Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā asaris1997

Sveiks,Einār!Kad apmēram raudas sāks ņemt un kur viņas ir tadā laikā ziļumā vai tuvāk krastiem?Ieprikš paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Rauda un breksis turas pavasarī tuvāk krastam. Pa upes vidu iet tās zivis kas meklē nārsta vietas. Taču tas attiecas uz nelielām upītēm. Tādā kā Daugava šīs divu sugu zivis meklē klusus un saules sasildītus līčus. Daba izvirza savas korekcijas un tās iemītnieki tai spiesti pielāgoties, jo arī cilvēkbērni netiek ieņemti tikai gultās.....tur ir arī mašīnas pēdējais sēdeklis, siena guba vai virtuves galds.

Brekšus, katru pavasari Ogres upē, velku aptuveni 50 - 70 cm dziļumā un mikro līcītī metru no krasta. Turpat ir arī raudas. Galvenais lai būtu ap 6 - 7 metri garš kāts un īpaši nerēgoties pašam.

Atbildēts: 17.aprīlis 2012, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kraft

Čau Siliņ!

Nezini kur var nopirkt to strumes zivju barību/kombikormu vai kā viņu pareizi sauc?

Leilajos veikalos nemanīju,

Albakorā gan nebiju - sorri, tālu sanāk:)

Otrs, vai būtu pareizi viņu vienk granulētā veidāpa pa taisno bērt ūdenī? Taisos uz pāris dienām nolīst uz laukiem pie Daugavas , tur tāda vieta, ap 2-3m dzilš, straumes nav. Domā tur kādas divas dienas pabārstīt to brīnumu, lai uzklājas gals un tad jau copes dienā varbūt izmantot labu barību. Tā būtu pareizi? Zivis- brekši, raudas. sīkās tur parasti netusē.

Parasti vienmēr izmantoju labas veikala barības, bet tagad tas maks tāds plānāks palicis, nevaru vairs 15ls upē sagāzt, tāpēc jautāju par lēto barību. Turklāt man liekas, granulas būs "ilgspēlējošakas"?

Paldīs.

Atbild Einārs Siliņš

"Straumes zivju barība" .....Interesanti..:)))

Ja pa nopietnam, tad sapratu.Lielajos veikalos kombikorms praktiski nafffff.

Jā, kombikormu var pavisam vienkārši bērt ūdenī, bet praktiskā veidā tas labāk sanāk no laivas. Ir vēl cita versija. Izšķīdini traukā ar pēc iespējas mazāku ūdens daudzumu. Pievieno sakāpātus nakteņus ( tos var tagad pats salasīt) un bez iebarojamās barības diemžēl neiztikt. Ņem fīder barību ( tur daudz saistvielu) un uz kādiem 3kg barības iemaisi vienu kilogramu fīderi. Piejauc klāt vēl noplaucētus baltos. Būs OK

Ja tu domā, ka granulas tev ilgāk pastāvēs kā bumbiņu formā un neizšķīdīs, tad tu maldies. Tas nebūs tas kas tev vajadzīgs.

Zivju kombikormu vari nopirkt arī ZOO veikalos, vai lopbarības bāzēs.

Atbildēts: 17.aprīlis 2012, 10:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā legionars

Sveiks!Pamazām tuvojās līņu sezona un man radās pāris jautājumi-vai ķerot šos sarkanačus rezultāts neuzlabotos,ja uz pavadiņas uzliktu podpasoku un izmantotu cirkuļāķus?Kādu sistēmu Tu sien,ejot uz šiem smukuļiem?

Atbild Einārs Siliņš

Padpasoks.Jautājums, kam viņš vispār ir domāts. Uz līņiem noteikti nē, un arī upē tu līņus nemakšķerēsi kaut vidējā straumē. Līnis šādas vietas nemīl, kaut arī var jau būt izņēmuma gadījumi, tomēr pieturēsimies pie realitātes un fantazēsim ar mīļoto gultā...:))))

Cirkuļāķi pārsvarā tiek izmantoti vēdzeļu un butes copei, tomēr pēc vairāku gadu eksperimentēšanas es šo ideju esmu atmetis, jo ir daudz tukšo "shodu".

Par sistēmu paskaties www.nomad.lv sadaļā "Makšķerēšana" un sameklē 16.06. 2011 gada raidījumu. Taču būtība nav nemaz tik sarežīta. Pats svarīgākais ir tas, ka ja tu copē seklā vietā tad visai tavai sistēmai, sākot no pludiņa līdz pat āķim ir jābūt maksimāli minimalizētam un neuzkrītošākās krāsās. Vecumnieku gadījumā, kas ir sižetā, bija stipri vieglāk, jo te dziļums kanālā ir ap 4 metri. Citur kur seklāks atkal viss ir citādi. Ir vēl vismaz 2 raidījumi par šo zivi šajā mājas lapā un jau seklos ezeros. Pameklējies un gan jau atbildes atradīsi, bet ja nav kaut kas skaidrs tad raksti, atbildēšu.Ne asakas!

Atbildēts: 17.aprīlis 2012, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris1997

Velreiz sveiks,Einār!Vai ir iespējams noķer zivis piem.Raudu,asari ezerā ,ja ledus nogāja tikai vienu dienu atpakaļ.Iepriekš saku paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Asarus jā, bet ar raudām būs nedaudz jāpagaida. Taču par piemēru varu pateikt, ka šodien jau atklāta sezona karpām Vitkopos un tā tas ir katru gadu nepilnu nedēļu pēc ledus iziešanas. Tā kās uz priekšu! Nupat jau visi vārti pavasara copei vaļā, un nav vairs ko gaidīt.

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 22:00 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks. Internets pilns ar reklāmām, neko nevar saprast. Vai tev ir kāds mīļākais līdaku māneklis, kuru gandrīz vienmēr izmēģini? Un kāds krāsojums? Vēlos jaunajai sezonai ieķert pāris loriņus, bet nezinu ko izvēlēties. Pārsvarā ezeri līdz 2 metri.

Atbild Einārs Siliņš

Līdz diviem metriem, ja nav zāles tad darbojos ar diezgan daudziem, jo katram voblerim ir sava spēle un nevar jau skaidri zināt kas tai līdakai tai dienā prātā. Vienu gan pateikšu, par ko daudzi runā un uzskata, ka jo gaišāks laiks un dzidrāks ūdens, jo tumšāks māneklis. Man kaut kā nav izdevies to piefiksēt un sanāk visādi.

Kas attiecas uz to mīļāko, tad ir man viens tāds elektro zaļš, 7 cm garš. Nu neļaus man copes kolēģi ar ko kopā bieži arī spiningojam sameloties, bet ja uz citiem neķeras tad uz to es tiešām kaut vienu dabūšu..:)))) Tas ir Raiden Shallov 70.Vispār krāsas viņam praktiski vairs nav!!! Vēl ir Moby Dick 100F SR arī elektro zaļš ( asarīša) variants. Strādā galvenokārt ar agresīvu spēli. Ļoti daudz darbojos ar gumijām. Topā, jau vairākus gadus ir Pontoon 21. Lēti nav, bet kvalitāte teicama. Tad kad Latvijā "Ķīsītī" notika Pasaules čempionāts spiningošanā tad vairākas izlases atbrauca uz Albakoru un tā itin pieklājīgi sapirkās tieši šos voblerus kas ir paredzēti līdz 2 metru dziļumam. Strādā perfekti.

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 21:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris1997

Svaiki,Einar!Gribēju pajautāt,vai vajag barībai pievienot melnu zemi ,ja gultne ir tumša un duļkaina

Atbild Einārs Siliņš

Katrā gadījumā es vienmēr neatkarīgi no ūdenskrātuves cenšos iebarojamo barību iemaisīt tadā krāsā kāda ir gultne. Ja gultne ir duļķaina, tad tai pēc būtības šķidras putras saturs. Zemi noteikti jāliek klāt un iebarojamās bumbas jāveido pēc principa lai tās atsitoties pret ūdens virsmu izjuktu. Tas protams, būs domāts seklām vietām. Piemēram, braucot uz savu jājamzirdziņu, līņiem, iemaisot barību lieku tai samitrināties vismaz pusstundas garumā un šajā laika posmā pāris reižu vēl barību kārtīgi samaisu. Un tikai tad veidoju bumbas ar vienu plaukstas saspiedienu. Tas nozīmē, ka pat metot noteiktā attālumā tā mazliet jau sāk dalīties, un atsitoties pret ūdens virsmu izjūk. Sevišķi tas ir svarīgi tām vietām kur apakšā ir sapropelis. Citādi tava cietā bumba šajā duļķī vienkārsi pazudīs.

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 15:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā antonsb

copeju parsvara pa ezeriem!varbut esat dzirdejis Laidzes ezers-lini raudas plici breksi tas ir ko es personigi esmu nokeris!Sasmakas ezers Valdemarpili tas ir 15km no talsiem!tur tik biju pagasgad vienu reizi diemzel bet parsvara pa laidzes ezeru plosos gan no krast kur tikai ir paris piekluves vietas nu ar laivu tur ir buts un krietni labaki rezultati sosezon meginasu borta makskeriti nopietni jo tur ir ritigi breksi ieksa bet nekeras ipasi reti kadam trapas!mazas zzivis sikzivis kuras par sergu saucu trauce biezi copet!sasmakas ezers un laidzes ezera iemitnieki ir vienadi un vienadas problemas ar sikzivim uzbruk ka nelabs!!!mekleju letu iebarojamo kur labi stradatu pagasgad pameginaju Boguslaws bruda nu tiri neko!man ir daudz comu polu un vini ar cope un zinu to ka poliem ir loti labi iebarojamie un pa letam naudam!un ja copeju katru dienu labi ja menesi kad sezona sakas man ir kadas 2-8 brivam dienam kad necopeju comi smejas ka uz copi eju ka uz darbu!un ja katra copes reize japer 1kg pa vismaz 2ls nu tad tas ir loti salits proces-dargs!tapec ma interese letakas cenas lai pilnvertigak varetu copet un iebarot!a jus esat dzirdejis pa tiem ezeriem ka ieprieks mineju?

Atbild Einārs Siliņš

Atsist sīkzivi, sevišķi tad ja vieta ir sekla, būs grūti. Tādā gadījumā drīzak jāgaida nakts iestāšanās, jo breksis un līnis ļoti labi ķeras arī pa tumsu. Barībai jācenšās izmantot rupjāks malums. Smalkais veidos barības duļķi un mazajām zivtelēm to tikai vajag. Taču ir šai medaļai arī otra puse. Redzot jau pa gabalu mazo zivtiņu ņešanos lielās pienāks pat ziņkārības pēc un ja barība iepatiksies, tad mazās tiks izdzenātas.

Ja ir tāda vieta kur, kā pats saki vari darboties kaut katru dienu, tad izvēlies perspektīvāko vietu un pamēģini iebarot ar zivju kombikormu + iebarojamo barību. Manuprāt Stil 2,5 kg pa Ls 2,85 nav dārgi, turklāt šo barības daudzumu vari sadalīt vismaz reizēm trim, četrām. Klāt vari piešaut sakapātas, vai kā citādi sasmalcinātas sliekas. Man piemēram, netālu ir vistu ferma, līdz ar to, ja vien ir vēlme, ar baltajiem tārpiem esmu nodrošināts...))

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 14:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dadyboy

kāds būtu eksperta e-pasts vai tel.nr.

Atbild Einārs Siliņš

Telefona numurs ir tāda intīma lieta....), bet e- pasts ir einis2@inbox.lv

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 13:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā itaalis

Sveiks Einaar!

Njemot veeraa ka Grabovska kungu esmu gana daudz terorizeejis, tad tagad laiks pienaacis jums!

Ar brekshu copi saaku nodarboties pagaajusho gad vasaraa, tapeec pavasara cope man ir mazliet pasvesha! tad nu luuk-

kaa zinaams pavasarii brekshi lien seklumos, seekljos sildiities! ir doma weekendaa aizlaist pafiidereet, zinu paris perspektiivus seekliishus upes viducii, nu gandriiz viducii!(domaaju saakt ar bulljupi) bet vai es tajos seekliishos ar savaam 60 un 40 gramiigajaam barotavaam to breksi neizbaidiishu! pacmit iemetieni uz iebaroshanu, ok, nobiisies, bet atnaaks atpakalj uz uzklaato galdu, a tur es akal laiku pa laikam akal taisiishu iemetienus!

Kaa tu to kaa spec vareetu komenteet, un vispaar tavas domas par brekshu copi pavasarii seklumos!

un veel kas, kaa buutu ja iebarotu zem seeklja, nu es domaajubedree kas pie seeklja?

Liels jo liels paldies jau ieprieksh! :)

Atbild Einārs Siliņš

Nu nenobīsies viņš no taviem 40 - 60 gr smagajām barotavām. Protams, vadoties no straumes ātruma un metiena attāluma, tomer jāmēģina likt barotavu pēc iespējas vieglāku. Vispar jau es pats nekad barotavu, ar nozīmi kā iebarošanai neizmantoju. Visu daru ar roku, jo tomēr barotavas, un kā tu pats saki, vismaz 15 reizes atsišanās pret grunti, tad strauja paraušana lai atbrīvotu barību, savu negatīvo artavu dod un kādu brīdi zivs paliek itin tramīga.

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 10:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emis

sveiki. iesaki lūdzu kādu vienkāršu barību breksim, ko var pagatavot mājās. lietošanai barotavā un/vai iebarošanai. iesācējs :)

Atbild Einārs Siliņš

Visvienkaršākā, jau kopš seniem laikiem ir tvaicēta putraimu putra, ar mannu, varītām grūbām, auzu pārslām. Pievieno klāt kādu anīsa pilienu. Uz kādiem trim kilogramiem ne vairak kā divus, trīs pilienus. Vēl var pielikt, un par sliktu nenāks siltā ūdenī izšķīdinatas pāris ēdamkarotes medus. Visu labi samaisi. Ar auzu pārslām vari regulēt barības blīvumu, lai tā nekrīt ārā no barotavas.

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 10:17 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager