Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Roberts74

Labdien Einar.

Vai berkley nanofil aukla der bolonezei ka pamat aukla un ari pavadina vai ta ir vairak spiningam domata?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki.

Nu Nanofils gan nebūs domāts pludiņmakšķerēšanai, bet gan spiningošanai.

Atbildēts: 31.maijs 2012, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcello242

Viņš esot entos gadus atpakaļ nopircis,ko ar tadu lielo testu var ķert,un vel kāts ir diezgan ciets.

Atbild Einārs Siliņš

Te var nosprāgt testējot un uz brendiem skatoties pēc testu cipariem. Vieniem 20 - 40 būs mīksts kātiņš, ar kuru varētu mētāt pat 6 gr smagu rotiņu, citam tas būs domāts velcei......

Man atkal jāsāk nodarboties ar minēšanu...:(((

Spriežot pēc tā kas ir D.A.M. tad iespējams , ka šis kāts ir vairāk domāts velcēšanai. Arī šūpiņu mētāšanai noderēs. Vispār jau dāvinātam zirgam zobos neskatās.....:)))), bet tas testiņš liecina par vairāk uz velces pusi. Tas attiecas uz loģisko pusi. Ja skatāmies savādāk, tad pat 2gr rotiņu varēsi iemest 6 metrus no krasta.......:)))

Ceru, ka manu domu saprati.

Atbildēts: 30.maijs 2012, 22:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā smailers

Sveiks Einār,

Saki lūdzu vai Albakorā varētu parādīties OSP Bent Minnow 106 ?

Tencinu!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Patreiz noteikti nē, taču par šo modeli domājam. Ir pieprasījums, bet ne liels. Līdz ar to arī šaubas par pasūtījumu. Tā kā tu neesi vienīgais kas interesējas, tad iespējams, ka būs....

Atbildēts: 30.maijs 2012, 22:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Bija oltes raidījums, kur tu ar Māri, un Egīlu skaldīji līdakas kaut kādā ezerā. Un no tevis vienā brīdī bija frāze - ''Šī manta strādā! Nejau tas dārgākais vienmēr ir tas labākais, to es esmu teicis vienmēr.'' Parādīji tādu zaļu vobleri. Vari pateikt, kas tas bija par modeli?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, tas bija lētais gals un turklāt ļoti labs. Es viņu saucu par zaļo kropli, lai man piedod ražotāji....:)))), bet man uz viņa ķeras. Tas ir RAIDENS Shallow 70. Man jau pat draugi te smejas, ka ar šo jocīgo varot es izvilkt pat no akas kaut ko ārā...:))). Taču tas bija uz pirmo līdaku. Tālāk gāja Moby Dick 100F SR.

Savukārt Egils visu darīja ar Rapalu. Tajā ezerā, pirms filmēšanas es pabiju vairākas reizes. Ļoti daudz un dīvainas situācijas mēs pieredzējām. Tagad viss ir beidzies. Vietējie, nezinu no kurienes, bija atpazinuši ūdenskrātuvi, un vienkārši izkāsuši kā ziemā, tā tagad pavasarī.

Tā teikt....pa skaisto, un kā jau pie mums ir pieņemts. Vieni laiž atpakaļ un paņem tik cik ir atļauts, bet citi.........:(((

Līdz ar to arī turpmāk, rādot TV sižetus vairs neteiksim kur tiek filmēts, jo daudziem šķiet, ka tieši šajā vietā zivju ir cik uziet un nekur citur, zivju vairs nav.

Atbildēts: 30.maijs 2012, 21:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcello242

Sveiki ! Man uzdāvināja kātu ,bet nesaprotu isti kas tas pa kātu ir.?Firma D.A.M SPEEDCAST TELE 40 3.00m*20-40g Carbon.Vai tas ir Spinings?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, tas ir spinings, bet tests tāds paliels, un attiecīgi D.A.M. pazīstams.....:) Taču versijas var būt, jo visi copes lietu ražotāji, pilnveidojas.

Būtu labi ja varētu redzēt pašu kātu....

Pajautā, dāvinātājiem , cik viņš maksāja...:))))), to gan parasti nekad nesaka...:))))

Atbildēts: 28.maijs 2012, 16:04 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Morati21

Sveiki!!!Gribeju pajautat vai esat makskerejis Suntazu pagasta??Un ja esat tad kadi lomi!!?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja tu domā Suntažu centra dīķi, tad jā esmu. Tur ir ļoti skaisti līņi un karpas. Arī līdakas nav no mazajām, bet labākais laiks ir tieši tagad, kad var uztaustīt esošo grāvi ejam cauri dīķim pa vidu. Pēc tam viss spēcīgi aizaug. Vieta ir laba.

Atbildēts: 28.maijs 2012, 12:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jenots13

Sveiks Eini :)

Man Tev jautājums,saki vai jums veikala ir kātu turētāji velcei?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, ir.

Atbildēts: 27.maijs 2012, 19:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā blutt

sveiks.

Es te shodien paseedeeju blakus vienam zvaniniekam ar fiideri. Un secinaju, ka mana vieniga prieksrociba ir garaks kaats. Vai taa ir?

Man jau liekas ka tas zvaninjsh ir juutiigaaks par fidera spici.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu negribu tevi apbēdināt, vai kaut kā aizvainot, bet ja tevī ir rosījušās šādas domas, tad kaut kas nav pareizi visā kopumā ko sauc par tevis kontaktu un pareizu attieksmi ar savu fīderi. Es būtu ļoti pateicīgs, ja tu pakomentētu smalkāk piedzīvoto situāciju un tad jau mēs pa abiem to taisnību atrastu.

Atbildēts: 27.maijs 2012, 17:10 | 9 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Gaujinieks

Hei kādās vietās parasti dzīvo zushi straujās vai lēnās ,dziļās ,seklās kāda apmēram gultne? Konkrētāk-copēju no amatas ietekas līdz līgatnei. Paldies.;)

+++kad sākas zushu cope?

Atbild Einārs Siliņš

Nu zutis, kā jau tu droši vien zini, dzīvo kā ezerā, upē, tā arī jūrā. Tātad šeit der gan straume gan pilnīgi stāvošs ūdens. Protams, ka labāk viņam tomēr patīk mierīgāki ūdeņi un smilšainas vietas. Dziļums var būt ļoti dažāds un te kritēriju šiem "čūskulēniem' nav. Ezeros tumsā tie mīl meklēt ēsmu uz smilšu sēkļiem pat 30 cm dziļumā. Daugavā, savu lielāko ( gandrīz 2 kg un gandrīz metru garu), pagājušā gadā izvilku no aptuveni 9 metru bedres....

Zutis sāk ņemt jau no maija mēneša. Ventā, makšķerējot vimbas, kolēģis šo sprukstiņu ar gruntsmakšķeri un nakteni galā, izvilka aprīļa sākumā. Labākais laiks tomēr ir jūnijs, jūlijs.

Atbildēts: 27.maijs 2012, 17:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā motion

Sveiks. Ja līnis rokās un ir burbuļi, iemetot tajā vietā ,kur ir burbuļi likt uzreiz uz grunti,lai ir vai atstāt tādu pašu dziļumu,kas iepriekš ir bijis? Vai ir kāda cita metode kā labāk viņu apmānīt?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ja redzi, ka līnis rok, tad protams, ka ēsma jāliek ir viņam tieši pie deguna, un tātad uz grunts. Vēl vari to ēsmu nedaudz, bet prātīgi lēnām pavilkt vai pacilāt par pāris cm.

Atbildēts: 27.maijs 2012, 16:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager