Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Ringolc

Sveicināti, eksperta kungs.

Gribēju pajautāt, jo internetā nevaru atrast, kā šobrīd ar zemūdens zveju (harpūnām) Latvijā.

Lasīju, ka taisās pieņemt likumu, ka varēs faktiski jebkurā publiskajā ūdens tilpnē.

tajā pašā laikā, rakstīts ir ir tikai speciāli licencētas vietas.

varbūt ziniet, kā šobrīd patiesībā ir?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tu iebrauci ļoti karstā putras katlā un ar abām rokām......turklāt kājas slīd, atspēriena punkta nav, bet rokas deg un putras virsmai tuvojas arī deguna gals....:))))).

Par šo jautājumu nepietiek vien skatīties MK makšķerēšanas noteikumus, bet jāskatās arī izvēlētās vietas-novada saistošie noteikumi. Kā tu raksti, ka taisās pieņemt likumu, par to, ka varēs darboties zem ūdens katrā ūdenstilpnē, tad tas jau praktiski ir pieņemts, bet tagad sāk skatīties likuma devēji atpakaļskatā. Vēl tikko runāju ar vienu no zivju inspekcijas vadības pārstāvjiem un sapratu, ka pašiem īstas skaidrības ko un kā mainīt te nav. Ir daudz versiju, priekšlikumu, apspriešanas, bet.......

Tāpēc iesaku vadīties pēc jau esošajiem noteikumiem + noteiktās teritorijas pašvaldības likumiem. Vairāk neko diemžēl ieteikt nevaru. Citādi sanāks kā tam vīram kas vakardien zem Lielupes tilta pieķerts ar nošautām 19 līdakām, trīs līņiem un 6 karūsām, bet sods, par šādu darbību, attiecībā uz līdakām, sanāk pāri 800 latiem.

Atbildēts: 10.oktobris 2012, 14:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 7KristapsB

Kads viedoklis par lidaku copi Ķīšezerā? Un kurā galā rekomendē braukt ar laivu?

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Atklāti sakot nekad šajā ezerā neesmu spiningojis. Taču kolēģi brauc itin cītīgi, bet lai pateiktu, ka līdakas atrodamas tur un tur, gan neņemas, jo kā jau pirms ziemas žorā tās sparīgi migrē un meklē mazās pa visu ezeru.

Atbildēts: 10.oktobris 2012, 10:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā belis7

sveiks . vari pateikt kur lidakas rudeni dīkī uzturas biezaak un uz ko labāk vinas nem un ap kuru laiku?

Atbild Einārs Siliņš

Rudens pusē līdakas ņem visas dienas garumā. Protams, ka viņas uzturēsies tur kur atradīsies mazās ēsmas zivtiņas. Šis ir tas moments, kad plēsoņas barojas un tām pa lielam ir vienalga ko novelk vai nopeldina gar degunu. Ja kustās, tad jārij nost...:)). Katru nedēļu vismaz reizi esmu kādā ezerā un līdakas joprojām ir gar un pa zālēm.

Atbildēts: 9.oktobris 2012, 17:32 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ozols1

kādas ir tavas domas par dzelteno sea fox peldoso kostīmu cik izturigs

Atbild Einārs Siliņš

Ar dzelteno SEA FOX kostīmu darbojos pats jau četrus gadus, un izskatās, ka darbošos vēl. Tā kā neko sliktu pateikt nevaru. Daudz kabatu, ērts, silts.....

Atbildēts: 9.oktobris 2012, 17:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ribalov

Varbūt kādu versiju vari ieteikt? :)

Atbild Einārs Siliņš

Ir vairākiem ražotājiem itin labas bologneses tipa makšķeres. Labs kāts sāksies no latiem 40, bet tā protams ir katra makšķernieka personīga darīšana, jo citam gana labs būs kātiņš arī pa ceineri...:)))

Man viņas ir 4 garumu. 4,50, 5, 6 un 7 metri. Katrai ir savs pielietojums, bet visbiežāk darbībā ir abas īsākās, jo tās kā radītas copei no laivas. Garākās jau iet copei no krasta. Bolognesēm ir diezgan tipiski, ka mums ierastie testa skaitļi ne vienmēr atbilst makšķeres struktūrai tāpēc vajadzētu vienmēr ņemt rokās un iztestēt veikalā uz vietas pašam. Man piemēram, nepatīk tā saucamie "mīkstie" kāti. Ar tiem ir grūti zibenīgi piecirst. Kamēr viņš, piecirtiena brīdī, izlokās.....

Ja gribi ko konkrētu varu nosaukt METEORA XS 5 un 6 metri, Regal XT ( Colmic) ir dažādi garumi, dažādi testi.

Tagad copes lietu veikali taisa vasaras preču izpārdošanas un var izvēlēties itin labas lietas.

Arī Albakorā visu novembri notiks vasaras preču izpārdošana.

Atbildēts: 9.oktobris 2012, 17:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lidaknieks

Sveiks

Man viens tāds varbūt stulbs jautājums.

Kāpēc makšķere bušu copē jāliek stāvus gaisā, kāpēc nevar vnk uz parastajiem turētājiem.?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Kāpēc stulbs jautājums.....

Liec makšķeri kā gribi. Tam nav īpašas nozīmes, ja vien jūras piekrastē nav zāles, nav straumes, vai lielu viļņu. Šādos gadījumos jo augstāk atradīsies tavas makšķeres spice, jo efektīgāk tu apiesi šos šķēšļus.....mazāk ietekmēs straume, mazāk uz auklas būs zāles, un labāk redzēsi butes copi, jo citādi viļņi kratīs tavu copeni kā zirga rati pa bruģi. :))))

Atbildēts: 8.oktobris 2012, 16:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ribalov

Sveiks. Visu laiku domāju kas ir Bolonēze, varbūt vari izstāstīt? :))

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

" Bolonēze" . No praktiskā un teorētiskā viedokļa visuniversālākā un kvalitatīvākā pludiņmakšķere ( ar dažādām versijām) kas patreiz ir izdomāta un nopērkama copes lietu tirgū.

Atbildēts: 8.oktobris 2012, 10:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kandza22

sveiks, varetu pateikt cik maksa letakais fidera komplekts busu copei(kads kats, spole cik resna aukla), un kur labak var copet butes un vai tas var meginat kert pie saulkrastiem?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Es te parēķināju, ka, ja gribi kvalitatīvu produktu, tad viss kopā sanāk ap Ls 110.

Butes pie Saulkrastiem protams, ir, tikai tas izmērs tāds pašvaks. Tāpēc jau visi arī sperās uz jūru un nevis līci.:))

Atbildēts: 8.oktobris 2012, 10:43 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks.

Tev jau laikam komanda uz plekstu mačiem ir.....

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ir gan, un varētu izveidot vēl vairākas....:))). Bet tev iesaku nestresot. Jūras čempī nebūs nozīmes zināšanām, bet gan izlozētajam sektoram. Un tad jau standarta princips.

1. Vismaz 4 veidu ēsmas.

2. Esi gatavs dažādu metienu attālumam.

3. Par cik tā ir Jūrkalne, tad šeit padomju armija ir sagāzusi jūras piekrastē dafiga visādus mēslus kas rauj nost sistēmas, un tātad jābūt līdzi pietiekamām rezervēm ( ieskaitot svinus).

4. Spilgtās krāsas dienas laikam, bet naktij sagatavo fluoriscējošās sistēmas.

5. Naktī bute mēdz attiet tālāk no krasta, bet dienā tuvāk. Kāpēc, tiešām nezinu.

Taču katram ir sava pieredze un nekad un neviens nespēs izdomāt ko tā zivs ( jebkuras sugas) kādā brīdī izdomās. Tā viš ir, un ja kādam rodas gatava recepte uz jebko un uz jebkuru laiku, tad labāk par šo cilvēku aizmirsti un viņa tekstus vēl ātrāk....:))))

Pretējā gadījumā mums jau sen visas ūdenskrātuves būtu iztukšotas, bet īpaši gudro mums pietiek atliektiem galiem.

Atbildēts: 5.oktobris 2012, 13:06 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā soks

Mums te savstarpēji draugos panesās nopietna saruna par pītās auklas krāsu. Cik tai ir liela nozīme?

Atbild Einārs Siliņš

Nu nekāda. Pilnīgi nekāda. Es pats spiningoju ar sarkanu Vastar ( Colmic) pīto un nekādu problēmu. Tieši otrādi, liela priekšrocība un sevišķi apmākušās dienās, jo var ļoti labi redzēt kur aukla atrodas un tā kā man patīk ņemties ar gumijas zivīm pa zālēm kur ir aptuveni 70 cm dziļums, tad auklas krāsai ir liela nozīme.

Atbildēts: 1.oktobris 2012, 12:28 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager