Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā BreksisLV

Sveiki!

Vēlētos tik skaidrībā ar tām spiningu akcijām. Skatos dažiem "fast", "extra fast", tad dažiem tur vidēja. Zinu to, ka tas saistīts ar spicēm, bet kura tad tā akcija ir domāta kuram spiningošanas veidam. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Nav tā ka tas ir gluži 100% saistīts ar spicītēm. Tas ir saistīts ar visu spininga blanku, konstrukciju. Bet spice vai spices daļa ir tā vieta, pēc kuras mēs varam pateikt kādas akcijas ir spinings. Vēl jāņem vērā ka dažādiem copmaņiem, dažādām tehnikām ir savas prasības pret spiningu. Piemēram, džigam man patīk extra fast akcijas spiningi - asi, kuru spices daļa lokas pašā augšpusē, pie otrā gredzena. Fast akcijas spiningi - te jau ir variācija. Citi copmaņi šādus izmanto džigam, citi tvičam. Lai vai kā fast ir universāla akcija. Es šādus spiningus izmantoju dažādām pavadiņu sistēmām. Regular fast - šī akcija manuprāt ir vislabākā tvičam. Spinings ļauj izspēlēt vobleri pietiekami plaša amplitūdā, nenorauj mānekļa spēli.

Atbildēts: 13.jūnijs 2016, 20:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus3201

sveiks Martin . man jautajums ir par katu action.

kada atskiriba ir starp Regular fast action , un fast.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Tā visai virspusēji sakot regular fast spinings būs nedaudz "mīkstāks" - spicīte vairāk amortizēs, locīsies, nekā fast akcijas spinings. Bet atkarībā no paša spininga blankas, konstrukcijas šīs akcijas izpaužas savādāk. Tiesa kā jau minēju regular fast noteikti būs mīkstāks.

Atbildēts: 13.jūnijs 2016, 20:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KristapsS

Sveiks!

Jautājums par pavadām.Zandartam sarkanā flexonit twitch der?Vai labāk ko citu?

Paldies par atbildi!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks, Zandartam vienīgā pavada ko lietoju ir fluorokarbons. Un pamatā dēļ tā, lai pītā aukla nenorīvētos pret akmeņiem, dolomīta. Flexonitu var likt ja ir aizdomas par līdakām zandartu vietās. Bet arī šajā gadījumā es palieku pie nedaudz resnāka fluorokarbona, kas lielāko tiesu tiek galā ar līdakām.

Atbildēts: 7.jūnijs 2016, 21:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā egons85

Labdien. Iegadajos multiplikatora spoli,tagad vajadzetu katu. Cik garu un ar kadu testu vajadzetu pirkt? Spole ir Akara Sigeria

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki, Pirmkārt jāsaprot kādam copes veidam vajag spiningu, ar kādiem mānekļiem tiek plānots strādāt? Savādāk ir grūti ko ieteikt...

Atbildēts: 7.jūnijs 2016, 21:39 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Tarakans

Sveiks!

Gribu tev pajautāt kā cilvēkam, kurš noteikti ir daudz kātus paturējis rokās. Vēlos nopirkt sev kādu drusku advancētāku kātu (šobrīd ir pontoon21 gad fair RS702MHF - gribās kaut ko mīkstātu un maigāku, bet šito atstāt rudens velcei). Parasti nodarbojos ar līdaku ķeršanu no laivas izmantojot džiggalvas (svarā ap 8-14 gr., bet noteikti gribētu pieskaņoties kātam), kā arī vobleru pavalkāšanu. Varbūt varētu ieteikt kādus dažus kātus, kurus apskatīt, kuriem ir vislabākā kvalitāte/cena attiecība un robežās līdz 100 eiro (komforta summa 50-70, bet kaut kam tiešām labam var arī visus 100 atvēlēt). Spole šobrīd ir Shimano Exage 2500FD.

Paldies jau iepriekš :)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Jāsaka ka 100 EUR budžets nav diez ko liels, un ja gribi just lielu atšķirību spiningam, tad es laikam ieteiktu skatīties uz Crazy Fish Aspen Stake, Pontoon 21 GAD Gancho pusi. Gancho vari ņemt GAN702MLF modeli ar testu līdz 16 gramiem.

Atbildēts: 6.jūnijs 2016, 16:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spiningists

Labdien

Jig uz zandartiem un pielietojamā aukla. Vai zandartu uzmanīgu var darīt pītā aukla diennakts tumšajā laikā? Riņķu skaņa iespējams nonāk ar līdz ūdenim un šajā laikā zivs redze papildinās pēc rakstiem arī ar sānu līniju uztveri. Ezers biežāk kluss, nekādu trokšņu. Vai ir kāda pieredze šajā jautājumā?

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Faktiski džigam pamatā es lietoju 8-dīslu pītās auklas, kuras attiecīgi ir klusas, apaļākas kā arī gan metiena attālums ir tālāks, gan var izmantot plānākus diametrus. Ja godīgi neesmu pētījis tieši sakarību, vai zandarts jūt un baidās no pītās auklas trokšņiem. Ja godīgi es tā nedomāju. Ja runājam par mānekļiem, tad te gan esmu daudz eksperimentējis, un, piemēram, vobleriem un krankiem, viennozīmīgi varu teikt ka ir reizes kad vajag mānekļus skaļos, un ir kad galīgi nevar. Tieši tad strādā klusie modeļi.

Atbildēts: 6.jūnijs 2016, 16:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vobleris12

Sveiks!

Kādu spoli tu ieteiktu kātam salmo aggressor twitch?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Vari skatīties uz tās pašas sērijas spolēm, vai arī pirkt ko nedaudz labāku - Shimano Catana vai Daiwa Ninja 2500 modeli.

Atbildēts: 6.jūnijs 2016, 16:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazkukainis

Sveiks.Varbūt vari ieteikt kadu budzeta klases zandarta katinu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks,

Jautājums, kas ir budžeta klase? Ja cena der vari skatīties uz Pontoon21 GAD Fair FRS762MF, ar testu līdz 25 gramiem. Salmo klāstā ir Jig sērijas spiningi, kas ir pietiekami jutīgi un ar labu blankas jaudu!

Atbildēts: 6.jūnijs 2016, 16:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā koshais

Sveiki. Vajadzeetu kaatu dzigam nu lidz gramiem 15 ko varetu ieteikt lidz 150 Euro?varbut vari ko pateikt par gad chaser dereetu ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki,

Jā, Chaser ir pietiekami labs džigam. Es skatītos uz CRS762MLXF, ar extra fast akciju un testu līdz 14 gramiem. Chaser blankās ir izmantotas Toray izejvielas, attiecīgi blanka ir informatīva, pietiekami jutīga, Fuji furnitūra nodrošina labu metiena attālumu.

Atbildēts: 1.jūnijs 2016, 16:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā waffenss88

Sveiks Mārtiņ,jautājums par sapalu mazajiem krnkiem no 3.4,5 cm sr un ssr versijām,dodgeru,čabiku,salmo mazajām hairām,zip beits hickory u.c, makšķerēju gaujas pašā augštecē,sapals te nav reta parādība,bet tik pat bieži gadās arī līdaks,kas diezgan smuki reizēm grib apēst manu japāņu krenku,kas nav lēts,kā tu cīnies ar līdaku zobu,saprotu,ka bez pavadas,vnk ar 'fļurika pavadiņu ir pats labākais un nepamanmākais variants sapalam,bet te ir kkas jādomā.... :( saki vai tievās stīgas pavadiņas līdz 5 kg celtspēju, 7 cm garumā būtu ok priekš mazajiem voblriem,jeb spēle vairs nebūs tā..... ??? vnk praksē nēsmu karinājis viņas klāt......

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks

Šādos gadījumos es lieku pašu plānāko, pelēko flexonit materiāla pavadu, vai arī no sienamā titāna uzsienu īsu pavadiņu. Sienamo titānu var nopirkt Skaistkalnes ielas veikalā. Stīga principā ir o.k. tiesa man ir pretenzija ka viņa ir stīva, neelastīga. Mazajiem vobleriem prasās elastīgāka pavada, lai viņi būtu nedaudz dabiskāki, dzīvīgāki.

Atbildēts: 1.jūnijs 2016, 16:19 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager