Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā JanKa_K

Bode pie jums ir Eagle Claw 374 Treble Hook 1/0

Atbild Einārs Siliņš

Neesmu gan uz vietas, bet šķiet, ka Eagle gan nav. Ir Hajabusa, Owner, Gamakatsu.....

Atbildēts: 27.maijs 2012, 10:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā blutt

Sveiks!

Ko no kaatu tureetajiem tu ieteiktu?

Man vajag taadu, lai vareetu ari uz laipas vai akmenjiem nolikt. Zna4it 3 vai 4 kaaju.\

Gribeetos arii lai var uzskruuveet signalizatorus.

Nu un jaa, lai vismaz 2 kaatus var uzlikt.

Fiiderim un klasiskajai gruntenei, vai karpu makshkjerei derees viens un tas pats podests?

Teiksim klasiskais 4 kaaju karpinieks?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Tavu jautājumu sapratu. Mums ir, tevis izvēlētās versijas no Ls 59 līdz Ls 140.

Tā kā brauc un pajautā pēc manis, tad arī paskatīsimies ko tas maksā, kā arī parunāsim par atlaidēm.

Atbildēts: 23.maijs 2012, 12:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā logans

Sveiks!

Esmu nolēmis pievērsties fīderim. Kādu kvalitatīvu kātu un spoli ieteiktu pirkt (kātu un spoli līdz 70 ls) makšķerējot brekšus, raudas, vimbas upēs.

Atbild Einārs Siliņš

Pa Ls 70 kvalitatīvu fīderi vai spoli var paņemt tikai reklāmās. Labāk pieliec kādus Ls 30 klāt un būs pavisam cita kvalitāte. Varu tev sākt saukt nosaukumus, bet ko tas dos? Tāpat tev ir jāredz un uz roku jāizmēģina. Vai ne tā? Ja tev nav tas trakais 10 km attālums un tu kaut reizi esi Rīgā, tad ieskrien pie mums Albakorā un pajautā pēc manis. Nokomplektēsim tavi fīderi un parunāsim par atlaidēm.

Atbildēts: 23.maijs 2012, 12:06 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Labdien, Einār! Gribētos uzzināt, kādās cenās pie jums "Albakor" ir gumijas zivtiņas un tvisteri ar garšu! Mērķa zivs - zandarti, asari, vieta - Gaujas lejtece. Kādi būs ieteikumi (copes veids - spinis ar otvodnuju sistēmu (20 g sviniņš))?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks, Pontoon21 ēdamās gumijas cena ir 3.59ls par paciņu, Reins 5.78ls par pac., Deps 7.18ls par pac., Megabass no 5.40ls-7.20ls par pac. Pats ļoti bieži copēju Gaujas lejtecē, jāsaka godīgi pavadas sistēmu nēsmu mēiģinājis, cik zinu no vietējiem pavadas garumam jābūt ne īsākai par 1m.

Atbildēts: 23.maijs 2012, 10:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spiningeris

vari ludzu pateikt ka labak darboties ar twiteri silikona zivtinu un miksto gumijas zivtinu

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks, starp twiteri un tvisteri ir diezgan pamanāma starpība, bet kā noprotu gribi darboties ar tvisteri! Gumijas, tvisteri ir ļoti universāli mānekļi, tos var izmantot ķerot plēsējus zālēs, dziļumā, uz kantēm un ir vēl daudz, veidu kā izmantot gumijas ēsmu. Par to varētu sarakstīt veselu grāmatu, kā izmantot silikona mānekļus. Es nezinu kurā vietā, kādā ūdens tilpē jūs taisaties makšķerēt, tākā būs grūti izsmeļošāk atbildēt uz jūsu jautājumu. Varbūt ja sanāk brīvāks laiciņš, ieskrien vekalā Albakors Piedrujas ielā 5a, tad varēšu palīdzēt sīkāk.

Atbildēts: 23.maijs 2012, 10:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveicināti, Einār! Nu galīgi Venta mani nemīl. Ķeras vakar un ķersies rīt. Makšķerēju ar fīderi posmā , kur notika čempis iepretim ķieģeļu mājai. Atradu upē pleķīti tīru no zālēm un gliemežu klāju. Uzjaucu Traper breksi, upi un Sensas Gros Gardons. Klāt melase un baltie. Ķēru uz baltajiem, lapu slieciņām un konservētu kukurūzu. Baltos ignorēja pilnībā, par sliekām interesi izrādīja asaris un līdakas, kuras apkoda lielu daudzumu āķu. Strādāja tikai kukurūza uz kuras pa retam ķērās normāla izmēra raudas. Kas varētu būt nepareizi, ja reiz breksis neatsaucās, lai gan baroju dūšīgi?

Atbild Einārs Siliņš

Nu vispār jau es neesmu dažādu iebarojamo barību ražotāju barības miksācijas piekritējs. Labāk izvēlēties kaut ko vienu. Ja tas ir Trapers, tad Trapers, ja Sensa, tad Sensa. Starp citu arī mačos brekšu nebija daudz. Es pat teiktu pavisam maz. Vairāk vimbu un raudu. Jāsaka tā, ka žēl, ka tev nebija motils, bet lai tagad tā īsti tiktu skaidrībā kas tur bija un kā tur bija diez vai izdosies. Vienīgais ko varu pateikt, ka arī mačos uz baltajiem un sliekām rezultāti bija ļoti vāji. Pirmajā dienā gan man izdevās divus skaistuļus izcelt, bet tas arī bija viss.

Atbildēts: 22.maijs 2012, 14:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kristishs

kādu zvaniņu labāk ņemt?

ar korķi galā un striķīti?

vai piekniebjamu?

Atbild Einārs Siliņš

Piekniebjamie parasti vējā grab, turklāt no tiem nav tik vienkārši copes piecirtiena brīdī, atbrīvoties. Labāk jau pirmā versija.

Atbildēts: 22.maijs 2012, 10:37 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kristishs

sveiks

taisos nedēļas nogalē brauk uz ventu ar grunteni

bet jāieskrien vēl veikalā

cik resnu auklu tu ieteiktu?

un cik garu kātu tu ieteiktu gruntenei?

vai būtu laba fīdera barība barotavā ja mērķa zivs ir līnis varbūt tomēr likt līni barotavā?

kādu ēsmu likt uz līni ?(slieku vai ko tur?)

Atbild Einārs Siliņš

Pie patreizējiem apstākļiem pietiks ar 0,3 mm auklu...tas gruntenei. Nu ja viss notiek tik "spešel" apstākļos, tad derēs jebkurš kāts garumā ap 4 - 5 metri. Paskaties gan uz testu un lai tas nebūtu mazāks par 60 gramiem.

Līni no sākuma vajag noķert un iebāzt to barotavā būtu diezgan liela problēma...:)))

Fīder barība derēs visam. Tā ir kas līdzīgs pašam fīdera kātam kas patiesībā ir ļoti liels, universāls kareivis.

Līnim? Ēsma? .....Naktstārps, un sevišķi jau tādā upē kā Venta.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 20:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fazator1

sveiks gribēju pajautāt ir doma pa nedēlu uz nakti aizbraukt lidz liellupei pasēdēt uz fideiti ko ieteiktu labak orienteties uz lini vai breksi ja lini ko viņam piedāvāt uz āķa naktstārpus jeb kukuruzu

Atbild Einārs Siliņš

Noteikti uz breksi. Līnis, ja gribēs, pienāks pats..:)

Līnim uz āķa, kā tu pats raksti, tad noteikti labāk būs naktstārps vai kādi padsmit baltie.

Taču tagad uzspied uz fīderi ar baltajiem galā un brekšiem domātu barību barotavā. Pamēģini barotavā iepilināt veco labo anīsu. Burtiski iepilini pilienu koncentrāta tieši barotavā ieliktajā barībā. Līnim un breksim patīk līdzīga iebarojamā barība. Tikai nejauc kopā dažādus ražotājus.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 17:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Eini, kāpēc tu nekomentē komentārus? Viens otrs brauc tur augumā un turklāt idiotiskā formā!

Atbild Einārs Siliņš

Komentārus nelasu. Katram ir tiesības uz savu viedokli. Visi jūtas spečuki līdz tam brīdim kad jāstājas TV kameras priekšā vai ar savu vārdu un uzvārdu jāstāsta tas ko zina un turklāt jāmāk arī pateiktais pierādīt. Tāpēc jau mums arī ir vienas un tās pašas personas redzamās vietās, jo nav jau nemaz tik vienkārši pierādīt un parādīt kas un kā. Uz papīra viss ir ļoti vienkārši. Te var sarakstīt visu ko. Pārmest, apsmiet, apdirst, izņirgāties....nu visu pēc kārtas, jo visi slēpjas zem pseidonīmiem un jūtas ļoti droši.

Ir jau izkristalizējušies zināmie un nezināmie niki, tāpēc arī būs attiecīga attieksme kā no manas tā NG attieksmes. Kaut kādai realitātei taču ir jābūt, vai ne....:)?

Atbildēts: 21.maijs 2012, 15:11 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager