Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā zepers

Sveiks! Piespiedu kārtā (salūza) esmu jauna tviča kāta meklējumos. Darbojos pārsvarā ar 70-130mm lieliem mānekļiem. Tad nu no sev tīkamā klāsta esmu atlasījis 3variantus.
ZETRIX AVALANCHE ZAS-702MH (šis noteikti tiek labi galā ar lielajiem mānekļiem,bet kā ar mazākiem?, Bet-a-shad, kalikana, Bent minnow, tiny magallon…).
ZETRIX AVALANCHE ZAS-702M (savukārt šis liekās, ka labi piestāv tieši mazākiem,bet rudenī noteikti wairāk būs jādarbojas ar 120-130mm kā piemēram, Realis, Rudra,Rerange, MagSquad…). Un šiem abiem ir FAST akcijas-bet forumā Tu parasti labāk ieskai ModFast.
FAVORITE EXCLUSIVE Twitch spechial 702MH.
Vecais kāts bija CORMORAN K-don twich&spin 10-38g, tad nu meklēju ko līdzīgu,copēju 90%no laivas budžets ir līdz 160€.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Avalanche spiningiem ir zināma jaudas rezerve. Principā pareizi pats raksti MH būs labāks ja vairāk darbojies 120-130+, bet M - ja arī mazākus voblerus tvičo. Kopumā viss atkarīgs kā tvičo. Es teiktu ka M variants būtu pietiekami universāls. Ieteiktu aizbraukt uz veikalu un abus spiningus paturēt rokās. Viņiem ir labas blankas. Jā, es joprojām uzskatu ka moderate fast ir piemērotāks tvičam, bet fast akcijas arī ir dažādas. Turklāt ir daudzi copmaņi kuri tvičo ļoti asi, praktiski bez pauzēm.

Atbildēts: 25.augusts 2022, 11:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.
Lūdzu iesakiet asaru komplektu es domāju kātu un spoli aptuveni 200 eiro robežās.Un vai pašādu cenu vispār var nopirkt ko labu?
Paldies!!!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Favorite Blue Bird BB1-732L-T un Shimano NASCI 2500S. Komplekts būs labs gan mikrodžigam, gan maziem vobleriem un rotiem

Atbildēts: 21.jūlijs 2022, 08:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā PazuduMezaa

Sveicieni!
Vēlējos pajautāt kāda izmēra spoli un varbūt pat specifisku spoli ieteiktu LJ Anira 45 kātam? Skatījos uz LJ ANIRA JIG 8. Doma gan upei, gan ezeriem izmantot. Tehniku ziņā universāli. Savajadzējās lielākiem mānekļiem un lielākām zivīm, primāri līdakām, kātu nopirkt, bet zināšanas pirkšanas līmenī īsti nav, pašu spoli līdz 70 eiro būtu gatavs iegādāties.
Liels paldies par atsaucību!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Es ņemtu Shimano Sedona. Izmēru ziņā, ja vairāk ar smagākiem mānekļiem copē, tad tomēr 4000. izmēru.

Atbildēts: 11.jūlijs 2022, 08:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skunksts

Sveiks. Kādu budžeta spoli ieteiktu vieglajam kātiņam, kādi parametri būtu jāskatās? 2,30m,tests 3-14g.darbam ar mazajiem rotiniem, gumijām. Mazāk vobleriem. Kādu auklu izvēlēties? Tā lai labi met. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Daudz ko izteiks budžets, bet ja skatāmies no viedokļa cenas un kvalitātes attiecība, es teiktu ka Shimano Nexave vai Sahara būtu jāizvēlas. Es ņemtu 2500. izmēru. Auklas ziņā, 4 dzīslu, 0.5 PE izmērā pēc Japāņiem. Vari paskatīties Sunline Siglon, tās ir labas auklas.

Atbildēts: 11.jūlijs 2022, 08:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurciks66

Sveiks, Iesaki, lūdzu, pāris krāsas priekš līdakām un pāris priekš asariem no Keitech Easy Shiner gumijām. Man viņas visas šķiet nedabīgas :) Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Krāsu ziņā pamatā izvēlos divus toņus spilgtos un tumšos. Ja konkrēti tad Electric chicken, Fire tiger, Pumpkin chartreuse. No tumšākām Smelt, Electric shad, Golden shiner, Motoroil

Atbildēts: 16.jūnijs 2022, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skunksts

Sveiks. Tu ka spečuks gan kaut ko ieteiksi. Latgalē. Žugura ezers. diezgan dziļš. Sanāk tur braukt atpūsties. Parasti spiningoju Latvijas seklajos ezeros. Nekādu informāciju īsti neatrodu par šo ezeru. Mērķa zivs līdaka, asaris. Varbūt tur vēl kādi plēsēji dzīvo. Kādus mānekļus ieteiktu, kādas krāsas , kur meklēt zivi, varbūt kāds padoms. Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Vienkāršākais ir krasta līnija, krasta kants. Ja ir eholote tad būs krietni vieglāk atrast kantis, dažādas anomālijas. Mānekļi - noteikti klasika rotiņš 2-4 izmēra, silikona mānekļi - Westin Shad Teez, Keitech Easy Shiner, Sawamura vai Relax Kopyto 4L. Pamatā var lietot džiggalas. Vēl ir opcija lietot voblerus, lielākus, arī džerkus, tīri lai varētu izstrādāt lielākas teritorijas un izprovocēt plēsoņas. Krāsas pamatā divu veidu vajag - spilgto (līdzīgu kādu mat tiger) un kaut ko dabisku.

Atbildēts: 14.jūnijs 2022, 18:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā onkyo

Sveiks, Mārtiņ!

Jautājumi par ratliniem un vibiem:
1. Vai Tu zini, kādēļ tieši augšējais riņķies tiem ir ovāls, pat teiktu - split ring?;
2. kādi ir Tavi iecienītākie vibi un bleidi;
3. norādes/ ieteikumi par to animēšanu.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ja tas gredzens ir tas ko domāju, tad tādus izmanto šobrīd gana daudz. Arī daudziem Japāņu vobleriem pie priekšējās cilpiņas ir šādi ovāli riņķīši. Konkrēts mērķis man nav zināms šim. Iespējams, lai precīzāk vobleris nostātos gredzenā.

No vibiem - Lucky Craft LV sērija man ir topā. LV100 ir lielisks. Tikpat labs LV200 un 300. Vēl - Megabass Vibration-X. Šiem ir dažādas modifikācijas, skaļi, klusi, smagi, viegli utt. Tiešām lieliski. No Jackall Trigon pēdējā laikā rāda labus rezultātus.

Pielietojums - diezgan bieži ķeru visas plēsoņas. Man ļoti patīk asarus ķert ar šiem, jo asaris ļoti kāri metas virsū. Vēl ir moments, ka ratlini ir spējīgi sakārdināt pasīvas plēsoņas. No animācijām lietoju divas - vienmērīgu auklas ietīšanu un sava veida džigu ar šiem. Turklāt izmantojot dažādu svaru ratlinus, grimšanas ātrumu var variēt.

Atbildēts: 14.jūnijs 2022, 18:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maris77

Sveiks!

Meklēju sev instrumentu no laivas, kur varētu komfortabli jigot sākot ar 5g + 2.5' colas līdz kādiem 10g + 4'. Varbūt vari ko ieteikt? Budžēts aptuveni līdz 200 EUR

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Skyline SKYA-762ML būs laba izvēle. Laba, jutīga blanka. Arī metiena attālums ir ļoti labs. Vēl var Zetrix Ambition ZAS-782ML. Arī labs spinings, jutīgs, derēs džigam

Atbildēts: 14.jūnijs 2022, 18:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā arveens03

Sveiki!
Kādu kātu iegadāties priekš spiningošanas Aiviekstē uz sapalu ar maziem voblerīšiem?
Cenā līdz 150 eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Uzmet aci Creed 762ML ar testu līdz 18 gramiem. Vēl var apskatīties Major Craft Crostage sēriju vai Zetrix Avalance ZAS-782ML

Atbildēts: 14.jūnijs 2022, 18:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mundo

Sveiks,

Kāda diametra, brenda un x4 vai x8 pīta aukla būtu optimālais variants džigam ar testu 7-28g? Paredzēts lietot pamatā Daugavā, šad tad kādos ezeros dziļumos 4-10 m.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ar Daugavu nav vienkārši. No vienas puses man džigā patīk 8x auklas, bet Daigavā ir daudz dolomīta klintis, un pret šādiem abrazīviem 8x ātri dilst. Tiesa 8x var izmantot plānākus diametrus. Es ņemtu Sunline Jigger ULT 4 1.2 PE izmērā. Ja vairāk budžets tad Siglon PE 4 arī 1.2PE. Ja tomēr 8x, tad budžets būs Siglon PE 8 1PE vai arī 1.2PE. Ja kas dārgāks tad pamēģini Career High, kura ir 6 dzīslu aukla. Vairākas sezonas lietoju, man patika!

Atbildēts: 31.maijs 2022, 17:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager