Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Roberts74

Labdien Einar.Ja taisa baribu breksim un grib pielikt klat vel mušu kapurus.Tos plaucet vai dzivus likt klat.Un kapec viens vai otrs variants?Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es baltos plaucēju. Varētu piekrist tam faktoram, ka nav tā īsti vairs dzīvā tārpa efekta, bet uz gultnes irstot barības bumbai ļoti daudzi kāpuri zibenīgi ierokas gultnē. Tātad efekts ļoti mazs.

Atbildēts: 3.jūlijs 2017, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salvis333

Sveiks,

Jautājums- Lobes ezerā ar savu laivu var braukt?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nē nevar.

Atbildēts: 3.jūlijs 2017, 10:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuldiga12

Sveiki! Karūsu dīķī ķerot karusas ķeras tikai sīkās tās tur ir biezā slānī. Kā varētu atlasīt tikai lielās karusas? Vai to ir iespejams izdarit?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vēl jau tikai derētu zināt vai tās lielās vispār šajā dīķī ir.:))))) Varbūt tā arī tas lielums pie kādiem 200 gr apstājas, jo ir liela pārapdzīvotība. Ja tomēr ir karūsas, kā karūsas, ap 500 gr, tad vienīgais ko tev varu ieteiktpieradini pie kukurūzas un tad uz tās arī ķer. Uz āķa liec kādas divus, trīs palielus graudus lai mazās netiek klāt. Vari mēģināt uz 8 - 10 mm lielām boilām. Tās arī mazās neapēdīs. Vēl ir variants mēģināt tumsā, tad arī mazās nav vairs tik aktīvas.

Atbildēts: 28.jūnijs 2017, 10:54 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marcus32011

Sveiks Einār vari ludzu uzraksta savu gramatu nosaukumus. Velos Vinas visas iegadaties Jo cik noprotu tev Vinas ir vairaki sarakstitas. Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Grāmatas ir divas. Makšķernieka Dienasgrāmata ( es gan viņu vairs grāmatnīcās neredzu, bet ne jau visas esmu apskrējis :)))))) ). Copes meistara padomi. Tā ir šogad iznākusi grāmata un ir vismaz J.Rozes grāmatnīcās redzēta.

Atbildēts: 28.jūnijs 2017, 10:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus32011

Velviens jautajums uzradas un Ari palidzibas meklejums, vai vari ieteiktu Kadu katu man iegadaties pludin makskeresanai linim un ari baltai zivij. Zivis no 0kg-2kg plus minus.bet Velos katu ar kuru ir bauda vilkt zivi. Velos lai jutu vairak uz rokas zivi velkot.jo sobrid es uzskatu Ka mans kats ir bomis Jo ir no leta gala bez nosaukumus:) un biezi vien izmantoju feeder katu pludinam bet tagad esmu nobriedis Ka gribu sev labu pludin makskeres katu. Distance kada Velos makskeret ir plus minus 3m-10m parsvara no laipas. Bet tiesam Velos katu kas stradaju labi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Man pašam uz līņiem ir 5 un 6 metrīgi kāti ar testiem no 10 - 40 gr. līdz 30 - 70 gr. Vispār ar šādām pludiņmakšķerēm ir lielas problēmas. Es pat īsti nezinu kāpēc ir tik minimāls piedāvājums no Eiropas ražotājiem. Turklāt pats interesantākais moments ir saistīts ar to, ka ja kāds līdzīgs kāts kaut kur parādās, tā nākamajā gadā tas jau tiek noņemts no ražošanas. Tā kā būs vien jāstaigā pa bodēm un jāmeklē kas piemērots. Patreiz ir arī veikalā 6 m karbons ar testu 10 - 40 gr.

Atbildēts: 28.jūnijs 2017, 10:44 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā krabis93

Sveiks Eini!

Ir doma paķert sapalus un meženes. Iegādājos sbirulino pludu peldošo un mačkātu 3,9 un un auklu 0,22mm pamata un 0,18 un 0,14 pavadiņām. Kā pareizi uzsiet sistēmu? Un kāda izmēra āķus izmantot. Par ēsmu gribu izmantot mājvaboles. Un atvaino ja jautājums ir muļķīgs pirmo reiz vēlos pamēģināt kēt ar šada tipa pludiem.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Lai mums te nav jāmokās, es tev uzreiz pateikšu konkrētu atbildi. Ieej google, uzraksti sbirulino pludi un tev izmetīs dažādas versijas kā siet, kā copēt, arī vizuālās foto lietas un tā tālāk, jo ja man par šo metodi jāsāk rakstīt, tad jāņem būs darbā brīvdiena :)))) Lai veicas un ne asakas.

Atbildēts: 21.jūnijs 2017, 15:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus32011

Einār man vel sads jautajums intrese, esmu lasjis dazus rakstus kur apgalvo,ka linim bariba vai peletes ar zemenu aromatu esot Ka kakim balderjani. Vai ta ir taisniba. Vai tas tikai arpus latvijas robezam darbojas.

Atbild Einārs Siliņš

Nu uz šo jautājumu es tev neko atbildēt nevarēšu. Man ir pirmā dzirdēšana, ka līnim garšo zemenes :))))) Ja tā nopietnāk, tad labāk pievērs uzmanību smalkiem pipariem, vai marcipānam. Divi atšķirīgi produkti, bet pats esmu pārbaudījis. Strādā.

Atbildēts: 21.jūnijs 2017, 15:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karusa112

Sveiks!

Gribētu zināt tavas domas par sensas barībām. Konkrētāk par sensas līņu barību. Vai būtu vērts maksāt to naudu par to barību.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, varu tev pateikt, ka Sensas barība ir patiešām laba produkcija, jo pats to esmu daudzus gadus izmantojis sporta makšķerēšanā. Taču nekad nelieto vienu pašu vienkārši atjauktu ar ūdeni. Tad būs auzas. Cena protams, kož....:)))))

Atbildēts: 21.jūnijs 2017, 15:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuldiga12

Abavā aiz rumbas ir paplatinajums kur ir liels dziļums vismaz 10m vai tadā dziļumā kur nav daudz zāļu un gultne ir plienaina ir iespejams ķert lidakas uz dzīvo ēsmu ? Vienkarši esmu noverojis kad tur uzturas lielas lidakas un ar spiningu meģinajumi bija nesekmigi ķeras tikai mazas un asari.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Šajā vietā vislabākā cope ir pavasarī un rudenī uz vēdzelēm. Man gan šķiet, ka ar to dziļumu tu mazliet pārspīlē, bet lai nu paliek, jo dziļums tur tiešām ir, bet ne 10 metri. Uz dzīvo, ķerot līdakas, vienmēr būs labāks rezultāts nekā mētājot dažādus mānekļus. Tas ir bijis jebkurā ūdenskrātuvē.

Atbildēts: 21.jūnijs 2017, 15:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus32011

Paldies par atbildu. Nu man ta līnu Vieta ir mazina izmantoju tikai vienu Katu tur Jo makskereju no laipas uz niedru sturi kur ir lodzins 1,5×1,5m un apkart ir lepes. Sika zivs ir daudz saja ezera . Tad man intrese jautajums sads cik Tu ieteiktu jauk dazadas līnu baribas kopa viena reize.piemeram ja man ir 8 dazadas pakas ar linu baribu. Jaukt kopa visas? Nu es nedomaju visas pakas tilpuma bet par dazadibu.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu lūk tagad jau viss skaidrāks top :)))) Logs pietiekošs, lēpes apkārt, tas ok. Ja ir daudz sīkzivs, tad tā tāda standarta situācija un nav par ko uztraukties, kā vienīgi par faktu, ka būs nepieciešams daudz ēsmas. Ja vari pa laipu pārvietoties klusām, tad iebaro ar viena veida ēsmu ( aptuveni 7 - 8 bumbas ap plkst. 18), un tin kājas uz mājām pirms Jāņu zālīti pļaut. Atnāc ap plkst. 22. Pavēro ūdens virsmu. Ja ik pa mirklim parādās kādi burbuļi, tad papildu iebarošanu neveic, bet sāc copi. Ja savukārt pa ūdens virsmu valda pilnīgs miers, tad mēģini uzbarot vietu ar dažām ātri šķīstošām bumbām un sāc uzreiz copi. Nekad, ne pievienas zivs makšķerēšanas necenties jaukt kopā dažādu ražotāju barības. Vari jaukt kopā viena ražotāja dažādas versijas, bet pat aromatizatorus centies pielietot tikai tos ko ražojis viens ražotājs.

Atbildēts: 19.jūnijs 2017, 17:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager