Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā EdgarRubuli

Ko zini stāstīt par NORSTREAM REBEL RBS-732MMH 2.21m, 7-21.

Kopā ar Daiwa freams 3000A tiks galā twičojot Rudra, Varuna, Orbit110?

Iesaki komplektam auklu.

Paldies..

Atbild Mārtiņš Babris

Es teikšu tā ka ne ar visām lielajām mailēm viņš tiks galā. Ja Rudru tvičo tā kā es, lēni ar pauzēm - tiks. Ja sāksi aktīvi tvičot, varb būt kā būt. Teiksim lielos dīpus šis kāts nevilks. 120 un 110 mailes iztvičos bez problēmām.

Auklu es ieteiktu vai nu 1 vai 1.2 PE. Atkarībā no budžeta var ņemt vainu Varivas High Grade PE, vai Sunline Super PE

Atbildēts: 21.februāris 2017, 16:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DSV

Labdien!

Kuru no auklām ieteiktu?Domāts ne zemāk par PE 0.6.Spolīte Shim.Stradic 1000HG.

Vajadzētu vienā spolē,iet virsū aptuveni 120-130m jau izmēriju.Tas micro jigam 0.5-5g.

Protams,ka būtu labāk PE 0.2,0.4,bet negribētos.

Cik esmu izpētijis,tad vislabākā būtu Daiwa Morethan 12 dzīslu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Daiwa ir laba, bet es neteiktu ka vislabākā un kas galvenais optimālā izvēle. Nav jēgas dzīties pēc 12 dzīslām, ja realitātē, praktiskā copē šī aukla ļoti ātri nolietojas. Es drīzāk ieteiktu Sunline PE Jigger ULT 8. Šai auklai ir ļoti labas īpašības, lielisks metiena attālums, superīga jutība.

Vēl ir variants ņemt PE EGI ULT HS8. Neesmu šo testējis, bet šai auklai jābūt tiešām lieliskai.

Atbildēts: 16.februāris 2017, 16:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vildboy

Sveiks,

Kāda tava pieredze ar Major Craft Zonner minnow vobleriem? Interesē mazākie izmēri..

AC, Eduards

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Teikšu tā. Zoner ir vobleri, kas manā skatījumā noteikti nav slikti, bet arī nav tādi, kas ar kaut ko ļoti izceltos. Man vislabāk patīk dīps Zoner Jerk 110. Par mazajiem izmēriem komenti nebūs, jo neesmu lietojis.

Atbildēts: 16.februāris 2017, 16:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dim

Sveiks!

Iesācēja jautājums - vai kāts Salmo Supreme Ultra (2,4 m, tests 7-30 g (datus skatījos sezona.lv lapā) būtu piemērots kā pirmais +/- universālais spinings? (plānots spiningot lielākoties no krasta, upēs un ezeros, spole ir

Daiwa REGAL 2500 5IA, mānekļi - dotajā brīdī ir kādi pāris šūpiņi un vobleri 9-16 g diapazonā, plānoju iegādāties vēl kādu roteri un varbūt gumiju apm. tādā pat smaguma diapazonā)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Principā jā. Ja izmantojamie mānekļi būs tests diapazonā, kā pirmais spinings būs labs. Copējot sapratīsi kāda tehnika, mānekļi vairāk saista, vai arī ir vairāk piemēroti konkrētiem copes apstākļiem. Tad varēsi domāt par jau vairāk specializētu spiningu.

Atbildēts: 16.februāris 2017, 16:40 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā waffenss88

Sveiks meistar.... :)

jautājums par weiderssiem,tev,kā jau foreļotājam noteikti ir savs vārds sakāms,,,,,,gribu sezonai paņemt weidersus,apnika gumijas bikses.... :D

tātad doma ložņāt pa brišņiem,citiem vārdiem sakot apstākļi nebūs no saaudzīgākajiem,ko un kādu berndu skatīt labāk,par Norfinu neko nzinu cik viņi labi vai nav??? principā budžets līdz 200 eur!!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Jā, veiderus lietoju nu jau ļoooti ilgu laiku :) Priekš sevis esmu atradis un par labu esam atzinis firmas Simms. Bija man budžeta Freestone, kas lieliski nokalpoja vairākas aktīvas sezonas, līdz sāka laist vīles, attiecīgi sāku lāpīt viņus. Tagad ir G3 Gore Tex ka jau ir dārgāki, bet tikpat lieliski. Nu un iespējams uz šo sezonu mainīšu nost un ņemšu G4 Gore Tex. Problēma ir tā, ka šie noteikti neierakstās Tavā budžetā. Un te ir varianti. Vai nu pirkt lētākus - Norfin, Rapala un vienkārši biežāk mainīt, vai arī ņemt uzreiz dārgākus uz n-sezonām. Cik ilgi dārgie kalpos, grūti teikt Viss atkarīgs kā viņus lietosi, vai uzdursi vai nē, izrīvēsi vīles vai nē un galu galā cik bieži un aktīvi copēsi. Ložņājot pa brikšņiem ir ļoti reāli uzraut brienamos, bet nu neko darīt. Es lietoju Loon UV līmi, kas dod iespēju ātri salāpīt durtās vietās, kaut vai upē uzreis. Katrā ziņā elpojošie brienamie ir štelle!

Atbildēts: 14.februāris 2017, 17:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā TomsPeterson

Sveiki! Vasaras sezona jau vairs nav tik tālu, tāpēc jāsāk gatavoties. Gribētos iegādāties jaunu kātu džigam! Cenu diapazona ap 100€, bet nu nekas ja arī 130....140...150, galvenais lai labs kāts tajā cenu kategorijā! Vēlamais tests līdz 14,16 vai 18gr.

Gribētos tādu "skanīgu" , lai var izjust to grunti un tos knapos piesitienus .. vairāk būs domāts tieši asarim un zandartam un vairāk būs domāts tieši no krasta.

Pats skatos uz TeamSalmo Vantage TSVA-762MF ar testu līdz 14gr, taču nezinu vai tas ir īstais , vai tas ir tas kas tiešām būs labs , tāpēc ceru , ka varēsi kut ko ieteikt. :)

NeAsakas!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki

Pirmkārt ir milzum daudz dažādu faktoru, kas nosaka vai konkrētā vietā teiksim ar 15 gramiem varēsi visu izjust. Tikpat labi citā copes ūdenstilpnē, ar šo pašu svaru neko nejutīsi. Ja runa par džigu kā tādu un Tevis norādīto budžetu, tad viens variants varētu būt Perfect Jig no Crazy Fish. Modelis CFPJ-79-M-T . Spinings ir ar lielāku testu kā vēlies, bet būs neliela jaudas rezerve. Blankas viņiem Toray, labas, jutīgas.

Par Vantage gan nemācēšu komentēt, neesmu strādājis ar to...

Atbildēts: 14.februāris 2017, 17:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fredis

Sveiks, interesē kāts un multiplikators priekš twiča, mailes 130+. Budžets 600eu. Kādi ieteikumi uz ko skatīties? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Kā jau esmu vairākkārt minējis, manuprāt multu ir jēgas pirkt sākot ar 300+ EUR. Šajā gadījumā labs būs Daiwa Zillion TW SV. Jāizvēlas tikai attiecīgais modelis - ar labās vai kreisās puses rokturi, un vajadzīgais pārnesums. Tvičam es ieteiktu ņemt 7.3 jeb SH modeli.

Spininga ziņā ieteiktu nedaudz pagaidīt, kad parādīsies arī Latvijā Major Craft Benkei spiningi. Multu sērijā viņiem ir lieliskas akcijas - regular fast, tieši kā tvičam. Tavā gadījumā BIC-692MH.

Atbildēts: 9.februāris 2017, 08:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā comprex

Sveiks,

Varbūt Tev ir kāds viedoklis par Crazy Fish Aspen Stake kātu?

Esmu lasījis itkā labas atsauksmes. Meklēju pamatā džigam no 5g-12g un patīk voblerus arī paraustīt, lielākus par 9 cm neizmantoju. Pārsvarā 6cm.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Priekš savas cenas Aspen Stake ir gana labi. Tavā gadījumā es ņemtu AS722MLT par cik tomēr džigam prasās garāks spinings. Ja tomēr garums nav izšķirošs tad AS692LT būs tieši laikā.

Atbildēts: 9.februāris 2017, 08:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Martinsh

Sveiks! Esmu nopircis pīto auklu 0.40 mm bieza un ar testu 23kg kādu spoli tu man ieteiktu iegādāties?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Nu spoli piemeklēt pēc pītās aukla nav īsti pareizi. Kaut ko ieteikt varu ja vismaz zinu kādā copes veidā plāno darboties vai kāds ir budžets?

Atbildēts: 8.februāris 2017, 15:01 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā AR.AR

Sveiks Martin!

Gribetu dzirdet tavu viedokli pa šo UL katu Gamakatsu Areatry 64UL 1,92m 0,8-7g Ultralight.Vai bus gana labs asaru trenkašanai?parsvara makškereju gauja,salaca un ezeros.Un varbut vari ieteikt kadu PE auklu pec Japanu izmeriem šadam smalkam lietam plus vel Daiwa spoli kadu lidz 100€?Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Esmu gan dzirdējis, gan pats darbojies, tiesa citā frontē - foreļu ķeršanā. Principā spinings ir labs, laba blanka, furnitūra. Asaru ķeršanai man pietrūkst tikai un vienīgi garums. Mikrodžigam es lietoju stipri garākus spiningus. Ja garums Tev netraucē droši vari ņemt Areatry. Spoli vari ņemt Revros 1500 izmēru. Aukla - nu noteikti ne tievāku par PE 0.4. Vari ņemt Sunline Super PE 0.4

Atbildēts: 8.februāris 2017, 14:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager