Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā andris9966

Sveiki, meistar! Ko Tu ieteiktu šajā laikā izmantot līņu piebarošanai?

Atbild Einārs Siliņš

Nekas paraīpašs nav vajadzīgs. Paņem vidēja stipruma līņu barību, bet pievērs uzmanību copes vietas gultnes krāsai. Tai nevajadzētu atšķirties no iebarojamās barības un otrādi. Vislabākā ēsma pašreiz ir naktenis. Tātad barībai klāt noteikti jābūt kapātiem tārpiem vai slieku atraktoram. Slieku atraktoru par daudz nepieliksi, jo viņam nav kodīgas smaržas. Tas pats attiecas uz to ja copēsi ar baltajiem, tad barībā kāda kārtīga sauja noplaucētu balto derētu gan. Uz āķa gan liec dzīvus un pēc iespējas vairāk. Līnim tagad apetīte liela un mute vēl lielāka...:))

Atbildēts: 22.aprīlis 2012, 13:14 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ilmis40

Labdien: vai pie jums ir pārdošanā mono no Shimano tehcnium 0.25 mm

Atbild Einārs Siliņš

Piektdien vēl bija.

Atbildēts: 22.aprīlis 2012, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris1997

Sveiks,Einār!Kādu auklu jāliek uz spoles,ja es keru smalkus asarus un raudas,ezerā?Iepriekš paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Ja doma tiešām ir par smalko zivi, tad 0,12 būs tev pamataukla un 0,08mm pavadiņa. Uzliksi 16 - 18 numura āķīti, un viss notiksies.Ja nu tomēr tā zivtiņa ir rupjāka, tad kā pamatauklu tā pavadiņu izvēlies par vienu izmēru resnākas.

Atbildēts: 22.aprīlis 2012, 09:15 | 14 komentāri | Adrese atbildei
Jautā archhaa

esi copējis ogres varžu dīķī ? ja esi, tad kādi rezultāti ?

Atbild Einārs Siliņš

Jāsaka kā ir, ka es Ogres pilsētas teritorijā praktiski nemakšķerēju jau gadus 5 - 7 kaut šeit ir ļoti labas vietas kā Daugavā, tā Ogres upē. Iemesls viens.Tiklīdz es kaut kur parādos tā nedod Dievs, ja tikšu atpazīts. Diemžēl daudziem šķiet, ka tur kur esmu es tur noteikti būs daudz zivju. Kaut kāds murgs, un no copes nekas nesanāk. Ir bijuši pat tādi kuriozi, ka veči ieraugot mani paejam vai pabraucam ar auto garām, vienkārši meklējot brīvu vietiņu kur piestāt, metas vākt savas copenes un nesās pakaļ. Man pat sieva vienreiz neizturēja un "uzgāja gaisā", vai tad tiešām nav citas vietas ja visapkārt nav redzams neviens makšķernieks, bet ne, jāskrien pa galvu, pa kaklu pakaļ. No sākuma par to visu pasmaidīju, taču tagad vairs ne un braucu copēt kaut kur citur.

Par varžu dīķi vai peldētavu. Kā jau tu zini tad tā ir vecā Ogres upes gultne kas Rīgas HES tapšanas gadījumā tika nodambēta. Abās pusēs zivju ir pietiekami. Tā sauktajā varžu dīķī ir daudz līņu. Tā labākā vieta gan tika izčakarēta ar krasta izlīdzināšanu un mistiskas koka būdas uzcelšanu. Kāds kaut ko jau atkal noprivatizēja. Tomēr vēl jau ir arī otrs gals dīķim. Irkšā ir lielas un skaistas līdakas. Te noteikti vajag pastrādāt uz šo zivju sugu. Otrā pusē kas ir zem "Domo" veikala, un Statoila ir līdakas, raudas, pliči, līņi, bet ir viena nelaime. Vismaz kā man veči zina stāstīt, tad te noķertās zivis neesot ēdamas......:(((

Atbildēts: 22.aprīlis 2012, 09:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Šodien pastaigāju pa Valmieras veikaliem un tur bija daudz salmo feederi. Ko saki par šo firmu.

Atbild Einārs Siliņš

Ja tu staigāji pa Valmieras copes lietu veikaliem, tad aizej vēlreiz pie Ritas un viņa tev visu izstāstīs.

Man ir Colmic. Itāļu produkcija kas pasaulē ir topa augšdaļā. Nav lēta, bet arī ne dārga, taču ar labu kvalitāti.

Atbildēts: 20.aprīlis 2012, 15:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! takā esmu feeder cienītājs ta vēlējos nopirk sev otrun feederīti, nu tā lai var vimbiņu paķert un vasarā arī raudiņai derētu. uz ko tu ieteiktu skatīties no lētā gala?

Atbild Einārs Siliņš

Es ieteiktu Colmic Valiant garums 3,90m un tests 20 -80gr. Cena Ls 78,43. Ja par daudz, pasauc mani, sarunāsim...:))). Tas noderēs kā gruntsmakšķerei tā tālmetieniem ar vagler pludiem. Tas būtu optimālais variants. Tā teikt: "izbraukt pa vidu" pēc cenas. Lētākais variants būs ap Ls 40.

Atbildēts: 20.aprīlis 2012, 13:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jaunais12

Sveiki! Mani interesē murda uzbūve - varat pastāstīt murda sastāvdaļas?Zinu, ka ir murda sēta, spārni, āmis. Zvejniecības likumā minēts, ka murdam var būt vairāki krātiņi - tad tas nav tas pats kas murda sēta? Ir kāds materiāls,kur pieejami arī angļu nosaukumi (termini) murda sastāvdaļām? Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Es patiešām ļoti atvainojos, bet izdzirdot vai izlasot vārdus, tīkli, murdi, " televizori", naktsšņores un tā tālāk, palieku kā pilnīgs idiots. Droši vien jau arī tāds esmu, jo esmu pilnīgi pret visām šīm lietām. Pilnībā pieļauju domu, ka tev tas vajadzīgs privātam dīķim, bet tad to lasīs arī citi.....Kad Ogrē man piecu gadu garumā bija savs veikals, tad nekad netirgoju nevienu no šīm lietām, kaut gan varēju itin labi uz to nopelnīt. Arī Albakorā šādu mantu nav un nekad nebūs ( vismaz tik ilgi cik es te strādāšu).

Kā konstruējas murds un kādas ir nianses, zinu, taču......:))))))) atvaino. Nekāds paraugpuika neesmu, bet ir lietas kas mani tracina. Ceru, ka sapratīsi.

Atbildēts: 20.aprīlis 2012, 12:09 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Leopolds

Labdien Expert!

Saki lūdzu kāda vēl barība, bez Salmo vimba, būtu izmantojama fīdera barotavai priekš vimbas ??? Un kura barības piedeva būtu tās kas viņu attur no mīlēšanās priekiem un liek pievērsties ēšanai:)

Atbild Einārs Siliņš

Es tev varu atbildēt ko es pats darīju tad, kad mums vēl tādu vimbu barību nebija. Ņēmu barību kas domāta raudām, brekšiem vai universālo un liku klāt samaltas vai sapluinītas krevetes. Var izlīdzēties arī ar krabju atraktoru. Vari izmantot to barību kas domāta upēm un piejaukt iepriekš minēto atraktoru. Vispār mums ir tikai Salmo un N- G MIX vimbu barības. Vimbām tāds īstens mīlēšanās laiks nepastāv. Nāk jūrnieces, ir vietējās.... katrai sava domāšana..:))))

Atbildēts: 19.aprīlis 2012, 11:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Vai ar fīderi ar testu līdz 120gr. un pīto 0.15 būtu prātīgi braukt karpās (vidēji tur ķeroties līdz 3kg karpas)? Vai tiešām to testu vajag 150 un uz augšu?

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Visa tā copes būtība patiesībā slēpjās katra makšķernieka galvā. 3 kg karpu var elementāri izvilkt arī ar mačkātiņu kam tests ir līdz 20 gr un monofilā aukla ar 0,12 monofilo pavadiņu. Tas ir tāpat kā daudzi veikalā jautā vai man tas vai tas makšķerkāts to un to izturēs? Salauzt un saplēst var visu.

Tavā gadījumā fīders ar 120 gr būs pilnīgi pietiekoši. Ar pīto 0,15 dabūsi ārā arī desmitnieci. Tik briesmīgus testus kā 150 gr vairāk izmanto jau piemēram, jūrai, pavasara smagajiem sviniem, kad ir ellīga straume.

Atbildēts: 18.aprīlis 2012, 12:00 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janis11600

Sveiks! Vai vari ieteikt kādu labu makšķerēšanas vietu ogres upē Ogres pilsētas teritorijā līdz hesam.

Domāju ķert ar pludiņu. Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Pavasarī tas ir Kartona fabrikas dambis. Šeit, zem aizsprosta jau gadu gadiem ir kopā pulcējušās raudas, brekši, līdakas, bet naktī arī vēdzeles.

Vasarā ļoti labas vietas ir pie līkā gājēju tilta.Nemaz nepārspīlēšu, ka šeit uzturās karpas, sami un arī zuši. No dzelzceļa tilta maliķi liek pavasaros "televizorus". IDEĀLA COPE, JO ZANDARTS PINĀS IEKŠĀ TIKAI TĀ...Ko viņš meklē upes augštecē nezinu, bet ir...un daudz. Tas viss ir maija mēnesī, un jūnija sākumā.

Atbildēts: 17.aprīlis 2012, 16:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager