Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā andzs90

Sveiks!

Esmu beidzot izvēlējies komplektu tvičam ,vēlos dzirdēt tavas domas vai ir ok.

Kāts- NORSTREAM Rebel RBS-732MH 2.21m, 10-28g ( vienīgais kas baida ir šī kāta garums vai būs erti tvičot, bet ir pieejams arī 1,98m modelis, taču tam tests lielākais ir līdz 21g, bet vai ar to varēs tikt galā ar 130 izmēra vobleriem kā rudra utml.?)

Spole - DAIWA REVROS EA 3012H (ar ātro pārnesumu 5,6:1 vai arī labāk ņemt parasto 3000 versiju ar 4,7 pārnesumu?)

Aukla - YGK Veragrass PE 4x 150M, #1.2 (0.191mm) ?

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Ar kāta garumiem ir dažādi. Man ir daži universālie spiningi, kuri ir garāki, bet ja ir vajadzība pats ar tiem tvičoju. Vēl ir atkarīgs kāds Tev augums, un no kurienes tvičo. Ja gribi dzenāt lielās mailes, tad ir jārēķinās ar to ka testam būtu vēlams būt līdz 28 gramiem. Savādāk ir vobleri, kuri sver pāri pa 20 gramiem, bet ir ar nopietnu pretestību...

Revros es ņemtu ātro versiju. Daudz ērtāk būs savakt lieko auklu, vai arī tvičojot straumē, būs sava ērtība.

Aukla tvičam būs laba, 1.2 ir optimāls izmērs.

Atbildēts: 28.marts 2017, 10:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pifs11

Sveiks Meister! Gribu jautāt. Ir ienācies spinis Surf Master Jig 2.10 tests 10-30 g. Kāda spole tam atbilstu un kādi mānekļi. Jo šajās lietās esmu pilnīgs profāns.Gribētu zināt pēc iespējas visu sīkāk.Jo spiningojis esmu tikai ar Padomju kātiem un parastiem bleķiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Salīdzinoši plaša testa spinings. Pēc nosaukuma spriežot, šis Surf Master ir vairāk tendēts uz džigu, lai arī garums ir tvičam atbilstošāks. Spole un mānekļi izriet no pieejamā budžeta. Bet principā ieteiktu skatīties vismaz uz Shimano Sedona 2500 izmēra. Ja plāno strādāt ar dažādiem ēdamajām gumijām, tad būs pašā laikā. Voblerus raustīt arī varēsi, bet noteikti ne smago galu, kas ir virs 20 gramiem.

Atbildēts: 28.marts 2017, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lauris74

Ja lieto "otvodnoi povodok" sistēmu ķerot asari, kādi varētu būt sistēmas parametri (atsvars, pavadiņu garumi) un vai manis iepriekš minētais Shakespeare spinings būtu tam noderīgs, ja makšķerē 2 - 5 m dziļumā ar nelielu straumi vai bez tās? Iepriekš paldies! Vai tomēr labāk būtu ULight vai Light kātiņš?

Atbild Mārtiņš Babris

Principā der. Maskavas sistēmai jeb atvadnoij pavadok daudz svarīgāk ir cik garu pavadu izmanto. Atkarībā no zivs aktivitātes, es lieku līdz pat 1.5 metriem garu fluorokarbonu. Jo garāka pavada, jo mānklim brīvāka, un dabiskāka animācija, brīvāks kritiens pauzes brīdī. Faktiski kad ir auksts ūdens es parasti lieku garāku pavadu, kad ūdens iesilts tad īsinu, bet ne mazāku par 1 metru lietoju. Atsvaru - ja vajag aizmest tālu lieku smagāku, ja tuvākā distancē vieglāku. Principā vari likt 15 gramus droši, un pēc tam skatīties no konkrētās vietas, vai vajag smagāku, lai aizmestu tālāk. Vadoties no konkrētiem copes apstākļiem varēsi pielāgot šo sistēmu.

Atbildēts: 24.marts 2017, 09:54 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Sandzeis

Sveiks, gribeju pajautat, daiwa revros spole ir domata prieks pitas auklas? Doma ir vai vina pito auklu kvalitativi uztis vai nelidzeni? Jo pasam ir spole protams leta gala spole un pito auklu tin nelidzeni virsu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Revros labi uzklāj pītās auklas. Faktiski pietiekami labi tiek galā arī ar plānajiem Japāņu diametriem. Priekš savas cenu kategorijas Revros ir ļoti laba izvēle.

Atbildēts: 23.marts 2017, 11:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Lauris74

Labdien. Man te nesen ienācās spininga kāts, tikai nevaru saprast kas tas par testu. Vienīgais marķējums, kas ir uz blankas: Shakespeare Patriot IM8 Medium line 8-12lb. Varbūt varat palīdzēt šo pārvērst saprotamāku?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Pameklējot google atradu informāciju ka tests varētu būt 7-20 grami. Diemžēl nemācēšu teikt vai tiešām šie skaitļi atbilst patiesībai!

Atbildēts: 23.marts 2017, 11:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā edzis555

Sveiks.

Tā kā MJ esmu iesācējs, tad gribētu pajautāt ar kādu sistēmu būtu vislabāk darboties zāļainās vietās ar straumīti.

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens no veidiem noteikti būtu ēdamās gumijas kopā ar offset āķiem. Offset āķis palīdz mānekli padarīt daudz labāk caurejamu caur zālēm, tai pat laikā var veiksmīgi izvilkt zivi. Otrs veids būtu viegla Maskavas sistēma jeb atvadnoij pavadok, kuru varētu caur zālītēm un straumi izspēlēt.

Atbildēts: 21.marts 2017, 19:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks gribu izmeginat dzigu asaris zandarts no laivas ezers videji 4 m skatos uz laguna favorite l gs 802mspole nasci 2500vai kas sanaks kadu auklu pavadu ieteiksi zandarti ne tie lielakie paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Džigot ar šo spiningu principā var. Auklu es ieteiktu 1 PE pēc Japāņiem. Protams, būtu labāk 8-dzīslu aukla, lai palielinātu gan metiena attālumu, gan jutību. Pavadu sien galā fluorokarbonu. Ja uz zandartu tad 0.25 vari likt, ja asari tad smalkāku 0.18 mm. Auklu vari ņemt vai Sunline Super Braid 5, 4-dzīslu versiju, vai arī Sunline Super PE 8, kas ir 8-dzīslu.

Atbildēts: 14.marts 2017, 22:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RinaldsV

Sveiks. Pagājušo vasaru izmēģināju dropshot tehniku un pēc pārdevēja ieteikuma iegādājos carotstick - bet, lai arī kāts ir ļoti jūtīgs, nepatīk tas, ka tomēr šis kāts ir pabomīgs, spicīte faktiski neieliecas... novēroju (pa gabalu), ka citiem copmaņiem kātiem spicīte tomēr ieliecas, kad dropo... Lūdzu padalīsies ar info, kāds varētu būt labs kāts dropshotam, ja pārsvarā makšķerēts tiek Daugavā 9-12m dziļumā no laivas.. Cenā līdz 200 EUR. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Arī dropam dažādiem copmaņiem atšķiras uzskati par piemērotiem spiningiem. Man dropam patīk salīdzinoši gari 7'6 vai 8 pēdu spiningi. Akcijas ziņā dodu priekšroku extra fast, jeb asiem spiningiem. Ar šādiem var labi piecirst zandartu, kā arī izvilkt laukā no lielāka dziļuma. Es ieteiktu skatīties uz Zetrix Ambition-X sēriju, AXS-762MH vai AXS-802MH. Abi spiningi būs ar pietiekami jaudīgām blankām, kā arī ar palieliem augšējiem testiem. Jo Daugava bieži prasa lielus svarus, dēļ straumes ietekmes.

Atbildēts: 14.marts 2017, 22:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Minalgo

Labrīt! Ir marts, līdaku ķeršanas liegums. Nesapratu vakardienas dižošanos ar Ventā noķertu līdaku mammu. http://www.copeslietas.lv/site/video/player/3380-ventas-lidaka.htm

Varat izskaidrot lieguma būtību un to vai ķerot un atlaižot liegums netiek pārkāpts? Šis ir kāds priviliģēts kungs vai es ko nesaprotu? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Makšķerēšanas noteikumos ir rakstīts ka no 1. marta ir aizliegs PATURĒT līdakas. Principā ja noķer līdaku un atlaid, tad tas nav noteikumu pārkāpums. Tomēr es gribētu aicināt, atcerēties arī par ētisko pusi, un līdakas šobrīd, vietām, jau iet uz nārstu. Būtu jauki ja tomēr copmaņi paciestos un netraucētu līdakām nārstu, vismaz šos divus mēnešus!

Atbildēts: 13.marts 2017, 10:29 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā deniss1990

Sveinaks,,man ir aizķērusies jauna, neatpakota spole salmo diamond spin 6fd 1830 fd.

Vai šī spole derēs spiningam daiwa megaforce jiggerspin 2,20 1-9 vai 2,40 2-14 kāatiem,,upes sapalam un varbūt pajigot dažreiz vai kādu rotiņu uzmest.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā derēs. Pēc artikula spriežot spole vairāk derēs 2-14 gramu kātam, par cik spole ir lielāka izmēra. Principā ar džigu un rotiņu spole tiks galā.

Atbildēts: 12.marts 2017, 22:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager