Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā ssup

Čau!
Pārlasiju Tavu rakstu par lašu copes rīkiem, un sagribēju paprovēt assist hooks priekš šūpiņiem.
Pasaki lūdzu priekšā, kādi ir tie izmēri, kuri ir izmantojami mūsu šūpiņiem?
Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Asistiem izmēri atšķiras, turklāt arī starp ražotājiem. Es izmantoju divus, Varivas Trout Advance asistus. Tiem parasti 5 izmēru ņemu. Bet pēdējos gados vairāk lietoju Art Fishing, arī zīmols no Japānas, asistus, un tiem izmēri iet atkarībā no šūpiņa svara. ES teiktu ka daudz maz pēc tā var vadīties. Attiecīgi L un LL izmērs ir tas kurus lietoju no šī zīmola.

Atbildēts: 21.oktobris 2022, 08:59 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ssup

Sveiks, Mārtiņ!
Esmu izlēmis iegādaties jaunu rīku komplektu tēmetu uz lašu copi. Savu roku uz lasi un taimiņu esmu iemēģinājis un tagad esmu gatavs tam atvēlēt arī finanses.
Tā kā lašu cope man sanāk labi ja 5 reizes gadā, tad gluži neesmu gatavs tērēties top gala rīkiem, bet skatos kautko no vidējā segmenta. Vai vari palīdzēt, ieteikt spoli? Pagaidām skatos uz Shimano Ultegra 4000 un Stradic 4000MHGFL, varbūt Tev ir kādi argumenti par vai pret kādu no šīm spolēm, vai varbūt vari ieteikt kautko pavisam citu!?
Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Spoles izmērs ir pareizs, 4000. Mazāku uz lasi es nelieku. Par modeļiem, ja budžets atļauj es ņemtu Stradic. Šim modelim ir labāka gaita, izmantoties materiāli un tehnoloģijas. Būs patīkamāk darboties.

Atbildēts: 17.oktobris 2022, 14:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

sveiks! Saki vai NSP-712M būs piemērots darbam pārsvarā ar 110 orbitiem, retu reizi ko lielāku/mazāku! Varbūt vari vēl ko ieteik budžetā līdz 200e?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es ņemtu NSP-692M. Šis lieliski nosegs 110 voblerus, kā arī lielākus. Apakšējais tests reāli ir ap 10 gramiem. No citiem vari apskatīties Zetrix Avalanche

Atbildēts: 10.oktobris 2022, 13:00 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.
Kur jūss tagad ieteiktu meklēt asari ar mikrodžigu ja Dzīvoju Pārdaugavā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Daugavā, Ķīpsalā var meklēt. Pa Buļļupes krastiem

Atbildēts: 10.oktobris 2022, 12:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marchegs

Sveiks!

Vēlos pamēģināt tvičot. Kādu budžeta vai vidējās klases kātu ieteiktu? Pārsvarā cope no laivas, pieļauju max 110 izmēra vobleri un mazāki. Skatos uz favorite new spirit nsp-6102mh. Varbūt ir vēl kaut kas šajā cenu kategorijā, ko vēlams apskatīties. Un kādu budžetu klases auklu ieteiktu? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

New Spirit būs laba izvēle, jo spinings ir speciāli konstruēts tvičam. Blankai ir laba akcija, tā nav asa, attiecīgi ļaus voblerus labi izspēlēt. Konkrētais modelis ļaus darboties arī ar 130mm vobleriem, kas ir ļoti labs izmērs līdakām. Aukla - es ņemtu 1.2 PE pēc Japāņiem, sākumā 4 dzīslu būs gana laba. Sunline Siglon PE vai Varivas High Grade PE.

Atbildēts: 26.septembris 2022, 08:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Berjoza

Sveiks, jautājums par lašu un taimiņu tēmu.

Vai varētu ieteikt kātu tādām lielākām upēm kā Venta? Īsti nevarēju sasniegt vēlamos attālumus ar esošo kātu. Cena lidz 150-200eur.
Un kādus mānekļus varētu ieteikt? Likās, ka īsti ar vobleriem un 18-21gramu šūpiņiem īsti nevarēju noturēt stipro straumi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Te varētu būt divi iemesli - spiningam ko lieto blanka nav konstruēta tāliem metieniem, vai otrs - copmanim nav pareiza metiena tehnika. Priekš lašu copes es izmantoju regular fast akcijas spiningus. Tiem ir savādāk konstruētas blankas, tās nav asas, un stīvas. Attiecīgi veidojas katapultas efekts un māneklis lido tālu un precīzi. Tiesa lai to panāktu arī pašam copmanim ir jāiemācās pareizi mest ar spiningu. Uzmet aci Major Craft Crostage vai Triple Cross sērijām. Tur ir daudz modeļi, kuri lieliski der lašu copei. Runājot par mānekļiem, te jāpielāgojas konkrētiem copes apstākļiem. Ir reizes kad vajag izmantot šūpiņus ap 30 gramiem. Ventā es neķeru, bet citās upēs man smagākie parasti ir 21 grama šūpiņi.

Atbildēts: 23.septembris 2022, 14:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kipaps367

Labdien! Ir doma priekš lašu copes iegādāties spoli Shimano Ultegra, 4000. Kādu versiju ieteiksies labāk: SHIMANO ULTEGRA FC 4000, vai SHIMANO ULTEGRA FC 4000 XG? Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Lai gan straumē ir ērtāk strādāt ar ātrāku pārnesumu, XG manuprāt ir nedaudz par ātru. Es paliktu pie standarta 4000 izmēra.

Atbildēts: 22.septembris 2022, 15:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaasis1985

Sveiki!
Ir vēlēšanās apgūt zandartu copi, vairāk tieši ar dropa sistēmu.
Kādu varētu ieteikt kātu man, kā iesācējam? Neko dārgu negribu, lai no sākuma saprast vai tā lieta aizraus. Un kādu auklu?
Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Iesācējam būs ļoti labs Favorite X1 802MH ar testu līdz 35 gramiem. Spiningam ir laba blanka, derēs gan dropam, gan arī džigam. Auklu es ņemtu 4 dzīslu PE 1 vai 1.2 pēc Japāņu standarta. Ja ir iespēja var ņemt 8 dzīslu, PE 1.

Atbildēts: 21.septembris 2022, 14:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris7

Sveiks!

Varbūt vari ieteikt kādu spininga modeli, kuru aplūkot priekš Rīgas Daugavas krastu copei? Tehnikas atvada, jigs un drop-shot. Budžets līdz 200 EUR.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Skyline. No modeļiem SKYA-862M vai SKYA-842MH. Šiem ir labas blankas, ļoti labs metiena attālums. Tai pat laikā var labi piecirst, augsta jutība. Japāņu Toray zīmola blankas, Fuji gredzeni.

Atbildēts: 19.septembris 2022, 16:48 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AT15

Sveiks, vari ieteikt budžeta (līdz 100€) spoli priekš LJ ANIRA SALMON 35. Pamatā pielietošu Gaujas lejtecē. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ja budžets ir “ciets" tad es teiktu ka Nasci 4000 izmēru. Ja var ko pielikt, tad es ņemtu Ultegra 4000 izmēru.

Atbildēts: 19.septembris 2022, 16:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager