Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā kristishs

sveiks,

ta kā pirmdien,otrdien braucu atpūsties uz usmas ezera kempingu godeļos

gribēju tev pajautāt kā labāk darīt ar pludu vai grunteni?

ko likt uz āķa?

kādas zivis tur varētu būt?

Atbild Einārs Siliņš

Usma ir labs un zivīm bagāts ezers. Es parasti braucu uz ezera dienvidu pusi. Var labi copēt gan ar grunyeni, gan pludiņu. Daudz brekšu, līdaku. Ir zuši. Zutis naktī pienāk pie krasta niedrēm pat metra dziļumā. Breksim derētu atrast ezerā sēkli un tad uz kants iebarot. Zutim vai nu mikro maili, vai nakteni. Raudas vari sporta pēc ķert visas dienas garumā, bet iesaku pamēģināt uz breksi. Baltie kopā ar mēslu slieciņu būs OK.

Atbildēts: 14.jūnijs 2012, 10:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā sileniex2

Sveiks!

Vari pastāstīt man kādu sistēmu, kur svariņš straumē notur pludu?

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Drīzāk es varētu izstāstīt sistēmu kur pludiņš notur straumē svinu....:)))

Pēc tevis jautātā jautājuma praktisks risinājums ir tikai plakanais straumes pluds un galvenais- slīdošais svins, kā gruntsmakšķerei stāv uz grunts. Turklāt nekāda pludināšana te nepastāv. Tas ir gadījumā, ja es tā ļoti precīzi atbildu uz tavu jautājumu. Ir arī citas versijas. Vari pludināt ar aizturi. Vari iegādāties sev cralusso pludus, iemācīties ar tiem apieties ( kas nemaz nav tik grūti) un braukāt ar tiem pa upi šurpu, turpu. Ieej www.nomad.lv sameklē "Makšķerēšana" un atrodi 19.04.12 gada raidījumu. Tur var šo to saprast. Ļoti daudz diemžēl ir izgriezts, jo raidlaiks ir tik daudz cik viņš ir.

Atbildēts: 12.jūnijs 2012, 19:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ledlauzis

Sveiks!

Ar kāda izmēra āķiem tu ķer līņus?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Skatoties ko tu liec par ēsmu. Ja nakteņus, vai mēslu sliekas kopā ar baltajiem, tad Nr. 8. Ja tikai baltos tad Nr 10, bet spraužu cik vien var saspraust. Ja kukurūzu tad Nr 6. Ja kaut ko no mīklas, tad Nr 10. Visiem ir jābūt ar klasisko liekumu.

Atbildēts: 11.jūnijs 2012, 20:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Mareens

Kā skaties uz tik tiko svaiga biezpiena iebarošanu liniem? Un tīri teoretiski tikai skatoties no likuma viedokla, izmantot veza astiti sezot uz liniem? Bet protams tikai tīri teoretiski!

Atbild Einārs Siliņš

Jā, es esmu mēģinājis dažādas iebarošanas versijas līņiem un starp tiem arī ar biezpienu. Atklāti sakot nekādu īpašu efektu nemanīju tāpēc arī nekādu manu atsaucību šīs ēdiens neguva, jo praktiski ir ļoti viegli ar biezpienu sabojāt visu barības galdu. Biezpiens pirmkārt nedrīkst būt skābs. Veikalā pirktais galīgi neder. Es to iegādājos parasti tirgū no tantukiem un tad arī iepriekš garšojot. Jo biezpiens "jēlāks", jo labāk. Vēl varu pateikt, ka viena no iebarošanas receptēm ir vistu mēsli kas sajaukti kopā ar zemi. Proporcija 1:3. Klāt arī līme. Strādā ļoti labi.

Atklāti sakot uz vēža astes neesmu mēģinājis, bet ja jau Ventā līnis ir pieķēries uz krevetes, tad kāpēc gan viņam nenogaršot arī šo ēsmu?

Atbildēts: 8.jūnijs 2012, 16:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Copenis

Labdien.Vai jūs varat pastāstīt kur varetu meklēt līņus šaja laikā?

Atbild Einārs Siliņš

Nu jā......šis pavasaris, ar savu auksto laiku, ieviesa jocīgas korekcijas līņu copē un daudz nekļūdīšos, ka teikšu meklē labāk upēs. Ezeri joprojām "guļ"...:))))). Protams, kādu pa vakaru vai rītu izcelsi, ja vieta zināma, bet labāk tos meklēt Ventā, Mūsā, Lielupē.......

Mēs paši ar Oltīti funktierējam un jau kuro nedēļu atliekam līņu filmēšanas raidījumu tikai dēļ laika apstākļiem, taču nupat jau izskatās, ka tā lieta aizies. Neaizmirsti, ka līnis ir siltumu mīloša zivs un jebkurā vietā meklēs seklāku rajonu. Tas tagad pavasara beigās, vasaras sākumā. Pēc tam jau kad ūdens iesils tad jau viņš meklēs kur vairāk skābekļa, un līdz ar to nedaudz dziļākas vietas.

Atbildēts: 7.jūnijs 2012, 08:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ernestins50

Labdien, Ventā copējot ar fīderi lūza nesaprotami spice,līdz ar nākamā posma malu. Salmo darbnīcā izņēma lūzušo gabaliņu. oriģinālo posmu pasūtīju vekalā, kur pirku fīderi, bet laikam tik ātri nepienāks. Salmo darbnīcā ieteica pielāgot no cita līdzīga kāta spici. ar smilšpapīru trinu divus vakarus, kamēr der ligzdā. bet skats nav labs. izskatās tāds tievs tas slīpētais posms. gribu redzēt Jūsu komentāru, vai šispice turēs slodzi,vai gaidīt oriģinālo. jā vēl es veco spici arī pietrinu, ir īsāka par lūzušo posmu, vai arī tā turēs . fīdaris ir 4.20 un testos līdz 150 gr, lūzusi trešā numura spice, tā resnākā. vai ir kādi citi ieteikumi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tas, ka pasūtīji oriģinālu ir pareizi. Lai viņš nāk kaut mēnesi, bet toties būs īstais. Kas attiecas uz taviem slīpējumiem, tad trakākais, ko nedrīkst pieļaut ir kustība, vai kaut neliels brīvsolis vietā kur otrā posma pati augšējā kants maliņa sastopas ar spices sānu. Ceru, ka saprati par ko runāju. Ja šāda brīvkustība ir, tad labāk neriskē un pagaidi oriģinālu, jo var sanākt, ka tu slodzes brīdī sačakarē arī otrajam posmam kanti.

Atbildēts: 3.jūnijs 2012, 16:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpucis

Sveiki es gribeju pajautat uz kadiem makskeresanas rikiem copet karusas baribas, piedevas,kats,akis,esmas,aukla.

Atbild Einārs Siliņš

Parasti izmanto pludiņmakšķeres. Karūsu pienākšanu var labi pierunāt ar iebarojamo barību. Ļoti "atsaucīga zivtele", tāpēc parasti nekādu problēmu ar šo apstākli nav. Ņem parasto līņu, karūsu vai karpu barību un uz priekšu. Auklas resnumi atkarīgi no vietas un karūsu lieluma. Ir vietas kur tās itin biezā slānī sasniedz 400 - 600gr smagumu. Par cik karūsām patīk zāļaina vide, tad jārēķinās ar problēmām kas attiecas uz cīņu ar lielāku zivi kas ieskrējusi zālēs. Karūsa, tāpat kā karpa, neko īpaši neuztraucas par pavadiņas resnumu. Protams, 0,3 jau neliksi, bet ar 0,16mm karūsām ap puskilo pilnīgi pietiks. Ēsmai parasti izmanto sliekas, kukurūzu, nakteņus. Āķa izmērs 12 - 14.

Atbildēts: 3.jūnijs 2012, 09:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copespro

sveiks

Vai Albakora ir Mušiņmakšķerēšanas komplekst?

ja ir cik maksa???

Atbild Einārs Siliņš

Pēdējo nesen nopirka, bet ir jau pasūtīti un gaidām nākamos.

Atbildēts: 3.jūnijs 2012, 08:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zemniekelis

Sveiks!

Lūdzu paskaidro, vai fīderējot Gaujā, tai barībai ko liek barotavā ir jāpiejauc klāt zeme?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Zemi vari likt, vari nelikt. Ja barības nav daudz tad tā var palielināt tās daudzumu, tikai skaties, ka neiejauc to par daudz citādi nevarēsi noturēt iebarojamā barotavā, un metiena brīdī viss izlidos ārā. Pareizas proporcijas zeme + barība palīdzēs ātrāk iebarot vajadzīgo vietu. Es parasti lieku vienu daļu zemes, plus, divas daļas barības. Noteikti klāt ēsmu uz kuras makšķerēsi.

Atbildēts: 3.jūnijs 2012, 08:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiki!

Kā Jūs skatieties uz iespēju iepirkt vieglo fīderi - līdz 80gr - un, nepieciešamības gadījumā, ar plānāko spicīti to lietot ar kādu smagāku pludu vai karpām/līņiem pludiņmakšķerēšanā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu varu vēlreiz apliecināt to ko esmu teicis jau daudzreiz un vairāku gadu garumā, ka tieši fīderi, ar testu līdz 60 ; 80gr izmantoju pludiņmakšķerēšanā un sevišķi labi viņi ir tālmetējam ar vagler tipa pludiem. Tikai neskaties uz īsajiem kātiem. Labākā versija ir 420cm.

Atbildēts: 31.maijs 2012, 11:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager