Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Didulis

Sveiks Meistar !!!

Ko jūs varētu pastāstīt par Zvirgzdu ezeru ?

Atbild Einārs Siliņš

Atklāti sakot neko īpašu. Ezers kā daudzi citi. Ir sēkļi, ir padziļinājumi turklāt pat līdz 12 metriem. Kas attiecas uz zivīm, tad standarta ezera variants.

Atbildēts: 27.jūlijs 2012, 11:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Atceries, tu kkad stāstiji par to, kā var pludiņam 2 pavadiņas uztaisit, neatceros, cik garu ventiļa gumiju vajadzeja uzvērt uz pretsavērpēja, lai nepītos?

Atbild Einārs Siliņš

Pavadiņas garums 20 - 25cm. Gumija 7 cm. Tikai tai jābūt noteikti melnā krāsā.

Atbildēts: 27.jūlijs 2012, 09:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Jau ceturto copes reizi tikai brekši! Kur ir līnis? Ir vispār cerība, ka kādreiz pienāks..?vieta kāreiz priekš līņa, pats eswmu agrāk tur ķēris, kāpēc tā?

Atbild Einārs Siliņš

:)))))

Ja tas ir ezers, tad turpat vien tas līnis grozās. Pamaini vietu. Ja upe, tad tur nu gan varētu būt situācija mainījusies, jo upēs pēc paliem gultne mainās.

Atbildēts: 27.jūlijs 2012, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roziiniite

Varbūt var palīdzēt....gribu pajautāt viedokli! Vai ir labs lowrance elite-4x dsi? kādas par to atsauksmes dzirdētas? ko un cik ar to var redzēt? Vai varbūt ir kādi citi labāki ieteikumi? Summā līdz kādiem 170 Ls, nu max 180 Ls.

Ceru uz drīzu atbildi :)

Atbild Einārs Siliņš

Nu biju projām iz Latvijas un tāpēc tā ātri nesanāca....:)))

Tevis norādītajā cenu diapazona Elite 4x Dsi būs laba izvēle. Kompakts ar krāsaino LED ekkrānu un detalizētu grunts attēlu, tas ir varēsi redzēt visus čakārņus, celmus, vecas riepas utt., kā arī protams zivis. Vēl var paskatīties Mark 4, cena tāda pati tikai ekrāns būs melnbaltais LED un tas būs parastais eholots, bet toties vinam ir iebūvēts GPS.

Atbildēts: 27.jūlijs 2012, 09:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

sveiks, vietā kur baroju sanāk mest pāri zāles stiebriem, kā pareizāk būtu nopļaut viņus? es lidz udens virsmai nopleesu lai apaksaa paliek viss ka bija, bet udeni nolaizh un tad 30cm ara no udens vinji, zivi pašvaki izvilkt! var pļaut līdz lejai? barota vieta ir tiesi blakam tiem stiebriem

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ideāli protams, būtu ar milzīgu pontonu plostu pievest šai vietai betona vedēju.......:))))))

Patiesībā, ja ir iespējams tad protams, mēģini izkaptēt pēc iespējas dziļāk arī to vietu, vai rajonu, kur zivi tiek paredzēts izvadīt. Es savas vietas uz līņiem un brekšiem, ezeros, attīru pēc iespējas dziļāk. Fiška slēpjas tajā apstāklī, ka tad kad teiksim līnis vai breksis ir paņēmis to ātrāk dabūt nost no iebarotās vietas. Lūk te tad arī ir jāpadomā uz kuru pusi to labāk " atvilkt" . Tas nu tev jāredz pašam uz vietas. Starp citu veikt izpļaušanu tu vari mierīgi stundas divas pirms iedomātās copes sākuma. Zivij atnākt uz ēsmu tas nebūt netraucēs.

Atbildēts: 24.jūlijs 2012, 09:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kujbebrs

SVEIKI. VAI ALBAKORA VEIKALA IR PIEEJAMI FIRMAS COLMIC PAVADINU MAKI, JA JA TAD KADI IZMERI, CENAS, PALDIES

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Jā, ir Colmic pavadiņu maki. Garumi ir divi. 50 cm un 37 cm. Cenas Ls 9,19 un Ls 7,84.

Atbildēts: 24.jūlijs 2012, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

hmm, vēlviens no manis! Man vienmēr ir interesējis jautājums par tālāko piebarošanu jau pēc starta barošanas, cik daudz un pec cik ilga laika vēlams piebarot? Un vai barības bumbas neaizbaida visas zivis, kas jau ir sanākušas uz barību?? Šorīt biju iebraucis ar laivu, cope laba, ar gaismiņu biju iekšā. iebaroju, imetu pludu, pirmā cope manam pāriniekam - bišk pāri kilo breksēns, pēc tam viņam klusums, un tādi paši 5 pēc kārtas man kādu 10varbut minūšu laikā, reāli iemetu, pat nenogrima āķis un jau pludiņš paslīdēja zem ūdens, cope it kā apklusa, nolēmu iemest 2bumbas, un kā iemetu tā arī viss, ko es darīju nepareizi?

Atbild Einārs Siliņš

Neko būtiski nepareizu tu neizdarīji. Pie'lauju domu, ka breksīts turpar vien palika, virs uzklātā galda, tikai nebarojās. Ta viņi mēdz bieži darīt. Citas zivis klāt nelaiž un paši arī neēd, bet sargā vietu.

Parasti starta iebarojumam izlieto aptuveni 70% barības. Cik bieži jāpiebaro? Viss atkarīgs no zivju lieluma un aktivitātes. Rēķini, ka 4 - 5 ap kilogramu smagi brekši divus kilogramus barības sev izlaidīs cauri nepilnā stundā.

Divas, trīs barības bumbas zivi neaizbaidīs, un ja tas arī notiktu, tad parasti jau pēc minūtēm desmit cope atsākas. Tas viss protams, tad ja zivij ir apetīte.

Atbildēts: 23.jūlijs 2012, 09:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vimba24

Sveiks.

man ir viena problēma, jums liksies smieklīga.

Makšķerēju sabarotā vietā uz brekšiem no krasta 20- 25m, ēsmā naktenis vai mēslu slieka, pludiņa svars 7g, brekšu copes ir tādas ka pludiņu gulda, bet īsti nemāku dabūt ārā pa retam kādu var 400- 600g, daudz tukšo piecirtienu vai dažreiz usit pa zobiem.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nekā smieklīga te nav. Ne tu pirmais, ne pēdējais kurš cīnās ar šo problēmu. Viens otrs to nespēj atrisināt gadu garumā.

Žēl, ka neuzrakstīji kādā dziļumā visa darbība notiek.

Ne tu ne es nevaram pateikt vai tie 400 - 600 gr ir tie lielākie vai mazākie plakanie. Lai vai kā, bet pamēģināsim restaurēt notiekošo. Tas, ka pluds noguļās liecina par to, ka zivs ēsmu ir pacēlusi no grunts visā pavadiņas garumā un arī svins ir bezsvara stāvoklī. Nezinu cik gara tev ir pavadiņa, bet tai vajadzētu būt vidēji tā ap 60 cm. Tātad parēķini cik "garam" tev vajadzētu būt piecirtienam lai šīs kustības gala rezultātā nesanāktu tā, ka tu tikai pakutini breksim lūpas.

Ja breksīts ņem kā nakteni tā mēslu slieku, tad noteikti vajadzētu apstāties pie mazākās ēsmas, jo tik pat labi viņš var paņemt tavu nakteni aiz gala un baudot dzīvi mierīgi peldēt projām, bet āķis paliek ārpus mutes. Savukārt tu tikai cērt un cērt, bet jēgas nekādas.

Kāds ir āķa izmērs un liekums? Ja turpini strādāt ar nakteni tad izmanto 8 numuru, bet ļauj lai zivs pastrādā un pabraukā ar tavu ēsmu. Nesteidzies. Es gan tavā vietā uzliktu 10 numuru un trīs žirktas mēslu sliekas. Vēl labāk mēslu slieciņa un 4 - 5 baltie. Šāds kumoss pat plicim būs mutē momentāni. Āķa liekums klasiskais.

Atbildēts: 21.jūlijs 2012, 19:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Didulis

Sveiks Meistar!!!

Skatoties video par forelēm pašam ar sākt gribēties paprovēt kā tas ir. Vai nevari ieteikt kādu tuvāko foreļ upīti Tukuma raj. ?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

:))))))))

Varbūt es nemaz labāk neko neatbildēšu.:)))))

Padomā pats.......

Atbildēts: 21.jūlijs 2012, 13:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

ir jau ir tīkli,bet ne tik daudz kā agrāk,daudzi nākuši pie saprāta,un neliek tos tīklus tur,jēga ar tīklu zvejot ja nemāk makšķerēt un nav pacietības tad jau protams kad ar tīklu tie l*** liek,bet foršāk ar makšķeri kādu karpiņu vai līnīti izvilkt,lielāks prieks un gandarījums:)

Atbild Einārs Siliņš

Tas foršums ar makšķeri ir tādiem kā tu, es un vēl citiem, bet ir "gaļenieki" kam tas ir bizness. Jo vairāk tādi frukti būs, jo mazāk zivju atliks normālam pīckotājam. Citi zivis ielaiž, bet citi izsmeļ visādos veidos.

Atbildēts: 21.jūlijs 2012, 13:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager