvilks vairāk baltās zivis nevis ikdienas copmanis. Pie sporta makšķerniekiem gan ir pieskaitāmi tie kas mačos startē vismaz piecus gadus un intensīvi. Turklāt komandā. Kāpēc komandā? ļoti daudz informācijas, jo visi strādā komandas labā. Tie kas darbojas individuāli, info iegūs ļoti ilgā posmā. Atvaino, es neņemšos vairs neko pārlasīt. Zinu, ka neesmu tev atbildējis uz kaudzi novērojumiem, bet ja ir vēlme kaut ko zināt tiešāk, tad raksti tā mērenāk...:))))) Ne asakas tev un visiem. Starp citu bute iet un ļoti laba bute iet!!!!

Atbildēts: 21.jūlijs 2017, 20:32 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Labdien Einār. 1.Kādu sistēmu fīderim pats lieto Daugavā ,slīdošo vai fiksēto ,kura labāka straumei :nesimetriskā cilpa vai paternosteris(ja ķer ar monofilo auklu)? 2.Ķerot breksi Daugavā esi mēğinājis ēsmu mērcēt dipâ ,vai uzlabojas cope un kādi aromāti labāk

strādā? Paldies par atbildi

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pie manis Ogrē, T/C Dauga var nopirkt manis taisītās fīdersistēmas. Es tās visas sienu ar savām rokām. Līdz ar to ir arī zināma garantija. Zināma, tāpēc, ka nevaru garantēt materiālu kvalitāti, jo pats jau viņu neražoju, bet cenšos izvēlēties to labāko. Patreiz ir tā, ka daudzi copmaņi grib izmēģināt ko tad esmu sasējis...:)))). Sistēmas ir caur pretsavērpēja plastmasas kājiņu ar, un bez fīdergumijas. Tātad nekādas īpašas gudrības....:))))), ja neskaita visu ko var apskaitīt ap pavadiņu, āķi, pašu sistēmu un visādiem štrunta materiālu garumiem. Ja gribi kaut ko izmēģināt, tad raksti. Par Dipiem un citiem aromātiem varu teikt tikai vienu, ka tie strādā. Ir jāzin kā pielietot. Tas nāk no pieredzes un tagad tev pateikt kā un ko, un kādā daudzumā, kurā brīdī, pie kāda dziļuma, uz kādu zivi, un kādu ēsmu...... Atvaino, tas nav tik vienkārši. Saki kaut ko konkrētāk. Zivs, upe vai ezers, dziļums......Ar to arī pietiktu.

Atbildēts: 21.jūlijs 2017, 19:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.

Kādu pavadiņu izmanto līņu copei?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vari izmantot pīto no 0.10 - 0,12 mm Vari monofilo auklu no 0,16 - 0,2 mm. Vismaz tā daru es. Vari lietot resnākas auklas, bet tad rēķinies, ka zivs var pēkšņi kļūt ļoti kaprīza.:)))

Atbildēts: 14.jūlijs 2017, 19:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lacic

Sveiks Einār! Varbūt vari ieteikt kātu un spoli ar kopējo budžetu 100eur? Kātu domāju rudenī, kādu reizi izbraukt butēs un savu reizi uz pludu pasēdēt, kaut ko universālaku.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Mjā, smagu uzdevumu man iedevi. Ar vienu kātu uz butēm jūrā un ar to pašu pludam. Vienīgais, ko varu tev ieteikt ir aptuveni 420 cm garš fīders. Vismaz spiecīte būs tievāka, bet pietiekoši izturīga arī jūras svinam kas nebūs smagāks par kādiem 90 gr. Fīders jāņem daudz maz kvalitatīvs. Izvēle ir veikalos liela, bet tests pietiks ar 120 gr. Nu kaut kā tā, bet vispār šādi tie divi zaķi nešaujas.:)))))))

Atbildēts: 12.jūlijs 2017, 12:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.

Vai nārsta laikā var cerēt uz līni?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Protams, jo visi līņi, pat vienā ezerā, nenārsto reizē.

Atbildēts: 12.jūlijs 2017, 11:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Kas labs vecmniekos notiek? Kā līņi?

Tur parasti uz līņiem no laivām vai vairāk no krasta?

Atbild Einārs Siliņš

Šis gads ar līņiem visur ir dīvains. Nepastāvīgie laika apstākļi dara savu. Var, vienā un tajā pašā vietā, atrauties pa skaisto, lai nākamajā naktī paliktu tukšā, un neredzot pat nevienu copi. Es, atklāti sakot neiespringstu, bet gan gaidu ierasto jūlija siltumu......:)))) Drīzāk vaktēju laiku jūras piekrastē, jo butes ir jau klāt. Pārbaudīju personīgi.

Atbildēts: 4.jūlijs 2017, 15:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager