Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā zipcs

Sveiki! Vai jums veikalā ir kādi asaru kātiņi priekš vobleru raustīšanas? Aptuveni tests līdz 8grami un cena līdz 80ls.

Atbild Einārs Siliņš

Būtu dīvaini ja tā nebūtu...:)))

Ir Banax, Colmic....Spiningiem izvēle pietiekoši liela, un joprojām nāk vēl klāt. Mums pārdevēji raujas melnās miesās pieņemot preci un vēl tirgojot.

Atbildēts: 9.maijs 2012, 11:48 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ozo77

Labdien, doma iepirkt bolonēzi no colmic klāsta metri 6 garu. Biju veikalā nopētīju apstājos pie Meteora XS 250. Doma copēt Lielupē. Gribētos dzirdēt Jūsu padomu, ieteikumu.

Atbild Einārs Siliņš

Jā, šāda veida copei būs pilnīgi piemērots. 25 gr tests un turklāt nav pātaga, bet gan "fiksais" kāts. Vēl tikai vienmēr esmu mēģinājis atgādināt, ka apdomā labi par to garumu un cik bieži, kādās vietās makšķerē. Sešinieks no krasta būs labs, bet no laivas jau labāk kas īsāks.

Atbildēts: 9.maijs 2012, 11:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Labdien!kadu jus ieteiktu spoli prieks lidakam cena lidz 30ls izmers ap 3000 pec shimano klasifikacijas!un ar cik gultniem!?kas ir pieejams Albakora!

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

Ir Silko XS 3000 cena mazliet virs Ls20. 6 gultņi. Tas ir attiecībā uz Colmic, bet kopumā ir vizmaz 4 dažādas, labas( uzsveru labas) versijas līdz tavai piedāvātajai summai.

Atbildēts: 9.maijs 2012, 11:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kredo

Šajā saulainajā dienā ,

Sveicu Tevi vārda dienā !

Gribi kļūt par līderi,

Spiningo ar fīderi.

Pirms pirkt "biezo" makšķerkātu,

Vienmēr padomā ar prātu.

Bērniem patīk pasakas ,

Eināram, ne asakas !!!

Jautājums: Einār, kāpēc vārda dienā ūsas krāsotas ar pienu ?

Atbild Einārs Siliņš

Lielais paldies. Par tām ūsām nesatraucies..:)))), būs jau arī pareizajā krāsā :)))

Atbildēts: 9.maijs 2012, 10:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Vai 20ls varētu iekļauties ar colmic spoli un aukliņu.

Atbild Einārs Siliņš

Jebkura spole un vēl plus aukla, līdz 20 latiem neko prātīgu nesola. Labāk pieliec klāt vēl 10 latus un tad jau būs OK.

Atbildēts: 8.maijs 2012, 17:20 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā puda

Sveiki!! kādi jūsu prāt ir labākie atraktori Karūsām ezerā, šajā laikā un cik "pilieni jāpilina uz 1kg barības ,apmēram ??? paldies

Atbild Einārs Siliņš

Šķidrie atraktori ir ļoti dažādi. Dažāda ir arī smaržas koncentrācija. Es pats pārsvarā izmantoju tā saucamos "Dipus". Ir īpaši domātie tieši karūsām, bet ja uz sitiena nav veikalā pieejami tad vari ņemt arī tos kas domāti līnim vai karpai. Ja nav tieši zivij paredzētie, tad skaties pēc slieku vai motiļu aromāta. Daudzums uz kilogramu? Ļoti mazs. Ar atraktoriem ir tā, ka labāk pielikt mazāk ne kā vairāk, jo ar pāris pilieniem "pa virsu" , var sabojāt visu iebarojamo barību. Ļoti daudziem atraktoru iepakojumiem ir aizmugurē ieteicamais daudzums uz noteiktu barības daudzumu. Pielietojums ir no pāris pilieniem līdz pat 100 gr un pat vairāk. Tā kā man tev būs grūti tā precīzi pateikt. Tad jāzina kas konkrētāks. Vēl vari vadīties pēc iepakojuma lieluma. Jo tas lielāks, jo atraktors vājāks, bet tas ir diezgan riskants salīdzinājums..:)))

Atbildēts: 8.maijs 2012, 17:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copesmans

kāda izmēra āķis ir vispiemērotākais mankai?

Atbild Einārs Siliņš

Mankai pārsvarā ir domāti neliela izmēra āķīši kaut gan aptīt iespējams, ka var pat 2 numura āķi....:)))) Jautājums tikai kur un kā to milzu bumbu izmantot. Par tādu kā vidēju izmēru varētu uzskatīt Nr.14, bet viss ir vairāk gan atkarīgs no potenciālās zivs lieluma.

Atbildēts: 8.maijs 2012, 16:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! Ir doma pirkt spoli, veikalā ir daudz spoles no konger un salmo. Kuru firmu tu ieteiktu skatīties?

Atbild Einārs Siliņš

Kongers manās rokās nav bijis tāpēc salīdzināšana te nekāda diemžēl nesanāks. Salmo spoles ir bijušas. Viss atkarīgs no cenas. Taču tagad ir tikai un vienīgi Colmic spoles, jo te pat lētais gals ir itin labas kvalitātes.

Atbildēts: 8.maijs 2012, 11:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nazziiss

sveiks,kādu auklu iesaki sapalu makšķerēšanai????

Atbild Einārs Siliņš

Sapals ir ellīgi uzmanīga zivs. Bija laiks kad šai zivij pievērsu īpašu uzmanību, jo biju atradis Ogres upes augštecē kādu interesantu rajonu, kur šamie uzturējās itin prāvos pulciņos. Pārsvarā ķēru ar ēsmas peldināšanas variantu. Tātad sienāži, maijvaboles, baltmaizes garoza....

Sapals ļoti labi ņem naktī uz gruntenes kam uz āķa maza vardīte.

Ja runājam par auklām, tad daudz kas atkarīgs no tavas makšķeres jūtīguma un pareiza spoles noregulējuma, jo sapals, par puskilogramīgs ir ellīgi spēcīga zivs. Es to pat spēka ziņā salīdzinātu ar foreli. Cik spēcīgs tik tramīgs tāpēc parasti lieku caurspīdīgu florkarbona auklu.Pludinot izmantoju 0,2 - 0,23mm pamatauklu un kā minimums metru garu 0,16mm pavadiņu. Bija tāds itin pamācošs gadījums, kad stāvēju saulainā dienā, upes krasta koku ēnā, un vēroju kā kāds vīrs otrā krastā izmisīgi mēģināja tikt pie sapaliem. To tur bija vesels bariņš, taču uz katru pludinājumu kāds skaistulis pacēlās, bet ēsmu neaiztika. Sasaucāmies un un izrādās, ka viņš copēja ar 0,23 pavadiņu....Nu domā ko gribi...:)

Atbildēts: 8.maijs 2012, 11:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Kas tad nu? Leišu čempis gar degunu? Es jau domāju, ka tu varētu nostartēt labāk par NG . Ja drīkst jautāt, tad kas tad notika?

Atbild Einārs Siliņš

Tu zini cik izmaksā dalība vienā posmā? Tas nav uzbrauciens....nekādā gadījumā.

Redzi, gadās tā, ka tevi vienkārši "nopērk"......piesolot dahuja, un tu kā zelta rudacīte uz to iekrīti.

Viss ir ļoti vienkārši...." Mūžu dzīvo, mūžu mācies".....

Atbildēts: 7.maijs 2012, 18:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager