Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Labdien.

Kurš kāts priekš twitcha būs labāks priekš lielajiem vobleriem.Salmo elite x-twitch h 210cm ar testu 10-40gr. vai Norstream rebel 2.21m,10-28gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielie vobleri Tavā izpratnē ir kādi? Citiem tie ir 130mm, kas ir ap 25 gramiem smagi. Bet ir arī 150 un 170mm, kuri sver pāri pa 30 gramiem. Attiecīgi ja runa ir par pirmajiem, tad principā pietiek ar spiningu, ar testu līdz 28 gramiem. Ja tomēr plāno lietot vēl lielākus, tad Salmo pēc testa būs piemērotāks.

Atbildēts: 25.aprīlis 2018, 16:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Mārtiņ, jāizpalīdz vienam džekam sastiķēt sākuma komplektiņu spinim. Budžets - 150 naudiņas. Doma (man) pagaidām šāda - spole Daiwa Legalis LT 2500 XH. Kātam divi varianti - Favorite X1 902 MH vai Daiwa Ninja X Jigger 2,7 m tests 7-28 gr. Daivas kātiņš daudz vieglāks (165 gr pret 191 gr), bet vai labāks?

Cope pārsvarā Gaujas lejtecē.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Godīgi sakot Ninja Jigger nemācēšu komentēt, neesmu lietojis. X1 zinu, ka labi met mānekļus, ir augsta jutība. Lai arī nedaudz smagāks, toties blanka ir ar zināmu jaudas rezervi. Par to vai šis būs labāks par Daiwu - grūti teikt. Vislabāk jau ir abus divus redzēt dzīvē, tad ir skaidrs, kas ir kas.

Atbildēts: 25.aprīlis 2018, 16:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.

Kuri mānekļi strādās labāk uz līdakām jaunajā sezonas sākumā? Gumija,vobleri,rotiņi vai šūpiņi un cik lieli mānekļi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Daudz kas ir atkarīgs no vietas, kur copēsi. Visi Tevis nosauktie ir lieliski līdaku mānekļi. Jautājums vai tikai pareizi tos mākam lietot :)

Atbildēts: 25.aprīlis 2018, 16:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aaaa9

Sveiks! Savulaik nopirku Fireline oglekļa šķiedras auklu spiningam. Tā bija ļoti izturīga savam diametram un absolūti neelastīga, kas ļāva just mazākos piesitienus. Pēc maniem novērojumiem, šī aukla bija daudz izturīgāka par mūsdienu pītajām, kas ir no PP vai PE pret berzi - resp. - tā praktiski nedila. Jautājums - kāpēc oglekļa šķiedras auklas vairs nelieto? Vai varbūt ir kādi citi mīnusi, par ko nezinu. Man tā aukla bija uz spoles gadus 15 un nomainīju tikai mainīšanas dēļ - fiziski tā bija ideālā stāvoklī bez nekādas īpašās kopšanas.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īstos iemeslus man būs grūti pateikt. Copes inventāra pasaulē, praktiski ir divi lieli tirgi, kas arī diktē modi, tendences. Japāņi jau sen kā ir pārgājuši uz dažādām polietilēnu auklām, kurām tiek izmantoti dažādi polietilēni, kas vēl tiek apstrādāti ar pārklājumiem. Attiecīgi principā lielākā daļa šobrīd izmanto PE izejmateriālus, amerikāņi vēl lieto Dyneema šķiedras. Par berzi. Es teiktu ka 8 dzīslu auklas ir daudz jutīgākas pret abrazīvu un ātrāk dilst. Daudzas 4 dzīslu ir stipri izturīgas, protams, ņemot vērā izmēru. Jutība auklām noteikti ir palielinājusies, jo kā zinām pītās auklas stiepjas. Attiecīgi 8 dzīslu auklām stiepšanās ir ļoti, ļoti maza, jutība palielinās. Tiesa nākas baidīties no abrazīva.

Atbildēts: 25.aprīlis 2018, 16:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā piranja

Labvakar!

Gribēju tev pajautāt, kura izm. offset aķus likt uz 10cm un 11cm easy shiner, 11cm awarunas, 8cm tvistera, 9cm un 11cm swing impact kopijas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Aptuveni ofseta izmēru var noteikt, pēc mānekļa izmēra collās - teiksim 4 collas, tad ofsetu vajag vismaz 4/0, drīzāk 5/0, bet jāņem vērā vēl ir pati mānekļa forma, attiecīgi vai vajag āķi ar tā saucamo wide gap, jeb lielo ieliekumu, vai standarta. Ar āķa izmēru nevajag skopoties, un ja ir iespēja likt māneklim maksimāli lielu ofsetu.

Atbildēts: 25.aprīlis 2018, 16:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks, varbūt, jautājums nav īsti pa tēmu, bet, vai daiwa BG 4000 būtu piemērota fīdermakšķerei (60-90 gr barotavas), vai tomēr skatīties citā virzienā :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Domāju ka derēs, jo BG sērija pamatā ir domāta copei jūrā, un spolei ir Digigear II pastiprināti zobrati, izturīgs korpuss, labas ATD bremzes. Bet drošības labas, uzdod šo jautājumu Normundam, viņš ir spec fīderu lietās :)

Atbildēts: 23.aprīlis 2018, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CopManis_13

kādu spoli ieteiktu priekš mj līdz 200 eiro ???

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No tām spolēm, kuras pieejamas mūsu veikalos, es ņemtu Daiwa Prorex LT vai Ballistic LT 2000 modeļus. Vieglas spoles, ar lielu jaudas rezervi, daudzām tehnoloģiskām fīčām. Labi klās plānas pītās auklas.

Atbildēts: 23.aprīlis 2018, 10:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.

Vai ar favorite x1-762H varēs izraustit deps balisong 130 longbill?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Jā, šis noteikti tiks galā ar Longbill. Voblerim ir diezgan ievērojama pretestība, bet es pat teiktu ka varētu ņemt 762MH modeli, kurš būs nedaudz mīkstāks, nedaudz ne tik asi ļaus izspēlēt vobleri.

Atbildēts: 20.aprīlis 2018, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā nesaulens

Sveiks, vai ir kāda atšķirība starp sunline siglon pex8 un favorite smart pe 8x? un kur varētu būt labāka? Vai tomēr man ņemt sunline super pe 8?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Atšķirība ir materiāla. Abas auklas pats vēl neesmu mēģinājis, tāpēc cik ir praktiskā atšķirība starp viņām nemācēšu teikt. Super PE 8 ir laba aukla, tāda virs budžeta pītā.

Atbildēts: 20.aprīlis 2018, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā suitpc

sveiks a var tagad kautko ķert ar spiningu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tagad pavisam maz ir atlicis līdz sezonas atklāšanai. Šobrīd var ķert foreles, asarus. Un, protams, gatavoties jaunajai sezonai :)

Atbildēts: 20.aprīlis 2018, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager