Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā piranja

Sveiks!

kādu spoli labāk izvelēties daiwa ninja vai daiwa legalis? Domāts vairāk priekš jig.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu Legalis. Šī spole tomēr labāk tiek galā ar auklas uzklāšanu, kas ir no svara, it sevišķi ja strādājam plānākām auklām.

Atbildēts: 6.maijs 2017, 22:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazkalns

Labdien!Ļoti vajadzīgs kāts tālmetieniem no krasta,varbūt arī meženei no laivas, domāju līdz 30 gr.Kā Jūs sarindotu ražotājus cenu grupā līdz ,ap 100 euro .Iegādātā ultegra strādā labi,tik dīvaini ka bez reversa pogas.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki No reversa Shimano mūs cenšas atradināt jau kādu laiku. Šobrīd šī lieta ir nonākusi pat jau līdz budžeta spolēm. Un pareizi vien ir :) Nav vajadzīga šī lieta, turklāt tā vājina spoles glalvenā pāra izturību. Par tālmetieniem. Saprotams ļoti svarīga lieta. Uzreiz gribu teikt, lai metiens tiešām būtu tāls, ir ļoti no svara kāda spiningam ir blanka. Ja skatāmies uz tālšāvējiem, tad tie visi maksā daudz, krietni virs norādītā budžeta. Bet ne viss ir tik slikti :) Par norādīto budžetu noteikti varu ieteikt Favorite Cobalt spiningus. Šie modeļi ir radīti tieši copei no krasta, attiecīgi ir gan garāki, gan arī pati blanka ir konstruēta lai spētu mānekli aizmest krietni tālu. Konkrētajām vajadzībām es ņemtu CBL-902M, ar testu līdz 28 gramiem. Kopumā par savu naudu ļoti labs spinings, copei no krasta būs ļoti labs.

Atbildēts: 6.maijs 2017, 22:40 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks, metu aci uz sekojošu komplektińu - crazy fish perfekt jig 3-15 gr + daiwa legalis 1500, komplekts jigam, galvas no 8-15gr, ko saki par spoli, vai neprasaas pec 2000 legalis??, vai par 250 e varbut iesaki uz kādu citu pusi skatīties???, paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vispār es ņemtu vismaz 2000 izmēra spoli. Būs labāks balanss spiningam, un pašam būs ērtāk copēt. Kā alternatīvu Perfect Jig vari pamēģināt Favorite Professional PLS-732ML, ar testu 3-14 grami. Blanka šiem ir speciāli veidota džigam, ar fast akciju. Attiecīgi varēsi darboties arī ar dažādām pavadiņu tehnikām. Tāpat arī furnitūra ir Fuji. Ieteiktu abus spiningus apskatīties dzīvē, un tad izvēlēties!

Atbildēts: 6.maijs 2017, 22:28 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā EdgarsD

Sveiks Mārtiņ,

Gribu jautāt par vienu kātu: Graphiteleader Tiro nuovo 7’6" 2,29m 1-12 g

Esmu noskatījis šito kātu, kātu skatos asarim un arī zandarta( bet zandartu drīzāk strādāšu ar savu iemīļoto St.croix tornament) strādāju ar 6-10g volframa vai svina galvu. Cope Pavasarī Ventā asarim, vēlāk jau zandarts kādā ezerā un asaris. KO tu saki par šo kātu? Gribu super jūtīgu 6-10g mānekļa amplitūdā. Skatījos arī Jamaga blue curent līdz 8 g un arī līdz 11 g, bet neko īsti nezinu par šo brendu! Varbūt tu ko vari man ieteikt vai dot par šiem kātiem kādu info!

Ar cieņu

Edgars S.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Atvaino par vēlo atbildi :) Tiro Nuovo ir labs spinings. Atšķirībā no vecā Tiro, kas man joprojām ir viens no mīļākajiem spiningiem, šim ir savādāka blanka, vairāk uz džiga pusi veidota. Par Yamaga Blanks varu teikt tikai to pašu labāko. Pašam ir Blue Current BLC-76/Ti modelis, un esmu super apmierināts. Vieglajam džigam šis spinings ir lielisks. Blankas ir gan sausas, jutīgas. Pamatā ar extra fast akciju. Furnitūra ir laba, par to nevajag iespringt. Ja vajag tīri asarim, turklāt džiga tehnikai es tomēr izvēlētos ņemt Yamaga.

Atbildēts: 6.maijs 2017, 22:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks..

Iesaki pāris krankus, kas labi ķer līdaku, kā arī labi lido, darba dziļums +/-4m. Kāts ir GAD Fair FRS802MHF

Paldies..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

No krankiem noteikti iesaku Evergreen CombatCrank 480 vai 320 modelis. Imakatsu IK-400, IK-500, IK-250, Daiwa TD Hyper Crank, O.S.P Blitz Max DR, Power Dunk. Šie ir mānekļi kas strādā!

Atbildēts: 2.maijs 2017, 15:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Jautājums ir par gumijas mānekļiem/zivtiņām ar diviem āķiem - vienžuburis ārā no muguras un pie vēdera karājas neliels trijžuburis, piemērm, kā šajā bildē - http://litbimg.rightinthebox.com/images/384x384/201608/zazchm1471230167475.jpg

Kā labāk ar tādām strādāt? (Sākotnēji biju plānojis izmēģināt džigošanu, bet šķiet, ka tas apakšējais āķis ķersies visā, kas atrodas uz grunts)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jā,džigojot apakšējais āķis noteikti ķersies visās iespējamajās vietās. Tieši konkrētā veidā, māneklis būtu domāts lietot vienkārši ietinot auklu, kad māneklis atrodas ūdenī, neskarot grunti. Faktiski tas pats kas lielajām gumijām - Pig Shad, Pike Shad utt. Var mānekli pārtaisīt un likt papildus trīsžuburi uz muguras, tad varēsi arī džigot. Bet zāļainās vietās vienalga āķi ķersies, un tad palīdzēs offset āķis.

Atbildēts: 2.maijs 2017, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā irs

Labrīt meistar. Lēnām komplekteju tādu nelielu krenku un minow rīku. Kāts būs abu garcia bass beet 2 BBC-6102MH.tas jau peld no Japānas. Tālāk ir doma par Abu Garcia Revo MGX un seaguar tatsu vai nu 12 lb vai 15 lb auklu īsti nezinu kura labāk derēs. Vai vari ko pakomentēt par šo domu? Varbūt der ko pamainīt? Paldies par atbildi. Doma ir par asari un līdaku. Retu reizi kādu foreli

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Kopumā komplekts būs labs :) Pašam gribas jauno MGX izmēģināt :) Auklas ziņā noteikti paliktu pie Tatsu, manā skatījumā, tas ir vislabākais FC kas ir uz šo brīdi pieejams. Te ir runa tieši par pamatauklu. Izmēru ņemtu 12lb, resnāku īsti nevajag.

Forele un mults ir atsevišķa, un ļoti interesanta tēma. Dažas domas man ir redzēs vai šogad tas īstenosies!

Atbildēts: 2.maijs 2017, 14:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā O.Vacietis

Sveiks! Lasu, ka esi copējis ar abiem šiem kātiem. Runājot par foreļu copi upēs - kā salīdzinās Yamaga Blanks Blue Bird 68 II ar jaunajiem Neon Midori stream sērijas kātiem? Kādas tiem atšķirības, kas kopējs? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Tātad ar Yamaga Blue Current joprojām strādāju, bet no Maximus es izmantoju Midori. Neon Midori ir savādāks, ar savādāku blanku, furnitūru. Un Neo Midori salīdzināt ar Yamaga ir grūti. Yamaga faktiski ir stipri ātrāks spinings, ar ātrāku blanku. Tai pat laikā viņš labi tur zivi. Midori ir jau stipri specializēts forelēm. Akcija ir daudz mīkstāka dīķu versijai un nedaudz stingrāka upes versijai. Jāņem vērā ka cena Midori ir augsta. Ar Neon Midori neesmu strādāji nemāku teikt. Pēc sausās kratīšanas blanka man likās pietiekami laba, arī furnitūras risinājums ir labs. Neon Midori liekās vairāk kā klasisks foreļu spinings.

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:56 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā prickdick

Sveiks, Mārtiņ!

Lūdzu palīdzi,nekādīgi nevaru izdomāt, kādu kātu un spoli pirkt. Zinu,ka šie vienveidīgie jautājumi Tev noteikti ir apnikuši,bet būtu ļoti pateicīgs par speciālista padomu. Vajadzīgs kāts, zandarts/asaris un tam atbilstoša spole,džigošanai,pārsvarā daugava vai ķīsis,cenā ne vairāk kā 250eur. Tavai bagātīgajai pieredzei, noteikti ir kādi padomi, jaunam makšķerniekam.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Tātad ja runājam par 250 EUR komplektu, tad es ņemtu Shimano NASCI 3000 izmēra spoli, un liktu klāt Favorite Professional PLS-732M spiningu. Šis komplekts faktiski būs gana universāls - varēsi džigot, dropot, izmantot dažādas pavadiņu sistēmas. Tests spiningam ir 4-20 grami, fast akcijas. Professional ir gana jutīga blanka, Fuji furnitūra. Principā testa diapazons ir plašs, un jārēķinās ka īsti ar 4 gramiem šis spinings nesāks strādāt, bet drīzāk ar 6-7 gramiem. Manuprāt šis būtu gana labs komplekts!

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Mārtiņ, kādu kātu iesaki priekš Pig Shad jr. ? Lai garums nav zem 2,40 m, un cena ir atbilstoša gumiju kātam.

Atbild Mārtiņš Babris

Teikšu tā ka lielajām gumijām ļoti optimāls variants ir Fox Rage Warrior spinings. 2.4m garš, ar testu 20-60 grami + pieļauj nelielu pārslodzi. Cena viņam ir laba, pats spinings - atbilstošs. Blanka nav tā vieglākā, bet ja gribam jau kaut ko nedaudz labāku tad Fox Rage Ultron 2 Pike Spin, ar testu 30-100 grami.

Atbildēts: 28.aprīlis 2017, 11:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager