Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Fishfinder

Sveiks,

Jautājums par kastinga kātiem un multiem.

Skatos nākamajai sezonai šādu komplektu lielajām mailēm 130 mm sākot ar Magnum līdz Balosing raustīšanai.

Kāts + spole = budžets 600 EUR.

Kāts ar augšējo testu +/- 30 gr, garums 2,13 - 2,20 m. Esmu domājis par Aspro sēriju.

Par spolēm sajēga nav nekāda, kuru tu man ieteiktu 300 - 350 EUR robežās?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Jā, Aspro sērija man personīgi patīk. Tavām vajadzībām labs būtu GAPC-702MH. Blanka šim spiningam ir laba, gana jutīga. Testa diapazons atļauj strādāt arī arī lielākiem dīpiem, piemēram, Balisong Longbill. Spoles. Kā jau esmu rakstījis gan savos rakstos, gan blogos, mults noteikti ir tā spole kuru ir jāpērk pietiekami dārgu. Pretējā gadījumā prieka nekāda. Faktiski big minnow es ieteiktu vai nu Daiwa Zillion vai arī no Shimano man ļoti patīk Exsence DC. Daiwa gadījumā es laikam ņemu 15 gada modeli TW.

Atbildēts: 20.septembris 2016, 21:14 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā vnkarturs

Sweiks Mārtiņ. Ko tu varētu pateikt par multiplikatoru Abu Garcia Blue Max... Doma paņemt šo spoli velcei.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ar Blue Max neesmu copējis, bet man jau liekas ka velcei tomēr prasās kas nedaudz jaudīgāks. Lai gan ar velci nenodarbojos, līdz ar to precīzi nemāku teikt!

Atbildēts: 12.septembris 2016, 17:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Amicus

Labdien. Gribētu konsultēties par Daiwa spoles izvēli microjigam. Kāts Team Salmo Tioga 1-8g. Doma ir par revros/legalis/exceler izmēros 2500 vai 2000, aukla 0.3 0.4. Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Es tomēr ņemtu 2000 izmēru. Priekš vieglām lietām, man tomēr prasās mazāka izmēra spoles. Tiesa ir copmaņi, kas dod priekšroku lielākām spolēm. Te jau vajadzētu aiziet uz viekalu un fiziski apskatīt variantus, lai pats vari saprast, kas Tev īsti patīk! Auklas ziņā vari lietot 0.4 PE.

Atbildēts: 12.septembris 2016, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā itaalis

Sveiks.

Par spoles izvēli.

Kāts st.croix legend elite lidz 17.5g, attiecīgi, kādu spoli ieteiktu lidz kādi 400 eiro? Plus auklu!

Kātu izmantoju pamatā džigam un dropšotam, šad tad arī uztvičoju. Pats itkā sliecos uz shimano Vanquish, bet neesmu droš par spoles izmēru.

Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ņemot vērā to ka ar spoli noteikti plānosi copēt ilgāku laiku, es laikam ņemtu 3000 izmēru. Vanquish neiekļaujas budžetā, bet Twin Power C3000 izmērā ir gana labs. Spole nebūs pārāk liela, masīva, bet iekšas būs gana jaudīgas!

Atbildēts: 12.septembris 2016, 09:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā itaalis

Sveiks.

Lasīju tavu rakstu par Jig tēmu.

Radās jautājums, ko tu ieteiktu no St.Croix kātiem Jigam? Intetrsē lidz 7grami un lidz kadi 28.

Pamatā copēju no laivas, patīk arī dropshot padarbināt.

Thanks

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Ar St.Croix agrāk copēju gana daudz. Man ļoti patika Legend Elite sērijas spiningi. Es izmantoju modeli līdz 17 gramu testā, bet kā jau visiem St.Croix, arī šim bija pieļaujama pārslodze. Ja vajag 28 gramu testu, tad varu ieteikt LES80MHF2 - jaudīgs spinings, ar testu līdz 28 gramiem, bet arī ar pieļaujamu pārslodzi, saprāta robežās.

Par otru spiningu līdz 7 gramiem. Varu ieteikt LXS70LF2 vai arī LTES70ELF2. Abiem spiningiem tests ir līdz 7 gramiem. Blankas ziņā vairāk uz mikro manā skatījumā der Tournament. Bet arī šim kātam 7 gramu robeža nav maksimālā.

Atbildēts: 9.septembris 2016, 10:26 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Tolsty26

Sveiki, man notika neliela ķibele, mikrodžigam Calzante nolauzu spici, varbut zinat kur var pasuutiit jaunu augšeejo posmu? Un cik tas vareetu maksāt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Ar rezerves daļām nav tik viegli. It sevišķi Graphiteleader... Pamatā augšējā spininga daļa maksā stipri dārgi - vairāk kā puscena. Otra lieta ka dabūt viņas ir grūti, jāgaida ļoti ilgi... Vari painteresēties Gold Fish veikalā Pļavniekos, vai arī Prūšu ielas veikalā. Iespējams varēs pasūtīt augšējo daļu...

Atbildēts: 30.augusts 2016, 11:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā martinsgrinb

Sveiks,man ir Daiwa Ninja2500 spole,kādu vieglo kātu ieteiktu copei ar mj un šad tad pa kādam mazam rotiņam un voblerītim,lai varētu pamētāt?Man interesē Bluebird kāts.Nu tāds testā līdz 10 -12-8 g aptuveni.Bet varbūt ir vēl kāds labs kātiņš cenā līdz 80e.Pamatā ķert vēlēšos asari.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Blue Bird man tīri labi patīk. Tavā gadījumā es ņemtu 2-10 gramu modeli, 7`6'' garumā. Laba blanka, jutība. Kopumā labs spinings.

Atbildēts: 30.augusts 2016, 11:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā je6ka

Sveiki, ir vēlēšanās iegādāties VARIVAS Avani Light Game PE #0.4 aukliņu priekš microjig, saki lūdzu kāda būtu piemerota spolei šai auklai lai tā pilnvērtigi pildītu savu funkciju un netaisitu pigorus un neveidotos(bārda, piņķeri, mezgli)

Vienvārd sakot spole varētu tikt galā ar auklu :) Vai var iekļauties budžetā ap 80 €(interese bij par Daiwa Ninja 2000 ) vai tomēr jāskatās nedaudz augstāk!?

Pāldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Plānām pītām auklām vienmēr vajag skatīties uz virs budžeta klases auklām. 0.4 izmērs ir labs ar to, ka vēl nav tik ļoti piekasīgs pie spoles. Ja ņemsim 0.3 vai 0.2, tad gan spole prasās laba. Attiecīgi Ninja esmu testējis. Esmu licis viņai virsū 0.4 un 0.5 diametru. Ar abiem spole tika labi galā. Principā lietošanas laikā bārdas neradās. Vari skatīties uz Revros 2000 izmēra spoli. Šeit gan es teiktu ka Revros nav diez ko tehnoloģiski pārāks, bet toties vieglāks un noteikti tiks galā ar 0.4.

Atbildēts: 24.augusts 2016, 13:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edys55

Sveiki, velejos jautat vai tiesam spiningojot ar piito auklu ir jaaizmirst par rotiniem? Un kadi vel var but iemesli kadel pita aukla loti pinjas?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Noteikti nē! Pats es izmantoju rotus, un izmantoju kopā ar pīto auklu. Šeit ir divi momenti. Pirmais un pats galvenais. Ja spole ir laba, respektīvi ir labs auklas uztinējrullītis, kas faktiski atvērpj auklu, tad nav problēmu. Otrs moments, jānopērk kvalitatīvi griezuļi, piemēram Decoy vai Owner dubultie, un jāliek pie rotiņa. Attiecīgi tas palīdzēs samazināt vērpi. Vēl pirms katra metiena, ļauj māneklim atvērpties.

Atbildēts: 24.augusts 2016, 12:59 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā tomsalbergs

Sveiks, kādu budžeta (gribētos 100e iekļauties) džiga kātiņu un spoli tu man ieteiktu Gaujai, vidēja straumi. Un vai ar tādu, kādu tu ieteiksi var pamētāt mazos rotiņus?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Šajā budžetā, var ņemt Daiwa Jiggerspin ar attiecīgu testu, un spoli - Nexave vai teiksim dārgāko Daiwa Ninja. Šāds komplekts daudz maz būs labs. Jiggerspin ir vairākas testu kategorijas, attiecīgi arī ar rotiem šis spinings tiks galā. Tiesa ne ar pārāk viegliem!

Atbildēts: 24.augusts 2016, 12:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager