Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā durixxxx

Sveiks!Nav jau vairs īstais laiks jautāt,bet vai ir pieejamas spicītes fīderiem Jūsu veikalā,ja ir, tad cik tās aptuveni maksā?paldies jau iepriekš

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ir spices veikalā un cenas grozās ap 4 latiem, ja vien derēs izmērs......

Atbildēts: 2.novembris 2012, 08:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copmanis6

Sveiki. Varbut varat dot padomu,kur varētu iegādāties SHIMANO TECHNIUM DF AX spici. Liepājas veikalos atbildēja nevarēs palidzēt...

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Vienīgā versija, manuprāt, ir pasūtīt, jo citādi nekur tās spices tā nemētājas. Ieej Google, uzklikšķini SIA Normark Latvija un tur būtu jābūt kontakttālrunim.

Atbildēts: 2.novembris 2012, 08:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cure

Sveiks!

Ir kada jedziga spolite colmic prieks mikro jiga liidz 2500?? :)

un kaadas naudas?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ja tieši no Colmic, tad nekāds plašais sortiments nav palicis. Drake 2500 Ls 39, pārējie lētāki. Taču ir citi brendi un iesaku izmantot situāciju, jo sākot ar šo dienu Albakorā visai vasaras precei ir līdz 60% atlaides. Spolēm no 30 - 50%.

Atbildēts: 1.novembris 2012, 15:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kraft

Čau Eini!

Bušu sitēmai ar metāla pleciņu cik garu pavadiņu tu liec? Tik lai neķeras savā starpā, jeb ir kāda nianse garumos bez tā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ja metāla pleciņš ir garais ( ap 17 - 20 cm) tad pavadiņu lieku aptuveni 10 cm, bet ja īsais tad tik garu lai āķis neaizsniegtu pamatauklu.

Atbildēts: 1.novembris 2012, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis11600

Sveiks!

Vai tagad ir jēga ogres upē Ogres pilsētas teritorijā pie dzelzceļa tilta copēt ar fīderi vai ir cerības noķert kādu breksi vai asari un cik smagu barotavu izmantot. Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu lielas jēgas nebūs. Drīzāk pamētā špini upē ap Kartona fabrikas dambja rajonu. Tur piektdien viens vīrs nepilnās pāris stundās izvilka 5 mēra līdakas. Uz breksi labāk ir sēdēt pie šosejas tilta kreisajā krastā. Tur veči visu vasaru baro un šo to arī noķer.

Atbildēts: 22.oktobris 2012, 08:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaspi45

Jautājums Eināram.

Pagrozīju šodien iepirkto spoli un atzinu par labu esam, papildus protams, jau virtuāli domās metu ēsmu iekšā :) Un tad padomāju par vienu lietu:

Vējš

parasti labākie lomi man ir bijuši(Norma un padalos ar ne tik veiksmīgiem ceļa biedriem), kad vējš no krasta pūš, it kā pareizais ir no jūras un vēl viena sakarība, ka tajās reizēs loms ir bijis tādās vietās, kur ir lielāki sēkļi pie krasta un dziļums pēc kartes ir zem metra. Vai butes tādos laika apstākļos salīstu "sauļoties" tādos?

Atbild Einārs Siliņš

Spolīte ir Ok. Tā teikt vidējā klase, kas jūrai ir ļoti laba un stabila ar īpašu pārklājumu lai sāls nesaēstu jau pirmajos gados.

Attiecībā par vējiem. Esmu daudz kur un daudz rakstijis, ka vēja ietekme uz copi jūrā ir tajā brīdī kad ir vētras spēks. Nav prāta darbs iet uz butēm tūlīt pēc vētras, jo visa piekraste ir sabangota jūra ir kāpās un notiek vairāk vai mazāk lielāki bēgumi. Butēm tas ne parāk patīk. Ja jūra stāv mierā jau vismaz trīs dienas, tad ir svarīgi atrast pareizo vietu kur ir plekstes nostājušās. Tas var būt pat simts metru robežās pa labi vai pa kreisi. Ir tikai tā vieta jāsameklē.

Par sēkļu faktoru. Kur vietējie liek tīklus? Uz sēkļiem. Bet makšķerēt labāk ir pirms sēkļiem. Kāpēc? Tāpēc, ka baroties bute nāk aiz sēkļa, jo tur sakoncentrējas mazie gliemezīši, taču lai tur plekste tiktu tai jāšķērso sēklis......tatad?..:))))

Atbildēts: 18.oktobris 2012, 11:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zipcs

Sveiki! Jautājums Uģim.

1.Vai ar šo zipbaitu varētu samērā labi ķert meženes, jo tas ir ar ļoti labām lidošanas īpašībām, noskatijos čomam tādu un uzreiz iedomājos par meženēm, jo viņš vislabāk spēlēja ātri tvičots. Doma ir ar viņu ķert tikai Daugavā. Varbūt vari kaut ko pastāstīt par viņu.

2. Kādas krāsas labāk patīk meženēm-spilgtās vai tomēr dabīgie toņi?

http://www.rybalkashop.ru/index.php?productID=24942

Atbild Einārs Siliņš

Ar šo mānekli, meženes vari droši ķert vietās kur ir spēcīga straume. Tākā zem hesiem būs ko darīt, ražots šis māneklis ir lašveidīgo zivju ķersanai vietās kur ir ļoti spēcīga straume. Es personīgi priekšroku dodu dabīgajām krāsām, bet nekad nevar zināt!!!

Atbildēts: 16.oktobris 2012, 10:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DanielsB

Sveiks. Tagad sāksies vēdzeļu cope un gribēju paprasīt uz ko labāk ķert vēdzeles? Ķeršu Bārtas upē ar grunteni gan pa nakti , gan pa dienu?

un ko darīt ja atstāju grunteni uz nakti , lai zivs no rīta būtu uz āķa? ir kādi ieteikumi?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nekādas īpašas atšķirības vēdzeļu copē, pa dažādām upēm, nav. Ar ēsmu gan var variēt. Bārtas upē, vismaz ziemā, labi strādā raudu fileja. Es gan domāju, ka tagad viņai var droši dot visu pēc kārtas. Tā teikt eksperimentēt. Citreiz ļooooti labi nostrādā naktenis kopā ar fileju. Daugavā ļoti labi ļurbām patīk foreles gaļa. Savukārt Aiviekstē, regulāri noķertajām vēdzelēm vismaz 70% gadījumu gaterī iekšā bija mazi asarīši. Vēdzeli var dabūt arī pa dienu, bet tad ir jābūt vareni nejaukam laikam.

Par to copenes atstāšanu pa nakti ir tā, ka vēdzele sajūtot ko nelāgu mēdz ļoti bieži kaut ielīst kādās pacerēs un tad sūdu tu dabūsi viņu no turienes laukā...:)))). Bārtā es piemēram, vispār copeni neatstātu, jo tur ir itin biezs ļurbu gribētāju tā kā no rīta vari palikt bez nekā...:)))

Atbildēts: 16.oktobris 2012, 09:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā rolands_u

Sveiks, kādus makšķerkātus varat ieteikt?

1. Gribu mētāt voblerus, kurus smukākai spēlei gribu arī paraustīt [twitch], kādu rotiņu -līdz 40 LVL

2. Gribu kātu ar ko pa zālēm ķert līdakas uz gumijzivs - līdz 25 LVL

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks, ar tiem kātiem ir tā, līdakas zālēs tu varēsi ķert ar to pašu kātu ar kuru tu taisies raustīt voblerus. Un teiksim tviča kātam uzliekot roteri vai šūpiņu nekas traks nenotiks. Mans padoms tev būtu to naudiņu salikt kopā un nopirkt vienu labu tviča kātu. Iegriezies pie mums veikalā, tad varēsim palīdzēt konkrētāk.

Atbildēts: 11.oktobris 2012, 11:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! Iestājoties aukstākam laikam, paceļoties ūdenslīmenim, neredzu copi.Kur paliek visas mailītes, kad vajag ta nav, a vasarā ka nevajag ta pilna upe.

Atbild Einārs Siliņš

:)))))))

Es cenšos domāt, ka tu tāpat kā es n ekad zivs neesi bijis, bet ko tu darītu ja dzīvotu dinozauru laikmetā un šamiem kaut kādā noteiktā laikā iesāktos žors? Noteikti slēptos varen biezos brikšņos. Lūk tev arī atbilde, jo līdakas, asari, zandarti.....tagad ir uz barošanās takas. Vēl var itin labi sameklēt mazos nelielās upītēs kas ietek vai iztek no lielākām ūdenskrātuvēm. Noteikti jāiebaro!!! Izmanto "melno raudu" kopā ar rīvmaizi, tikai skaties lai rīvmaizei nebūtu klāt sāls. Vislabāk jau pašam sagrauzdēt baltmaizes rikas un saberzt uz rīves. Nu tāds man ir tev ieteikums.

Atbildēts: 11.oktobris 2012, 10:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager