Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā docis.

Sveiks, iesaki top 3 vobleru izvēli lasim/taimiņam -gaujā/salacā, paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Labākie, vismaz man ir Smith Cherry Blood. Dažādas iegrimes, izmēru, krāsu, bet šie stabili nes zivi. Timon Tricoroll GT, arī dažādas iegrimes, izmēru, krāsu. Jāsaka ka šiem nav slikta alternatīva Akara Ablet replikas, kuras arī labi un stabili strādā. Trešo vienu grūti teikt, jo ir gan IMA (Farina), gan Tiemco (Sumari), Pontoon 21 (Crack Jack un Greedy Guts), Tackle House (Bitstream). Šogad arī Bassday (Sugar Minnow 85SP MR) ir izveidojis speciāli lašiem modeli. Arī mūsu pašu roku darbi JB Wobbler lieliski sevi pierāda.

Atbildēts: 9.decembris 2021, 12:49 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā muks199

Sveiks

Man ir daži jautājumi par foreļu ķeršanu dīķos

Kāda diametra un garuma fluarakarbona pavadas izmanto?

Vai pavadas garumam ir liela nozīme?

Cik smagas džiggalvas izmanto silikona mānekļiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es parasti izmantoju fluorokarbonu ar 3-4lb rāviena izturību. Diametrs aptuveni 0.13-0.14 mm. Es teiktu ka nozīme ir tam ka vispār izmanto FC pavadu. Es parasti sienu uz aci, kādus 30 cm vismaz. Džiggalvas tiek izmantotas atkarībā no dīķa dziļuma, horizonta, kurā atrodas zivs. Jo foreles bieži vien neatrodas tikai uz grunts. Svari ir kaut kur no 0.25 gr vieglākie, līdz par 1 gramam, un smagākas. Viss atkarīgs no dīķa un zivs.

Atbildēts: 8.decembris 2021, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Labdien.

Vai spinings FAVORITE X1 902MH derēs lašiem un vai viņš nebūs pārāk ātras akcijas lašu ķeršanai?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, der. Kā sākuma instruments ir labs.

Atbildēts: 6.decembris 2021, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaspars01

Sveiks, atceros ka biji rakstījis ka tev ir megabass astelion kāts, kurš tev ir 92 vai 96? Kādas ir tavas atsauksmes

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, 96ML. Labs spinings vobleriem. Pamatā darbojos ar tiem, attiecīgi metiena attālums ir labs, ar zivi tiek galā. Pagaidām nav sūdzību :)

Atbildēts: 6.decembris 2021, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tolsty26

Sveiks meistar, vai jums ir bijusi darīšana ar spiningu Tripple cross TCX-T762ML, doma viņu izmantot kā asaru kātiņu! Ja ar šo spininingu esat džigojis, varat to noraksturot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tieši ar šo modeli neesmu darbojies. Triple Cross ir labi seabass spiningi. Regular fast akcija, tāli metieni, te viss kā vajag. Tīri džigam, te jau vairāk kā pašam patīk, bet domāju ka šis derētu.

Atbildēts: 6.decembris 2021, 10:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maris77

Sveiks!

Varbūt ieteiksi kādu modeli asaru spiningam atvadai,dropam un jigam? Mānekļi 2' - 3,5 colām. Copēt plānots daudzās vietās, bet skarbākā vide būtu Rīgas centrs, Daugava. Budžets 150-200eur

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viens variants - Zetrix Avalanche ZAS-782ML. Universāls spinings, varēsi visu izdarīt ko vēlies. Favorite Creed CRD 762ML, arī līdzīga tipāža, tomēr nedaudz asāks, pēc blankas uzbūves. Jau ar klasi augstāku blanku būs SKYLINE SKYA-762ML. Noteikti gan ieteiktu aiziet uz veikalu un pašam pataustīt spiningus, jo kas vienam liekas piemērots, konkrētam stilam, citam ne :)

Atbildēts: 30.novembris 2021, 08:48 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā naloxon04

Mārtiņ, bet vai tie Major Craft kāti nav vairāk domāti tomēr džigam? Interesē primāri ar vobleriem darboties.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īsti nē. Seabass kāti paredz copi ar vobleriem, jo tieši vobleri ir vieni no mānekļu tipiem ar kuriem japāņi ķer šīs zivis. Ja ir iespēja, paskaties veikalā, noteikti patiks!

Atbildēts: 30.novembris 2021, 08:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā naloxon04

Sveiks, ekspert! Mums te gāja tēma par spininga kātiem, tā arī netiku skaidrībā. Kur var nopirkt kātu 2.20-2.40m garumā moderate fast. Galvenais, lai tālu lido. Doma strādāt ar vobleriem no krasta. Visur redzu tikai fast vai extra fast akciju. Paldies -:)

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Skaties uz seabass zivīm domātiem spiningiem. Piemēram, Major Craft N One vai Triple Cross. Lieliskas metiena īpašības. Noteikti nevar skatīties tikai uz norādīto akciju. Pati blankas uzbūve un spininga jauda ir svarīga, lai spētu mest tālu mānekļus. Fast akcijas spinings, ar pareizi veidotu blanku met ļoti tālu.

Atbildēts: 26.novembris 2021, 09:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks, iesaki kātu dropam - svins 20-30 gr + 7 collas māneklis! Ar šo pašu kātu 2-3 x aizbrauktu lasi patrenkāt, paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Vienmēr jautājums ir par budžetu. Tā uz ātru roku X1 902MH

Atbildēts: 25.novembris 2021, 08:46 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiks - iesaki pirmo twica vobleri - nakts copei uz zandartu kas izgajis uz 2/2,5m sēkła baroties.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzmet aci Bassday Sugar Minnow Deep 80 vai 90. Lieliski vobleri uz zandartu.

Atbildēts: 25.novembris 2021, 08:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager