Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā garais07

Sveiki, šeit jautājums no studentu puses, kam ar naudiņu tā ir kā ir! Gribam sākt piebarot daugavā, vieta ir skaista, ir gan ūdenszāles gan niedres/meldri, domājam izpļaut 3 1x1m vietas 3 makšķerēm, un barot 3 dienas ar kādu kombikormu +auzas,miezi uc+ 1paka līņu barības un pēc tam tikai ar kombikormu un tā! Ko domā par tādu domu? Kombikorms maksā 3ls 10kg un barība 2ls 1kg! mērķa zivs - līnis,breksis

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki studentiņi. Jūsu laiku labi pazīstu.....)))))

Ja jau varat izpļaut 1x1, tad labāk jau 3x3, jo līnis, vai breksis tāpat to gabalu, brīvā sektora, noskries kā sprinteris. Breksim kombikorms, kopā ar gatavo barību noteikti derēs, bet līnim?.........Būs tā štruntīgāk.

Ja runājam pa lēto, tad var līni un breksi piesiet ar rupjmaizi, kas sajaukta kopā ar kombikormu un sakapātām sliekām, bet tā jau arī maksā.

Nezinu no kuras puses esat, bet pameklējat Stil brekšu, vai līņu barību 2,5 kg pakās. Viena tāda maksās 2,83 klāt trešdaļu zemes un tārpus, kukurūzu.

Auzas, mieži, kvieši, grūbas derēs tikai tik daudz cik vienā dienā var tajā vietā zivs apēst. Ja nē, tad sāks skābt un zivs būs projām ar bultas ātrumu. Šo gan paturiet prātā.

Ne asakas!

Atbildēts: 16.jūlijs 2012, 14:33 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AndrisG

Labdien, cik Ls maksā šis kāts Albakors veikalā?

Cormoran BLACK BULL ULTRA LIGHT SPIN 2.10m 1-12g

Atbild Einārs Siliņš

Šāda špiņa mums nav.

Atbildēts: 16.jūlijs 2012, 14:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Spura007

Svaiks! Tas atkal es...

Braukshu jaunedel uz kekavu, gribu iet uz sauso daugavu kura atrodas netalu no hesa, bet neziniu ko nemt lidzi ... vai gruntenti uz breksiem, vai pludinat vai spiningu, pilnigi tumsha bilde man.

Lai kertu breksus uz grinteni , ka esmu var izmantot kukuruzu vai tomer labak sliekas ?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Es, goda vārds, tajā rajonā esmu bijis tik reti, ka lai tagad vēl dotu kādu padomu........:(((

Atbildēts: 16.jūlijs 2012, 14:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valdis1

Nespēju saprast kur, kādā dziļumā šobrīd meklēt brekšus. ķeru jau kādus vairākus rītus vietā kur dziļums ir ap 4m daugava - nav stāvas kants, kāds jau piesakās bet vairāk par 3 brekseniem lidz 600g nav bijis. Bet dienas 7 iepriekš ķērās vareni, domāju moš bija žors uznācis tajā dienā?

Kādi novērojumi daugavā kurās vietās parasti šie ņem?

Fīderis, daugava pie Lielvārdes.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu ar brekšiem šogad ir tāpat kā ar līņiem. Pēdējie vismaz sākuši kaut ko darīt makšķernieku labā....:)))

Parasti breksis Daugavā, ap šo laiku, jau sāk pāriet uz dziļumu. Dziļumu vietas protams, atkarīgas no vidējā dziļuma noteiktā vietas posmā kas parasti ir ap 5 - 10 km garumā, jo lielais brekšuks labi zina kur viņam pavadīt ziemu un jau laikus iekārtojas.

Ja es tev tagad pateikšu vietas kur viņi mājo, tad mani " noknābās" kā pēc pēdējā raksta par Ventu un vietas " atklāšanu".

Ja gribi brangu breksi, tad vari aizmirst par vietām līdz 4 - 5 metriem.

Sāc meklēt 7 - 10 metrus.

Kāds jau noteikti sēdēs arī vēl piekrastē, bet tagad tur vieglāk būtu atrast kādu skaistu līni un ne vienu vien.

Ja gribi ko konkrētāk, tad raksti einis2@inbox.lv

Atbildēts: 16.jūlijs 2012, 14:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zubrus

Labdien.

Pagājušogad iepirku kātiņu carson wasabi 400. Pārvadājot nolauzu pašu galu (riņķi). Diemžēl ar savām zināšanām uz vietas sataisīt nevarēju, tāpēc nozāģēju spicīti līdz nākošajam riņķim. Itkā nav daudz 15cm, bet sajūtas vairs nav tās (man tā liekas vai arī apziņa traucē) kad zivi velk ārā. Kādas ir iespējas salabot, nopirkt spici. Aptuvenās izmaksas? Žēl, jo tas ir labākais teleskopiskai kāts ko esmu turējis rokās.

Atbild Einārs Siliņš

Sveicināts.

Nē, ar apziņu tev viss kārtībā. :))

Uz 4 metriem 15 cm izsaka daudz. Tie nav 7 m.

Turklāt šim kātam ir arī tests tāds stipri līnisks.

Diemžēl tev tagad palīdzēt nevarēšu, jo lai pasūtītu tev vienam speciāli spici, paliksi bez biksēm...:))))

Varbūt Sīmanis tev varēs ko Salmo darbnīcā piemeklēt. Ja nē, tad, lai cik tas muļķīgi neizklausītos, gaidi līdz pavasarim...:)))

Cerams, ka šis nav vienīgais makšķerkāts......

Atbildēts: 16.jūlijs 2012, 13:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā seinass

Sveiks!

man ir jautājums vai esi izmantojis DRAGON sausos atraktorus? tieši karpu.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Jā, esmu izmantojis, bet ne tādā daudzumā lai varētu ko ekspertējošu noteikt. Tam ir vajadzīgs laiks un vismaz 10 copes reizes katrā vietā un pie dažādiem laika apstākļiem. Tas, ka vienreiz šis atraktors nostrādāja vel neko nenozīmē.

Es tev ieteiktu pameklēties pie karpeniekiem, jo viņiem pieredze šajā jomā ir lielāka.

Atbildēts: 11.jūlijs 2012, 11:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ringolc

Sveicināti, Eksperta kungs.

Gribēju pajautāt vai ir kaut kas mākslīgs, uz ko dotajā brīdī varētu Sapalus Salacā ķert?

Vai tomēr jāķer spāres un uz tām jāpludinā pa staumi?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Vispār jau man patīk kad mani uzrunā tā vienkāršāk. Piemēram, Eini, un viss.

Vispār sapals ir viltīgs un parasti māk atšķirt gadalaiku kurā un kādā posmā kas peld pa upi ( vai varētu peldēt). Vasaras laikā es ietektu mēiģināt izmantot melnus pelēkus burbulim līdzīgus krenkus (voblerus), jo pēc pieredzes ir novērots ka tumšās krāsas strādā labāk nekā spilktās.

Atbildēts: 11.jūlijs 2012, 10:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ritvars21

Sveiks Einār!

Redzēju nesen raidījumā ka copēji no laivas līņus.Doma nopirkt ilgi gaidīto laivu.Jautajums,varētu lūdzu ieteikt labas kvalitātes gumijas laivu,cenas zīņā,pieklājīgu.Es skatos internētā,bet nevaru izdomāt kura priekš manis būtu patī īstā:)Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu ļoti grūti ir tā atbildēt. Nezinu kas tev patīk kas nē. Tas tāpat kā otram nopirkt mašīnu. Mums veikalā ir Storm gumijas laivas. Ražotas Ukrainā. Pieci slāņi, 40 cm diametrs bortiem. Paredzēta vieta motoram. Ir trīs garumi. 330cm maksās Ls 406, 300cm 359 Ls, un 280 cm Ls 340. Koka grīdas ielikteņi. Manuprāt pilnīgi pietiekoši, bet tā jau ir gaumes lieta, jo kādam nepatīk airi, citam krāsa, citam.....:)))

Atbildēts: 11.jūlijs 2012, 10:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Didulis

Sveiks Meistar !!!

Pēdējā laikā esmu daudz lasijis, ka līni nemaz nevajag iebarot. Tā ir taisnība ?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, un kāpēc gan nē?

Ja tu trāpi uz vietu kur šīs zivis ir sakoncentrējušās un uzturas, tad nekādu iebarošanu nevajag. Tas attiecas uz pilnīgi visām, miermīlīgajām zivīm.

Savukārt, ja tu neesi pārliecināts, par vietas izvēli, tad veic iebarošanu. Barības smarža iet tālu, cik? Nezinu, jo neesmu bijis zivs. Nu vismaz par tādu neatceros sevi, taču labi zinu, ko nozīmē iebarošana, un pareizā vietā, un pareizā laikā, un ar pareizu barības sastāvu, un kādi ir rezultāti.

Atbildēts: 9.jūlijs 2012, 20:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! Vai ir jēga ķert raudu uz kukurūzu un iebarot ar kukurūzu. Cope notiks upē

Atbild Einārs Siliņš

Ķert raudas uz kukurūzu un arī ar šo barību piebarot, protams, var. Jautājums, vai tavā upē šo ēsmu baltā zivs pazīst. Es ieteiktu labāk mēģināt ar baltajiem. Tā tomēr ir tāda " starptautiskāka" ēsma. Kukurūza daudz labāk noderēs karpu, brekšu un atsevišķos gadījumos līņu copei. Tad jau labāk savāri grūbas un pēdējās trīs minūtēs pieber, vai pielej uz litru ūdens tējkaroti vanilīna.

Atbildēts: 9.jūlijs 2012, 13:36 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager