Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā lukinsarturs

Sveiks! Vai daiwas LT spoļu sērijas izmēri atšķiras no vecās sērijas? Piemēram, daiwa freams 5000 LT būs pēc izmēra vienāda ar veco freams 4000A?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jaunais Freams LT, tieši 4000. izmērs, ir pieejams šādās variācijās - LT 4000D-C, LT 4000CXH. Attiecīgi C burts apzīmē Compact body, jeb to ka spolei ir mazāks korpuss, bet rotors ar auklas kaseti ir no 4000. izmēra. Principā salīdzinot ar veco Freams, vajadzētu būt tā ka LT versijai ir mazāks korpuss.

Atbildēts: 20.jūlijs 2018, 11:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gudis

Sveiki, gribētu uzzināt kādu kastinga kātu ieteiktu twiča tehnikai, spiningoju Lielupē no laivas. Izmantoju voblerus, tādus kā RUDRA, ORBITS, RERANGE un citas lielākas mailes. Kātu cenu kategorijā līdz 200 Eiro.

Varētu ieteikt arī kādu labu multiplikatora spoli un auklu. Paldies !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar kastinga kātiem pie mums nav viegli. Izvēle ir maza, un bieži vien nekas nav uz vietas. No tā, kas ir, varu ieteikt apskatīties Favorite Drive DRVC-682MH, ar testu līdz 28 gramiem, un moderate-fast akciju. Akcija manuprāt ir vislabākā tviča tehnikai. Spiningam ir laba blanka, Fuji furnitūra. Tailwalk Backhoo Rise ir divi modeļi C672MH un C702H. Pēdējam ir augstāks tests, un ar šo jau var tvičot 160, 170mm mailes, un lielākas. Priekš savas cenas, ļoti labi nostrādāts, ar labu blanku, Fuji furnitūru. Tiesa šie būs jau tādi basu tipa spiningi, cietāki ar lielāku jaudas rezervi. No multiem - Daiwa Viento HD vai Tatula SV TW. Abām ir Magforce-Z magnētisko bremžu sistēma, kompakta izmēra, ērti darboties. Tvičam abas derēs, bet tomēr Tatula SV TW būs ar vairāk jaunām tehnoloģiskām fīčām. Metiena attālums arī būs nedaudz tālāks, pateicoties T Wing auklas uzklājējam. Aukla - principā man patīk tvičot ar fluorokarbonu, it sevišķi ar multiem. Bet zinu ka lielākā daļa tomēr izmanto pīto auklu. Sunline Cast Away PE HG ir laba, jo aukla salīdzinoši vairāk stiepjas. Attiecīgi vobleris pie rāviena netiek tik ļoti izraustīts, bet māneklis var brīvi izspēlēt.

Atbildēts: 20.jūlijs 2018, 11:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DSV

Sveiks!

Kuru no Mult. spoleem ieteiktu Daugavai rudenii prieksj Dropshot,Jig.

Lielajiem manekljiem.Par straumi mees zinaam,kaada ir rudenii,oktobris,novembris.

Briizham vajag pat 60g svinu+silicone(18-22cm).

Interesee tikai multiplikators.

Sheit ir 2 modelji:

Shimano Curado 201 XG K

Daiwa Viento HD A

Ir varbuut ir arii citi variant?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, straume ir spēcīga, un drops ar multu ir pat ļoti ieteicams! Principā abas ir salīdzinoši labas, ar Viento HD esmu darbojies. Principā labs mults, Magforce-Z bremzes ir ļoti labas. Šim ir tā saucamais Twitchin bar, kurš īsti nav vajadzīgs, bet nav tā ka tas traucētu.

Atbildēts: 20.jūlijs 2018, 11:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asariitis

Sveiki

Ko saki par šiem trīs tvičošanas iesākšanai?

http://www.copeslietas.lv/site/sludinajumi/view-12405.htm

Ja neder tad iesaki lūdzu kur meklēt atbilstošus voblerus.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ļoti labi vobleri. Visi trīs man labi strādā, protams, ne vienmēr. Vai ar šiem vajag sākt, nezinu. Piemēram, Zip Baits Orbit, vai Jackall Mag Squad lieliski ķer plēsoņas, varētu pat teikt ka bieži un daudz :)

Atbildēts: 18.jūlijs 2018, 10:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā biged

Čau, ir doma vismaz reizi pa vasaru aizbraukt uz likteņupi padžigot, pagaidām domājam par daugavu pie kokneses, cik lieliem svariem būtu jābūt līdzi, lai sanāktu kaut cik jēdzīgs tas pasākums? Jābrauc tālu un negribas palikt ar garu degunu tik tāpēc, ka svaru līdzi par maz :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Koknese ir skaista vieta, kur copēt. Tiesa ļoti grūta. Daudz ko ietekmē HESu darbība, upē mainās straumes stiprumi un ūdens līmenis. Džiggalvas vjadzētu dažādas no kādiem 12 gramiem līdz 18-20 gramiem. Viss būs atkarīgs no vietas kur copēsi un jau minētās straumes.

Atbildēts: 12.jūlijs 2018, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kur Rīgas tuvumā Lielupē var paspiningot no krasta?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki No krasta, cik zinu tad ap Varkaļu kanālu daudzi copē. Tur ir vietas kur var pieiet pie krasta. Vēl jau Jūrmalā, no betonētajām piestātnēm var ļoti labi copēt

Atbildēts: 10.jūlijs 2018, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā riino

Sveiks! Vēlos iegādāties spiningu FAVORITE NEO BREEZE BRS-862M. Veikalnieks ļoti saslavēja, bet palasot komentus Ukrainas un krievu saitos, atsauksmes ir; labs spinings, bet ļoti viegli lūst, un daudz brāķa. Kādas Tavas domas un varbūt vari ieteikt kādu alternatīvu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Neo Breeze sērija ir pavisam nesen atjaunota. Agrāk iespējams bija šādas problēmas. Jaunajai Neo Breeze būs savādāka blanka no Skyflex 40T oglekļa. Blanka būs piemērota džiga tehnikai, ar augstu jutību, labu metiena attālumu. Vēl varu ieteikt Zander sērijas modeli līdz 32 gramiem. Šim ir interesants risinājums - ielīmēta spice. Pamatā Zander ir domāts džigam, blanka ir informatīva, jaudīga. Var veikt dažādas džiga tehnikas animācijas.

Atbildēts: 4.jūlijs 2018, 16:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā IngEih

Sveiks,

Vai ir sanācis pamēģināt jauno Impulse IMP-762UL-T.

Kādi varētu būt reālie darba grami?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jauno nē, bet esmu mēģinājis ar Torzite gredzeniem esošo modeli. Teikšu tā, viss atkarīgs no tā kādā stilā džigosi, kādās vietās. Es teiktu ka augša ir kādi 9 grami, apakša ap 2 gramiem. Jutības ziņā Impulse ir ļoti labs!

Atbildēts: 3.jūlijs 2018, 13:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Vai esi kādreiz saskāries ar mānekli LUCKY CRAFT TTW GEN LIMITED? (bilde: https://i.ebayimg.com/images/g/FtYAAOSweoBbBLEQ/s-l1600.jpg) Īsti nevaru saprast, kāda veida animācija tam būtu vispiemērotākā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, ar TTW neesmu darbojies. Principā izskatās pēc maza valka, attiecīgi noteikti vajag paeksperimentēt ar rāvieniem, to intensitāti. Domāju ka viņš pauzēs nedaudz šūpojas uz sāniem.

Atbildēts: 3.jūlijs 2018, 08:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marx

Labdien,

Man ir Salmo džerka kāts ar testu līdz 100gr.Vai derētu 60-80 gr džerkiem un lielajām gumijām (noslogojuma ziņā).

Un vai Ryobi Ixorne T-300 L pēc izmēra un jaudas atbilstu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Džerkiem 60-80 grami derētu, par lielajām gumijām - te varētu būt nianses. Nezinu cik garš ir Tavs spinings, bet parasti džerkam ir īsi kāti. Lielajām gumijām atkal prasās stipri garāki, ap 2.40m garumā. Tīri dēļ metiena un pieciršanas. Ar Ixorne multu neesmu strādājis, bet parasti multiem ir pietiekami liela jauda. Tīri džerkam es gan ņemtu klasisko mucas tipa vai arī kaut ko no Abu Revo sērijas.

Atbildēts: 3.jūlijs 2018, 08:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager