Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā karlis97

Čau vari man paskaidrot......? Ko un kā labāk skatities spoles... Es isti nezinu ko nozimeēē tie lielumi 2500.... 4000 vienkārši gribu pirkt spingam vai pludenei spoli jaunu :):)

Paldies profesōōr...

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tevis nosauktie cipari apzīmē tikai un vienīgi auklas uztīšanas kasetes lielumu. Taču ir arī kāda nianse un tā apzīmē parasto kaseti un mačkaseti. Šeit tie cipari nedaudz atšķiras.

Spiningam vai pludiņam tev derēs no 2000 - 3000. Viss atkarīgs no auklas tipa un diametra. Arī ražotāji nedaudz savā starpā blefo un to var labi redzēt uz kasetes sāniem kur vari izlasīt cik resna aukla un kādā garumā tev uz šīs spoles kasetes uziet. Taču atceries, ka tas ir auklas daudzums vai garums līdz pat kaseues malai!!! Tev šāds daudzums auklas nav vajadzīgs jo no borta jāatstāj aptuveni.........pītajai auklai milimetrs, bet monofilajai 1,5 - 2,5 mm. Uztīsi vairāk metīs nost un taisīs mezglus, uztīsi mazāk sliktāk lidos.

Nu aptuveni tā.

Atbildēts: 16.augusts 2012, 09:54 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Spot

Sveiks.

Varētu ieteikt fīderi apmēram 4 metri līdz 30 Ls Es parasti lietoju 20-50 gramu barotavas.

Un spoli priekš šī kāta līdz 30 Ls

Paldies :)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Es tev varētu " ieteikt" fīderi līdz 30 latiem, bet man kaut kā ļoti negribētos, ka pēc tam tu gānies. Labāk paņem 3000 MALIK (Colmic) spoli, kas tev maksās ap 20 latiem un piemet klāt Ls 20 normālam fīderim Universe Pro. Garums 393 cm.

Atbildēts: 16.augusts 2012, 09:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ringolc

Labdien.

Vēlējos pajautāt eksperta viedokli par laivu dzinējiem.

Vēlos iegādāties laivu elektrodzinēju, ar jaudu apmērām 50LBS.

Piedāvājumā ir Minn kota Endura C50, kas maksā 219 LVL, kā arī Fushida, kas maksā 140 LVL.

Vai Jums ir viedoklis un info par Fushida dzinējiem, jo par minn kota viss ir tā kā skaidrs.

Varbūt ziniet kur var apskatīties kaut kādus salīdzinājumus?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Diemžēl neko par dzinējiem tev pastāstīt nevarēšu. Man bija Minn kota. Gadu ar viņu nobraucu, pārdevu, bet ne jau tāpēc, ka būtu tur kas slikts. Šis jautājums vairāk jāuzdod tiem kam patīk velcēt vai braukāt pa dīķi bieži mainot vietas. Bez tam jautājot citiem atceries, ka diez vai kāds būs izmēģinājis visus motorus, un pieklājīgas stundas ar tiem nobraucis, lai tagad varētu iedot objektīvu vērtējumu. " Gudrīšu" mums pietiek....:)))

Atbildēts: 13.augusts 2012, 13:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karlis97

Sveiks.. Koo tu vari pateikt pa tiem ""zivju pievilināātājiem"" Jaaa zini tad pastāaāsti :)))

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Atvaino, bet par ko tieši ir runa? Zem nosaukuma " zivju pievilinātāji" var atrast ļoti daudz ko. Vismaz pasaki vai runa ir par plēsīgajām zivīm vai miermīlīgajām.

Atbildēts: 13.augusts 2012, 13:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā glavans

Sveiks

Varbūt Jūs varētu man pateikt kā atsķirt puikas un meitenes liņu?

Un Vēl man ir dīķis kūrā pirms 7 gadiem salaisti tika ap kilogramu lieli līņi 40 gabali bet viņi nekeras un neviens beikts ari nau atrasts, kā varētu viņus noķer?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Kas attiecas uz zivīm, tad es mammas un papus atšķiru tikai nārsta laikā. Vispār jau tas ir jautājums ihtiologiem - zivkopjiem. Vēl var pateikt lašiem kas ir kas, bet pārējām zivīm es tiešām nezinu kā noteikt. Ne viņām ir kule, ne pupi...:))))

Par dīķi un līņiem. Varu tev paststīt mazu stāstiņu. Vairākus gadus atpakaļ aizbraucu pie čoma ciemos, jo tas aicināja izvilkt kaut vienu karpu, jo iepriekšējā gadā esot salaidis ap 70 gab svarā ap 1 - 2 kg, bet šogad dīķī pilnīgs klusums. Aizbraucu. Mazie lēkā, vardes kurkst. Izpļāvu smuku rajonu un sabaroju. Nekādu dzīvības pazīmju. Turklāt dīķis, kā jau piemājas dīķis aptuveni 30x30 metri. Sāku vīru iztaujāt. Izrādās, ka ziemā esot ievērojis taciņu no dīķa, bet neesot pievērsis īpašu uzmanību. Taciņa vedusi uz tuvējo purvu. Pēc divu dienu darbības izvilkām karpu svarā ap 2 kg, bet paskats tai bija tāds, ka likās viņa izvilkta caur dzeloņdrāšu žogu. Tātad? Ūdrs, vai vesela ģimenīte. Ja šī sērga tiek klāt tavam dīķim tad sūdi ir lieli.Ja gribi pilnībā pārliecināties bvai kāds līnis vēl ir palicis, tad nopērc tīklu. Kad būsi ielicis to dīķī paber pār viņu līņu barību. Varu derēt, ka tuvākās diennakts laikā tev viss kļūs skaidrs.

Atbildēts: 13.augusts 2012, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

sveiks, nevarētu apmēram pastāstīt, kā uz kvoku sami pareizi jāķer? it kā to pašu primāro es zinu, bet tālāk.. nianses.. kur, uz kā, kā jākvoko un cik ilgi jāļauj ierīt un cikos ir labākais laiks copei :)

Paldies :)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Teikšu tev kā ir. Ar samiem esmu uz tu, bet ar kvokošanu uz jūs. Nu nesanāk man vienkārši laika visam, un es nepiederu pie tiem kas var braukāt caurām dienām pa upi un gadīt tās pāris copes. Man tas šķiet neinteresanti, bet es zinu, ka pienāks gads kad es šai lietai pievērsīšos un ļoti nopietni. Taču teoriju zinu izcili labi..:))) Vismaz uz 10 ballēm no 10, jo man ir čoms kas ar samu ķeršanu nodarbojas ļoti daudz.

Ne uz kādu ierīšanu nav jāgaida. Kā ir cope tā dod pa ausīm. Parēķini pats kāds ir sama mutes platums un tad tava ēsma, ja vien tevi neinteresē kurkuļi līdz 2 kg.

Labākais copes laiks? Ja kvoko, tad saulaina diena. Sams ceļoties augšā labi redz ēsmu, jo patiesībā tam ar to redzi ir tā pašvakāk.

Meklē bedres. Pat padziļinājums par metru ir pietiekams lai sams tajā atrastos.

Atbildēts: 13.augusts 2012, 12:05 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā sokols95

Vai tagad nakts laikā ezerā ir iespējams noķert zandartu, kā un ar ko to labāk darīt?

Atbild Einārs Siliņš

Kapēc gan nē? Zandarts ir kā dienas tā nakts zivs. Spinings dienā, gruntsmakšķere un pludiņmakšķere arī naktī. Vari likt maili, raudiņu kā veselu tā filejas. Tikai skaties, ka nav tajā ezerā vēži. Noskrubinās paiku vienā setā...:))))), bet tu sēdēsi kā muļķītis un brīnīsies, ka nav copes. Secinājums kāds? Vismaz reizi stundā jāpārmet.

Atbildēts: 13.augusts 2012, 11:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erno

Sveiks!

Ko domajat par tadu lietu ja pie pludiņmakšķeres(mačkāta) pieliktu Okuma Safina Pro SPA-40? Būtu normals komplekts?

Varbut vari pateikt kadu alternativu no Okuma?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

......aukla?

Atbildēts: 10.augusts 2012, 15:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā andrizz

Jautājums par Pontoon21 pītajām auklām. Ja nekļūdos - ALBAKORS ir P21 pārstāvis, tāpēc - sakiet vai veikalā ir pieejamas Pontoon21 pītās auklas?

Atbild Einārs Siliņš

Bet protams.

0,06; 0,08; 0,10; 0,12; 0,14; 0,15; 0,16; 0,20; 0,23 mm.

Atbildēts: 10.augusts 2012, 15:39 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā zipcs

Sveiks! Šo nedēļas nogali nāksies pavadīt pie lubānas ezera kanāla. Pagajušogad kautcik labi ķerās līņi, bet vai šogad vispār ir vērts cerēt uz tiem, jo šogad līņu lomi nav tie iepriecinošākie...

Atbild Einārs Siliņš

Es domāju, ka pilnīgi droši var cerēt, jo nu jau tak beidzot ir šamie pamodušies un ķers ļoti labi. Es pat teiktu, ka izcili labi.

Atbildēts: 10.augusts 2012, 13:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager