Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Robiss1

Sveiks,

Pamatā doma copēt līdaku pa zālēm

Gumijas ap 7', retu reizi 9', vobleri 110-130, kādu reizi izmantot arī zanģikam jig/drop.

Uz kādu kātu skatīties?

Ir doma par

Exilon 802h vai 862mh, Avalanche 812h, Creed 842h!?

Varbut vari ieteikt vel kautko, un vai iepriekš minētie būs piemēroti?!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka vobleriem šie spiningi ir par garu, tīri lai varētu pareizi tos tvičot. Džigam, dropam un arī copei pa zālēm faktiski der visi augstāk minētie. Te jautājums par blanku, pašu spiningu, kas labāk patīk. Exilon būs jaudīgs, ar asu blanku, Avalanche un Creed nedaudz ar ne tik asu.

Atbildēts: 11.oktobris 2021, 16:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks, Daugava - zandarts (jig/drop), no ostas rajona līdz tiltiem, ko ieteiktu izvēlēties SKYA-762M vai SKYA-842MH + STRADIC ST2500FL? Doma ar šo pašu kātu ķert lasi/taimiņu... kādas Tavas domas? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu garāko 842MH. Spoli noteikti lielāku, minimums C3000 izmēru, bet es pat ņemtu 4000. Lasis - tā īsti Skyline nebūs labs. Galvenokārt dēļ pašas blankas uzbūves, akcijas. Ķert, protams, var, bet ar mazākiem vobleriem metiena attālums nebūs tas, turklāt es tomēr lasim izvēlos garākus kātus, virs 9 pēdām!

Atbildēts: 7.oktobris 2021, 19:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā TK111

Sveiks.

Jautājums par Daugavas zandartu, izmantojot dropshotu. Pieredze šajos ūdeņos minētajā tehnikā nav, tomēr ir vēlme pamēģināt. Cope no laivas. Vai vari īsumā apstāstīt iespējamo copes specifiku, kas būtu raksturīga un jāņem vērā patreizējam gadalaikam, kā arī indikāciju, kādā dziļuma amplitūdā zandartu vajadzētu meklēt? Būšu pateicīgs, ja varēsi norādīt arī dažus no mānekļiem, kuri sevi pierādījuši šajos ūdeņos. Paldies jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Dropšots ir interesana tehnika, turklāt ne maz ne tik viegla. Tīri par zivs meklēšanu, noteikti vajadzēs eholoti. Zandarti uzturās daudz un dažādās vietās, kā arī dažādos dziļumos. Bez eholotes būs pagrūti, ja vien pilnīgi perfekti nezini konkrētas vietas dziļumus. Vēl jautājums par kuru Daugavas posmu runājam? Jo Rīgas posms, osta un grīva atšķiras no Kokneses puses, vai posma starp HESiem. Runājot par mānekļiem, to jau šobrīd ir daudz. Man vislabāk strādā Lunker City Fin-S Fish, Berkley Flex Vamper, XO Baits, Keitech Shad Impact. Arī mūsu pašu Osherlure mānekļi ļoti labi sevi pierāda. Noteikti ir jāspēlējas ar izmēriem. Rudenī es teiktu ka sākot ar 5 collām un es pat lietoju 9-10 collas. Viss atkarīgs no vietas, un zandarta apetītes.

Atbildēts: 3.oktobris 2021, 13:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 3kgSapals

Labdien!

Sapalu cope rudenī, upe Gauja.

Ko Jūs ieteiktu? Kāda aukla, kāda sitēma grunstmakšķerei? Vai sapalam ir vērts izmantot barību un kādu ēsmu labāk izvēlēties.

Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Neķeru uz gruntenēm, līdz ar ko nevarēšu neko konkrēti ieteikt. Pieņemu ka Normunds būs kompetentāks!

Atbildēts: 3.oktobris 2021, 13:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rokijs

Labvakar. Kuru no FAVORITE NEW BLUE BIRD modeļiem ieteiksiet džigam 3-5gr.Modeļu aprakstā skatos ka solid būs cietāks un tubular mīkstāks?paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja tikai džigam un silikona mānekļiem, tad es ņemtu ar ielīmēto jeb solid spici. 732UL-S modelis būtu tas ko ņemtu.

Atbildēts: 3.oktobris 2021, 13:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JurisMAD

Sveiks!

Doma pievērsties džerkam un soft big beitiem.

Lūdzu iesaki gan multu, gan arī kātu, katra komponente aptuveni 200 eur vērtībā.

Pats esmu noskatijis Gunki Yurai ar testu no 30-80 gramiem.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Manā skatījumā lai pilnvērtīgi džerkotu un ķertu ar lielajām gumijām vajag divus pilnīgi dažādus spiningus. Džerkam prasās īsi, cieti un asi kāti. Lielajām gumijām - vismaz 2.40m gari, lai var labi piecirst zivi. Džerkam variants varētu būt Westin W3 Jerkbait, vai Savage Gear SG2 Jerk Specialist. Spole - es ņemtu veco labo Abu Garcia Ambassadeur C4 vai labāk, nedaudz pieliekot, JB versiju. Gumijām - Svartzonker Black Series, BFT Instinct, vai BFT Roots G2. Spole - te prasītos pielikt naudiņu un ņemt Shimano Tranx vai arī Daiwa Tatula 300

Atbildēts: 27.septembris 2021, 08:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveiks, Mārtiņ! Vacais džerka kāts sadalījās reizinātājos, tādēļ meklēju jaunu.Skatos uz

WFT PENZILL EXTREMOS X-Heavy Jerk 1.90m, 37-105g

WFT Abgemetert Donnerschlag Big Bait JERKBAIT CAST 2,00m 40-140g

SG2 Jerk Specialist Trigger 206cm,80-150g

Lietoju sākot no Buster jerk II līdz Buster jerk versijām. Kurš būtu optimālāks šim svaru diapazonam?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar Tevis minētajiem neesmu saskāries, līdz ar to grūti teikt. Kad džerkoju, tad Busteriem es izmantoju spiningu ar testu līdz 140 gramiem. Attiecīgi, pieņemu ka tādu pašu diapazonu būtu arī jāizvēlas. Garuma ziņā es gan izmantoju īsākus spiningu, 1.80m garumā.

Atbildēts: 27.septembris 2021, 08:49 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Zonaab

Vai jaunās multiplikatorspoles piemēram kurado var izmantot dzīvošanai metot tālumā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īsti nesaprotu jautājumu!?

Atbildēts: 22.septembris 2021, 14:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Deadmunds

Sveiks Mārtiņ!

Pēc saviem ieskatiem vari ,lūdzu, ieteikt Drop-Shot kātu priekš Zandartiem. Lielākoties paredzēts Daugavas un Lielupes lejasdaļai! (Domāju tests līdz 30g/max40g būs ok)

Ja ir iespējams, iesaki vairākus :līdz 100 eiro.

Paldies, jauku dienu!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā cenu kategorijā, no tiem ar kuriem esmu darbojies, es ņemtu X1 802MH ar testu līdz 35 gramiem. Noteikti plaša izvēle būs Salmo zīmola spiningiem, bet ar tiem neesmu darbojies, attiecīgi grūti man ieteikt

Atbildēts: 22.septembris 2021, 14:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks,

Intersē kāts džerku raustīšanai. Copes vieta Liepājas ezers.

Paredzamie džerki - Buster Jerk 15 cm, Shalow un Super Shalow.

Tā kā džerku svars ir apmēram 65 gr smagi, tad kādu kātu tu ieteiktu izvēlēties, pieņemu līdz kādiem 70-80 gr?

Kādu multu? Kādu diametra auklu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es teiktu ka spininga testam ir jābūt lielākam, kaut kur 100 grami. Westin ir vairākas līnijas, piemēram W3 Jerkbait - 20-80 vai 40-130. Pirmais manuprāt būs par vieglu. Dārgāka ir W6 sērija, ar tādiem pašiem testu modeļiem! Runājot par multu, es palieku pie muciņas tipa. Vecā labā Abu Garcia 5601JB versija, vai C4 derēs. Aukla, pītā 0.41 mm diametrs vismaz.

Atbildēts: 22.septembris 2021, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager